به گزارش خبرآنلاین، از خبرگزاری تاس، مارکو روبیو پس از گفت وگو با رابرت فیکو نخست وزیر اسلواکی در براتیسلاوا، در یک کنفرانس خبری در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت آمریکا در ناتو در میان گزارشها پیرامون کاهش نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا گفت: ما ناتو را ترک نمیکنیم. ما ممکن است چند هزار سرباز را از یک کشور به کشور دیگر منتقل کنیم، اما این همیشه چنین اقداماتی وجود داشته است.
بنا بر گزارش ایرنا، به گفته روبیو، واشنگتن نفوذ بیشتر کشورهای اروپایی در ناتو را یک امر منفی نمیداند و میخواهد اروپا را به عنوان یک شریک و نه فرمان پذیر ببیند.
وی افزود: ما از اروپا نمیخواهیم که فرمان پذیر آمریکا باشد. ما میخواهیم شریک آنها باشیم. ما میخواهیم با اروپا همکاری کنیم. ما میخواهیم با متحدان خود همکاری کنیم. ما میخواهیم با اروپایی ها همکاری کنیم.
مارک روته دبیرکل ناتو اوایل هفته جاری گفت که کاهش تعداد نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا زمان میبرد.
به گفته وی، واشنگتن میخواهد «بیشتر به سمت آسیا تمرکز کند.»
وزارت جنگ آمریکا (پنتاگون) در سال ۲۰۲۵ یک تیپ از لشکر ۱۰۱ هوابرد ارتش آمریکا را از رومانی به پایگاه اصلی خود در ایالت کنتاکی منتقل کرد.
315