به گزارش پرس.تی.وی، روزنامه یدیعوت احرونوت نوشت: «مصرف مشروبات الکلی در دو دههی اخیر در اسرائیل با افزایش روبرو شده است. حقیقت این است که سن گرایش نگرانکننده به مشروبات الکلی در حال کاهش است و 75٪ پسرها و 25٪ دخترها که در مقطع ابتدایی تحصیل میکنند آخر هفتهها در خانه و یا در هنگام جشنها مشروبات الکلی مصرف میکنند».
با این حال نسبت مصرف مشروبات الکلی در سرزمینهای اشغالی در مقایسه با کشورهای توسعه یافته بالا نیست. در این زمینه اولین کشور روسیه است که مصرف مشروب سالانه هر شخص تقریبا 40 بطری وودکا در سال است. بدین ترتیب با در نظر گرفتن اینکه زنها کمتر از مشروبات الکلی استفاده میکنند، هر مرد در روسیه در سال حدود 70 بطری وودکا مصرف میکند.
4٪ مردم روسیه الکلی هستند و اعتیاد به نوشیدن الکل یکی از دلایل متوسط عمر پایین در میان مردان روس است که از 60 سال تجاوز نمیکند. در حالی که زنهای روسی متوسط عمر 72 سال را دارند.
در میان کشورهای جهان پس از روسیه انگلستان، استرالیا، آمریکا و ژاپن در مصرف مشروبات الکلی پیشتازند و میانگین مصرف بین 20 تا 30 بطری در سال و میزان اعتیاد به الکل یک و نیم درصد است.
در این کشور بیماریهای کبدی، سرطان کبد، جنون زودرس و اختلالات روانی وابسته به الکل متعارف است و مسالهای کشنده و بحرانساز سلامت است.همچنین 20٪ تصادفات جادهای و بسیاری از تصادفات درون شهری به مصرف مشروبات الکلی مرتبط است.
اما در سرزمینهای اشغالی این مساله در میان بزرگسالان حاد نیست و رقم مشخصی درباره مصرف الکل وجود ندارد. اما بر اساس دادههای مختلف، مصرف سالیانه هر شخص در سال حداکثر 2 لیتر (برمبنای الکل 100٪) است و میزان معتادان به مشروب نیم درصد و تنها دو درصد تصادفات به مصرف مشروبات الکلی مرتبط است.
یدیعوت در ادامه نوشت: «اما ما با این مقایسه نمیتوانیم آرام بگیریم. افزایش مصرف مشروبات الکلی در بین نوجوانان و کودکان به عنوان مادهای کشنده بسیار خطرناکتر از حشیش است. مصرف مشروب در سنین پایین تخریب بسیار گستردهتری بر روی مغز کودکان و نوجوانان در مقایسه با بزرگسالان دارد».
مصرف مشروب بازده در مدرسه را پایین آورده، عصبانیتهای اجتماعی و خشونت ایجاد کرده و در بلند مدت هوش را پایین میآورد. همچنین مصرف زیاد در سنین جوانی به کبد آسیب رسانده و سیستم عصبی پیرامونی را تخریب میکند و ممکن است باعث بیماریهایی جدی شود.