ایسنا نوشت:

يك متخصص پوست و مو با بیان اینکه با استفاده از فيلرها مي‌توان فرورفتگي‌هاي حاصل از سالک يا فرورفتگي‌هاي آبله‌‌يي شکل بعد از آکنه يا آبله مرغان و يا زونا را پر کرد، گفت: فراواني انواع و اقسام فيلرها سبب شده که تنها متخصصان پوست بتوانند انواع بي‌ضرر و مناسب پوست را انتخاب كنند.

 

دکتر يزدانبخش نجفيان  با اشاره به اينكه با افزايش سن به تدريج کاهش حجم پوست، شلي، آويزان شدن و چين و چروک ايجاد مي‌شود، گفت: علت عمده‌ي اين تغييرات خشکي و کم شدن آب پوست، تخريب رشته‌هاي کلاژن و الاستيک و کاهش ماده‌ي سيماني و بنيادي پوست به نام اسيدهيالورونيک و کاهش چربي در بعضي نقاط پوست در نقاطي ديگر مثل غبغب است.

 

وي در ادامه افزود: کاهش حجم عضلات پوست و استخوانها هم به موازات ساير عناصر به شلي و آويزان شدن و چين وچروک شدن پوست کمک مي‌کند.

 

اين متخصص پوست و مو با تاكيد بر اين كه استفاده از فيلرها اولين و سريعترين راهكار جوانسازي و رفع چين و چروک‌هاي پوست است، گفت: فيلرها موادي نرم و قابل انعطاف هستند که با تزريق آنها به پوست چين و چروکها پر شده و پوست منظره‌ي طبيعي پيدا مي‌کند. به کمک اين روش مي‌توان لب‌ها و گونه‌ها را برجسته و فرورفتگيهاي حاصل از سالک يا فرورفتگيهاي آبله‌‌يي شکل بعد از آکنه يا آبله مرغان و يا زونا را پر کرد.

 

دكتر نجفيان با اشاره به اينكه مواد حجم دهنده را مردم به نام ژل مي‌شناسند، گفت: اين مواد با ژل خيلي متفاوت است و مهمترين آنها از جنس کلاژن گاوي يا خوکي و يا انسان است و موارد استعمال آن به واسطه‌ي‌ اثر کوتاه مدت و مواردي از آلرژي و احتياج به تست قبل از مصرف، ديگر مصرف چنداني ندارد و به جاي آن امروزه بيشتر از ليزر درماني و راديوفرکونسي استفاده مي‌شود زيرا به کمک ليزر و راديوفرکونسي سلولهاي سازنده‌ي کلاژن در پوست تحريک شده و کلاژن جديد ساخته مي‌شود.

 

وي با بيان اينكه اسيد هيالورونيک از فيلرهايي است كه امروزه بيشتر براي جوانسازي و رفع چين و چروک پوست استفاده مي‌شود، گفت: انواع مختلفي از آن در ايران موجود است و انواع معروف اسيدهيالورنيک عبارتند از رستيلن، پرلن و ژويدرم که با غلظت‌هاي مختلف براي چين‌هاي عميق و چين‌هاي سطحي و مزوتراپي و تزريق به لب و گونه‌ها مصرف مي‌شوند.

 

اين متخصص پوست و مو يادآور شد: اسيد هيالورونيک ماده‌ي پرکننده‌ و حجم دهنده‌ي پوست انسان و حيوانات است و از خواص مهم آن علاوه بر حجم دادن به پوست، نگهداري آب در پوست است.

 

وي گفت: پرکننده‌هاي ديگر، چربي بدن خود انسان است که از مناطقي مانند شکم، باسن و يا ران چربي را کشيده و پس از آماده کردن براي پرکردن گونه‌ها و يا پشت‌ دست و پا از آن استفاده مي‌شود.

 

وي خاطرنشان كرد: فراواني انواع و اقسام فيلرها سبب شده بازار اين مواد حالت اشباع و انفجار پيدا کند و تبليغات فراوان هر شرکت براي فروش محصولات خود به حدي گيج کننده است که تنها متخصصان پوست مي‌توانند انواع بي‌ضرر و مناسب پوست را انتخاب كنند، بنابراين تزريق اين مواد بايد توسط متخصصان و در کلينيک‌هاي داراي مجوز وزارت بهداشت انجام شود و پزشك بايد قبل از تزريق و انتخاب فيلرها از سلامت کلي بيمار و سابقه‌ي حساسيت‌هاي ذاتي و دارويي بيمار آگاهي داشته باشد.

 

وي تصريح كرد: شستشوي کامل صورت براي پاک کردن مواد آرايشي و بهداشتي، کيسه‌ي آب يخ براي بي‌حس‌کردن و جلوگيري از کبودي محل تزريق و قطع داروهايي مانند وارفارين، الکل و چاي سبز و آسپيرين و داروهاي ضد التهاب موسوم به NSAIDS مهمترين نكاتي است كه بايد به بيماران توصيه ‌شود و مصرف پماد آرنيکا يا آرنيکاي خوراکي هم قبل از تزريق در جلوگيري از کبودي در اثر تزريق مؤثر است.
301301

منبع: ایسنا

برچسب‌ها