یک کارشناس جهان عرب می گوید: کویت تنها کشور عربی حوزه خلیج ‌فارس است که در آن نوعی دموکراسی نیم‌ بند و آزادی ‌های سیاسی و مطبوعاتی وجود دارد.

علی جنتی، سفیر سابق کشورمان در کویت و کارشناس جهان عرب در یادداشتی اختصاصی برای سرویس بین الملل خبرآنلاین تحت عنوان:" حاصل 250 سال حکومتداری یک خاندان " می نویسد: کویت تنها کشور عربی حوزه خلیج ‌فارس است که در آن نوعی دموکراسی نیم‌ بند و آزادی ‌های سیاسی و مطبوعاتی وجود دارد. این کشور از سال 1962 دارای قانون اساسی مدون بوده و برخوردار از پارلمان منتخب و مطبوعات آزاد می‌باشد. در عین حال نمی ‌توان آن را یک کشور دموکراتیک نامید زیرا گردش قدرت در بین رهبران وجود ندارد و خانواده صباح بیش از 250 سال است که به طور موروثی بر آن کشور حکومت می‌کنند. پست نخست ‌وزیری انحصاراً در اختیار آل ‌صباح قرار دارد و چند وزارتخانه کلیدی از جمله وزارت کشور، خارجه، دفاع، نفت و اطلاع ‌رسانی همواره توسط یکی از اعضا خانواده حاکم آل‌ صباح اداره شده است. انتخاب وزرا بنا به پیشنهاد نخست ‌وزیر و تأیید امیر کویت صورت می‌گیرد و پارلمان نقشی در دادن رأی اعتماد به آنان ندارد و تنها می‌تواند وزرا یا نخست‌وزیر را استیضاح نماید.
جنتی در این یادداشت می افزاید: وزرا پس از انجام مراسم تحلیف با حق رأی در پارلمان شرکت کرده و در غالب مصوبات مجلس به طور نسبی ایفای نقش می‌کنند. در طول یک دهه گذشته همواره تنش‌های جدی بین دولت و پارلمان وجود داشته است به طوری‌که ظرف 6 سال اخیر 5 بار پارلمان آن کشور توسط امیر منحل شده که آخرین آن در هفتم ماه اکتبر گذشته بود و دولت نیز در همین مدت 7 بار دچار دگرگونی شده است. چند ماه قبل در نتیجه فشار نمایندگان مجلس شیخ ناصر محمد الصباح نخست‌ وزیر آن کشور استعفا نمود و به جای وی شیخ جابر المبارک وزیر دفاع در پست نخست‌وزیری منصوب شد. در طول یک سال گذشته پایتخت کویت شاهد راهپیمایی‌ ها و اعتراضات خیابانی بوده که جمعی از نمایندگان مجلس تعزیه ‌گردان آن بوده‌اند.

263 49

منبع: خبرآنلاین