به گزارش خبرآنلاین، کتاب «نزدیک ته خیار» گزیدهای از آثار پیشین فیض و شعرهای جدید چاپنشده اوست که در این دفتر، تعدادی از شعرهای مجموعهی شعر طنز «املت دستهدار» در کنار شماری از مطالب انتقادی که در سال 85 در نشریه کتاب هفته و روزنامه جام جم منتشر شده، بهچاپ رسیده است. فیض در این باره اظهار داشت: در هر دو کتاب «املت دستهدار» و «نزدیک ته خیار» سعی کردهام به موضوعاتی که دستمایهی طنز در آثار قبلی طنزپردازان معاصر بوده است، نپردازم، جز در مواردی که گزیر و گریزی از آن نداشتهام.
نویسنده در مقدمه کتاب نوشته است:«هدف نهایی طنز اصلاح کژیها و ناهنجاریهاست که با تاختن و به سخره گرفتن و نیز درشت نمایی آنها، امکانپذیر است. ناصر فیض در کلیه آثارش هدف اصلی خود را از نگارش و سرایش، ایجاد لبخند و نشاط در مخاطب میداند. یعنی پس زدن خودکار دغدغهها و درگیریهای ذهنی کدورتزا و غمآفرین با ایجاد نوعی آرامش در کنار شور و شعف به دست آمده از موضوع طنز.»
در یکی از اشعار منتشر شده در این کتاب می خوانیم:
«ترسم که اشک در غم ما پرده در شود/مثل همیشه صورت من بازتر شود
دیگر بس است این همه اشکی که ریختم/ یارب نذار! صورت من خیستر شود
گفتی که سنگ لعل شود در مقام صبر!/این غیر ممکن است که سنگی گهر شود
از هر کرانه تیر دعا کردهام رها/شاید به هم بچسبد و مثل سپر شود
کردم روانه هر چه پسر داشتم به شهر/باشد کز آن میانه یکی کارگر شود!
ای جان! حدیث ما بر دلدار بازگو/ شاید به لطف او بر ما نیز بر شود
ای سرو سربلند، کمی شرم کن! بترس!/از آن زمان که بیل جماعت تبر شود
این کتاب با قیمت 4500 تومان منتشر شده است.
همچنین این ناشر به تازگی چاپ نهم «پنهان زیر باران» خاطرات «علی ناصری» یکی از فرماندهان هشت سال دفاع مقدس را به قلم سیدقاسم یاحسینی روانه بازار نشر کرده است. راوی خاطرات، سردار علی ناصری مسئول اطلاعات عملیات لشکر هفت ولیعصر(عج)، جانشین مرکز اطلاعات عملیات قرارگاه کربلا، فرمانده تیپ 6 امام حسن عسگری (ع) و جانشین قرارگاه نصر بوده که سرانجام در تیرماه سال 1385 بازنشسته شده و خاطرات وی که حاصل ماه ها گفت و گو و مصاحبههای طولانی او با یاحسینی، گردآورنده کتاب است.
یاحسینی درباره این کتاب اظهار دارد: برای تدوین این کتاب حدود 70 ساعت مصاحبه با سردار ناصری انجام شد. محتوای این کتاب دربرگیرنده دوران کودکی و نوجوانی ناصری در جاهای مختلف اهواز و روستاهای حومه است. پیروزی انقلاب اسلامی، جذب ایشان به سپاه، شروع جنگ تحمیلی و حضور ایشان در جنگ و مخصوصاً قرارگاه سری نصرت از دیگر بخشهای کتاب است. وی ادامه داد: ناصری بعد از عملیات خیبر و قبل از عملیات بدر به اسارت درمیآید و حدود 4 سال با نام مستعار اسیر عراق بوده و هر لحظه احتمال این بوده که نامش فاش شود و جانش به خطر بیفتد. در مجموع کتاب جالبی است که نکات ناگفته و بیان نشدهای از هشت سال جنگ تحمیلی را روایت میکند.
تدوینگر کتاب پنهان زیر باران در مورد علت انتخاب نام کتاب همچنین تصریح نمود: «یک برش از این کتاب چند سال پیش با عنوان «پنهان زیر باران» منتشر شد. در قسمتی از این مجموعه، سردار ناصری و عدهای دیگر برای شناسایی به خرمشهر میروند و با کمین عراقیها مواجه میشوند و مجبور میشوند زیر باران بمانند تا عراقیها بروند و اینها نجات پیدا کنند. این قسمت تحت عنوان «پنهان زیر باران» چاپ شد. همچنین باران در اینجا یک حالت استعارهای دارد هم بلاست و هم نعمت و زیر باران یعنی زیر تیغ جنگ ماندن.
در مقدمه این کتاب آمده است: «این کتاب خاطرات مرد بلندبالایی است که آشنای ایل مردان روزگار خود است، اما پیش از همه ما این نیزارهای هور هستند که او را میشناسند و حتی نام کوچکش را میدانند. این آبراههای باریک و پیچ در پیچ هستند که نگاه تیزبین او را در لابه لای چولانها نگه داشتهاند، تا روزی گواهی بدهند که مردی تنها و جسور این آبگرفتگیهای مرموز را در مه و در شرجی، وجب به وجب شناسایی کرده است...
ساکنان تهران برای تهیه این دو کتاب و هر محصول فرهنگی دیگری کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب را تلفنی سفارش بدهند.
6060