عادت پیامبر این بود که در ماه شعبان هر شب تا صبح عبادت می‌ کردند و روزها را روزه می‌ گرفتند؛ ایشان تا هنگام مرگ این سنت را ترک نکردند. تأسی به سنت پیامبر اکرم اقتضاء می‌ کند که ما احترام خاصی برای این ماه قائل باشیم و از فرصت مغتنم آن استفاده کنیم.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، مرحوم علامه مصباح یزدی در یکی از سخنرانی های خود به موضوع «اهتمام به استفاده از فرصت های ماه شعبان» اشاره کرده است که تقدیم شما فرهیختگان می شود.

ایام عزیز و ارجمند اعیاد شعبانیه و تعدد آن، نشانه برکات خاصی است که خدای متعال برای بندگان خود مقرر فرموده است.

همچنین توجهی که وجود مقدس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) به این ماه داشتند، نشانه این است که در این ایام، انسان بهتر می‌تواند به خدا نزدیک شود و از رحمت های الهی بیشتر بهره‌مند شود.

«شَعبَانُ الَّذِی حَفَفتَهُ مِنکَ بِالرَّحْمَةِ وَ الرِّضوَان الَّذِی کَانَ رَسُولُ الله صَلَّی اللهُ علیه وَ آلِه یَدْأبُ فِی صِیَامِهِ وَ قِیَامِهِ فِی لَیَالِیهِ وَ أیَّامِه» (مفاتیح الجنان، صلوات شعبانیه)

عادت پیامبر این بود که در ماه شعبان هر شب تا صبح عبادت می‌ کردند و روزها را روزه می‌ گرفتند؛ ایشان تا هنگام مرگ این سنت را ترک نکردند.

تأسی به سنت پیامبر اکرم اقتضاء می‌ کند که ما احترام خاصی برای این ماه قائل باشیم و عقل انسان نیز حکم می‌کند که از فرصت مغتنمی که در این ماه هست، بیش از ماه‌های دیگر استفاده کنیم.

اگر انسان بتوان کاری را در مدت کوتاهی انجام دهد و سود هنگفتی به دست آورد، اگر این فرصت را از دست بدهد خیلی پشیمانی دارد.

منبع: برگرفته از بیانات مرحوم علامه مصباح یزدی در۱۳۹۷/۰۲/۰۲