جانشین فرماندهی ناجا با اشاره به اینکه اقتدار امنیتی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در طول برگزاری اجلاس به رخ جهانیان کشیده شد گفت: در مدت زمان برگزاری اجلاس ۱۱۳ قبضه سلاح جنگی در ایست‌های بازرسی کشف شد.

به گزارش خبرآنلاین،‌سردار احمدرضا رادان در همایش تجلیل از مسئولان امنیتی برگزارکنندگان اجلاس گفت:‌ به یاری خدا بزرگترین عملیات ترافیکی و امنیتی در جهان در تهران انجام شد و امروز تقریباً به پایان خود رسید هر چند که برخی از پرسنل ما همچنان در آمادگی کامل به سر می‌برند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در طول اجلاس مشکل خاصی پدید نیامد تا اقتدار امنیتی و اجتماعی ایران به رخ جهانیان کشیده شود. این موضوع نه تنها از زبان ما بیان می‌شود بلکه تعداد کثیری از میهمانان به این موضوع تاکید داشته و ایران را یکی از امن‌ترین کشورهای جهان معرفی کردند. این در شرایطی است که برخی کشورهای پیرامون ما با مشکلات زیادی مواجه‌اند.


30 هزار کیلومتر پایش ترافیکی
وی در تشریح عملکرد پلیس در برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها گفت: از زمان ابلاغ قرارگاه عملیاتی امام علی (ع) با 15 کمیته زیرمجموع و دو قرارگاه امنیت تهران و حفاظت از شخصیت‌ها کار خود را آغاز کرد تا قبل، حین و بعد از اجلاس اقدامات امنیتی به صورت کامل ساماندهی شود.

رادان ادامه داد:‌ علاوه بر اینکه پلیس باید امنیت شخصیت‌ها را تامین می‌کرد؛ این وظیفه را بر خود دید که به ساماندهی چهره شهر تهران و دیگر شهرهایی که مدعوان در آن حضور می‌یابند بپردازد که در این راستا هزاران نفر از نیروهای پلیس به جمع‌آوری کارتن‌خواب‌ها، معتادین و متکدیان اقدام کردند که هر چند از نظر محل نگهداری با مشکل روبه‌رو بودیم با چانه‌زنی‌هایی انجام شده نیز این معضل مرتفع شد.
جانشین فرماندهی ناجا از حضور مستمر سپاه،‌بسیج،‌وزارت اطلاعات، صدا و سیما و مطبوعات در انجام این عملیات و تکمیل پروژه عملیات روانی از سوی رسانه‌ها تقدیر کرد و گفت:‌ یکی از بزرگترین و بی‌نظیرترین اقدامات عملیاتی در قرارگاه امنیت تهران صورت گرفت به طوری که 30 هزار کیلومتر پایش ترافیکی در شهر تهران انجام شد تا 7 مسیر پیش‌بینی شده برای میهمانان به همراه شعاع مطمئنه آن دارای امنیت لازم باشد.
وی از تشکیل 4 لایه امنیتی در تهران سخن گفت و افزود: با وجود تدابیر شدید امنیتی ما به دنبال این بودیم تا کمترین مشکل برای مردم حاصل شود که این موضوع در جهان بی‌سابقه است که در یک عملیات انتظامی ملاحظات مردم‌یاری در نظر گرفته شود.
رادان بیان داشت: ‌انجام پایش تصویری از فرودگاه تا محل اقامت مدعوان در تهران صورت گرفت و ماموران مرتبط با چک و خنثی تربیت شدند تا کمربند امنیتی تهران به صورت کامل شکل گیرد.
وی خاطرنشان کرد:‌انجام کار شبانه روزی و سنگین در شهر تهران یکی از عوامل موفقیت در انجام پروژه اجلاس سران بوده است.


حفاظت از شخصیت‌ها
جانشین فرماندهی ناجا اظهار داشت: یکی دیگر از اقدامات مهم ناجا در حفاظت از شخصیت‌ها بود که فرماندهی آن بر عهده سردار البرزی بود. قبل از برگزاری اجلاس 960 نفر از افراد با موضوعات و تخصص‌های مختلف در حوزه حفاظت از شخصیت‌ها آموزش دیدند و 4 بار اقدام به تمرین و از بین بردن نقاط ضعف کردند.
وی گفت: برخی بر این باور بودند که حجم سنگین جابجایی شخصیت‌ها می‌تواند گره‌های ترافیکی در شهر ایجاد کند این در شرایطی است که با وجود 20 مکان مختلف برای استقرار شخصیت‌ها هیچ مشکل ترافیکی در شهر تهران بوجود نیامد.
این مقام ارشد انتظامی از مجموعه‌فعالیت‌های صورت گرفته در کمیته مرزبانی سخن گفت و بیان داشت:‌ در مرزهای شمال غربی و جنوب شرقی کشور که مشکلات امنیتی وجود دارد کمیته مرزبانی با دقت و قدرت بالایی کار را انجام داد به محض اینکه به این باور رسیدیم که هیچ خلایی در مرزها نداریم.


1052 ساعت پرواز
وی گفت: در مدت برگزاری اجلاس انواع کشفیات در مرزها کاهش یافت که این نشان از انسداد مرزها در زمان برگزاری اجلاس دارد. 32 هزار مورد گشت پیاده در روزهای برگزاری اجلاس و برقراری 17 هزار کمین از مهمترین اقدامات مرزبانی به شمار می‌آید.
جانشین فرماندهی ناجا از کشف 113 مورد سلاح جنگی در ایست‌های بازرسی خبر داد و گفت:‌این تعداد کشفیات نشان از حساسیت پلیس و مسئولیت‌پذیری آن دارد.
وی بیان داشت:‌در طول برگزاری اجلاس 1052 ساعت پرواز در شهر تهران صورت گرفت تا امنیت هوایی برای میهمانان تامین شود.
47232
 

منبع: خبرآنلاین