فارس نوشت:

وزیر راه و شهرسازی از قطع اعطای وام بانک جهانی به 8 شهر کشور برای بازسازی سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده انتقاد کرد.

علی نیکزاد  گفت: ایران اعتراض و انتقاد خود نسبت به قطع اعطای وام از سوی بانک جهانی به 8 شهر ایران را به اطلاع سازمان اسکان حقوق بشر ملل متحد «هبیتات» ارائه کرده است.

وی افزود: در حال حاضر در کشور امکان ساخت و نوسازی 3 میلیون و 600 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده وجود دارد و این موضوع باعث شده تا بحث نوسازی و ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی از سال‌های گذشته بسیار جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: متاسفانه چند سالی است که بانک جهانی به دلایل سیاسی از اعطای وام و کمک مالی برای نوسازی بافت فرسوده 8 شهر ایران خودداری می‌کند.

نیکزاد خاطرنشان کرد: در سفری که «جوان کلوس» معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد به ایران داشت، مراتب اعتراض خود را نسبت به اقدام بانک جهانی به وی ارائه کردیم.

وزیر راه و شهرسازی گفت: زمانی که مدیر اجرایی برنامه اسکان بشر ملل متحد در ایران بود از پروژه‌های مسکن شهری، روستایی و بافت فرسوده بازدید کرد و از برنامه پیشتازانه ایران در باب نوسازی مسکن و مسکن مهر اظهار رضایت کرد.

*اسکان بشر ملل متحد برای عملکرد مثبت ایران در ساخت مسکن بیانیه بدهد

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: این اظهار رضایت‌ها باعث شد تا ما نیز موضوع عدم ارائه وام بانک جهانی به 8 شهر کشور را مطرح کنیم تا اگر این اقدامات پیشتازانه ایران مورد قبول برنامه اسکان بشر ملل متحد است آن را طی بیانیه‌ای اعلام کند.

نیکزاد خاطرنشان کرد:‌ بانک جهانی پیشتر و در سال‌های گذشته به 8 شهر ایران مثل بندرعباس، زاهدان و کرمانشاه که دارای سکونتگاه‌های غیررسمی هستند مبادرت به اعطای وام می‌کرد،بنابراین اعتراض ما این است چه اتفاقی افتاده که علیرغم اقدامات مناسب ایران در زمینه ساخت مسکن مهر و نوسازی بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیررسمی این کمک‌ها متوقف شده است.

*بانک جهانی اعطای وام به شهرهای ایران را استمرار دهد

وی تصریح کرد: اگر اقدامات ایران در بخش مسکن و سکونتگاه‌های غیررسمی مناسب بوده که مطمئن هستیم مناسب بوده است، پس باید اعطای وام بانک جهانی به ایران استمرار پیدا کند.
3939

منبع: فارس