در این بین یکی از خبرگان با صدای بلند خطاب به آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی اعلام داشت که اگر شما در رابطه با رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نظری از حضرت امام دارید بیان بفرمایید.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یک هفته پس از انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به رهبری در مجلس خبرگان، خبرنگار روزنامه کیهان در آذربایجان غربی به سراغ حجت‌الاسلام علی‌اکبر قریشی نماینده مردم این استان در مجلس خبرگان رفت تا چگونگی انتخاب رهبری را از او جویا شود. آن‌چه در پی می‌خوانید روایت قریشی از جلسه انتخاب رهبری در پانزده خرداد ۱۳۶۸ است که روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد آن سال در صفحه ۱۸ روزنامه کیهان منتشر شد:

شب چهاردهم خردادماه بلافاصله پس از شدت یافتن کسالت حضرت امام، خبرگان به تهران احضار و صبح روز پانزدهم خردادماه جلسه‌ای با شرکت اعضای هیات دولت، نمایندگان مجلس، اعضای شورای نگهبان، اعضای مجلس خبرگان و سران سه قوه در محل مجلس شورای رهبری و یا رهبر تشکیل شد. پس از قرائت وصیت‌نامه سیاسی – الهی حضرت امام توسط آیت‌الله خامنه‌ای که سه ساعت به طول انجامید، صحبت‌ها از پیشنهاد تشکیل شورای رهبری متشکل از آقایان «خامنه‌ای»، «موسوی اردبیلی» و «مشکینی» بود. عده‌ای نیز پیشنهاد اضافه شدن حجج اسلام سیداحمد خمینی و رفسنجانی را می‌دادند. صحبت‌هایی که در خبرگان می‌شد خیلی پراکنده بود و اگر بدین منوال ادامه می‌داشت روزها وقت لازم داشت که به جایی برسد. در بین صحبت‌ها تنها بحثی که به میان نمی‌آمد رهبری آیت‌الله خامنه‌ای بود.

در ادامه این جلسه پیشنهاد رای‌گیری میان شورای رهبری و تک‌رهبری داده شد که موافقین تک‌رهبری با اکثریت اعضا قیام کردند و رای به تک‌رهبری بودن داده شد. سپس آیت‌الله امینی نایب‌رئیس مجلس خبرگان نامه حضرت امام را در جواب نامه آیت‌الله مشکینی قرائت کرد، که از قرائن و شواهد پیدا بود که نظر مبارک امام نیز برای تک‌رهبری بوده و اعلام داشته‌اند که در رهبریت، مرجعیت لازم نیست و مجتهد عادلی که خبرگان برای رهبری انتخاب کنند کافی و حکم نافذ است.

در این بین یکی از خبرگان با صدای بلند خطاب به آیت‌الله طاهری خرم‌آبادی اعلام داشت که اگر شما در رابطه با رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نظری از حضرت امام دارید بیان بفرمایید. ایشان نیز اعلام داشتند که بلی امام در رابطه با رهبری آیت‌الله خامنه‌ای نظر مثبت داشتند که در این میان حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی رشته سخن را به دست گرفته و اعلام داشتند در جلسه‌ای که با حضور بعضی از آقایان خدمت امام در رابطه با رهبری آینده سوال شد حضرت امام در جواب گفتند که من آقای خامنه‌ای را برای این کار صلاح می‌دانم و در جلسه‌ای که بنده تنها خدمت امام بودم، حضرت امام مجددا در رابطه با مسئله رهبری اعلام داشتند که آقای خامنه‌ای برای رهبری لایق و برازنده است.

این بیانات به ذهن نمایندگان کمک فکری بیشتری کرد و از آیت‌الله خامنه‌ای خواستند که این پیشنهاد را قبول کند و مطابق قانون اساسی و پیشنهاد حضرت امام بر این مقام نیز صلاحیت داشتند ولی ایشان زیر بار مسئولیت نمی‌رفتند. ولی خبرگان دست‌بردار نبودند و اعلام داشتند که ما وظیفه داریم و باید به وظیفه خود عمل کنیم.

بالاخره تصمیم به رای‌گیری شد و از ۷۴ نفر خبرگان تعداد ۶۰ نفر قیام کردند که رهبری ایشان به تصویب رسید و آیت‌الله مشکینی خدمت ایشان تبریک گفتند.

در وقت ورود به جلسه اصلا چنین فکری به ذهن هیچ‌یک از نمایندگان خطور نمی‌کرد که چنین تصمیمی گرفته شود ولی مشیت خواست خداوند بر این بود که زحمات حضرت امام به هدر نرود و با انتخاب شاگرد ایشان به مقام رهبری دشمنان انقلاب نیز مایوس شوند.

آیت‌الله خامنه‌ای مجتهد و صاحب‌نظر در مسائل فقهی است که سال‌ها در حوزه علمیه قم خدمت حضرت امام درس خوانده و از قیام پانزده خرداد سال ۴۲ تا آخرین لحظات حضرت امام خدمت ایشان بوده و پیوسته در پی منویات و قیام امام بوده است و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ۱۰ سال تمام یکی از بزرگ‌ترین کارگزاران این انقلاب بوده است. ما خداوند متعال را شکرگزاری که خودش به خبرگان عنایت کرد تا بتوانند مسئولیت خطیر خود را به نحو احسن انجام دهند.

۲۵۹