به گزارش خبرآنلاین، کتاب «اعتیاد در ایران» بررسی همهجانبه درباره معتادان، مواد مخدر و همچنین قوانین و برنامههای پیشگیرانه ایران از زمان پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1380 از سوی انتشارات ثالث روانه بازار نشر شده است. این اثر پژوهشی همه جانبه است و تمامی مسایل مرتبط با اعتیاد در ایران را بررسی میکند. نویسنده کتاب، میزان مصرف، نوع مواد مخدر مورد استفاده طی سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 1380، قوانین و برنامههای پیشگیرانه مربوط به اعتیاد و معتادان و همچنین دستاندکاران مبارزه با مواد مخدر و درمان معتادان را در کتابش بررسی کرده است. استفاده از لوایح، قوانین، اسناد و مدارک موجود در دهههای اخیر و همچنین توجه به نقل قولهایی از مسوولان وقت و مطالب مندرج در روزنامهها از دیگر ویژگیهای این کتاب به شمار میآید و نشان از دقت نویسنده دارد.
«مفهوم شناسی اعتیاد، تعریف مفاهیم،اعتیاد،سوء مصرف مواد، کاهش تقاضا،پیشگیری، درمان و بازپروری، کاهش زیان، تجارب کشورها در مبارزه با اعتیاد، بررسی موردی سیاست های مبارزه با اعتیاد در کشورهای مختلف، امریکا، انگلیس، استرالیا، هلند، بلژیک، اسکاتلند، فرانسه و...» از جمله فصل های بخش اول این کتاب پژوهشی و مستند است.
همچنین «مقایسه تجارت کشورها در مبارزه با اعتیاد، اعتیاد پیش از پیروزی انقلاب، از آغاز تا انقلاب مشروطه، انقلاب مشروطه و تصویب اولین قانون 1285، منع کشت خشخاش 1325- 1347، از کشت مجدد خشخاش 1347 تا پیروزی انقلاب اسلامی» نیز در بخش دوم کتاب شرح داده شده است.
در فصل چهارم کتاب نیز با عنوان« انقلاب و اعتیاد (1358-1359)» مطالبی چون تشکیل ستاد مرکزی هم آهنگی مبارزه با اعتیاد، ممنوعیت کشت خشخاش و اخطار به قاچاقچیان، تصمیم گیری درباره سهمیه کوپنی تریاک، رسیدگی به جرایم مواد مخدر در دادگاه های انقلاب، انتصاب و استعفای آیت الله خلخالی، لایحه قانونی تشدید مجازات مواد مخدر، اعدام گسترده مجرمین مواد مخدر، مافیای مواد مخدر، سیاست های کاهش تقاضا، تحریم شرعی مصرف مواد مخدر، پیشگیری در ستاد هم آهنگی و...» به چشم می خورد.
«اعتیاد در جنگ، اعتیاد پس از جنگ، و سازندگی، اصلاحات و اعتیاد» عناوین فصل های بعدی کتاب است.
در بخشی از مقدمه کتاب می خوانیم: «سیاست های تعامل کننده با مشکل مصرف مواد در کشور ما طی چند دهه اخیر فراز و نشیب های قابل توجهی داشته است. به نظر می رسد سیاست های ایران به شدت متاثر از عوامل خارجی نیز بوده است، اما نافی این حقیقت نیست که تصمیمات ما ایرانیان در شکل دادن به وضعیت موجود مواد مخدر و مصرف آن در کشور نقش اصلی را ایفا کرده است. محقق برجسته آقای سعید مدنی در این کتاب، تاریخچه این تصمیمات و مداخلات را مدون و مستند نموده اند. این مطالعه صرف نظر از اعتبار علمی قابل توجهی که دارد، دارای ویژگی های عملیاتی مهمی نیز هست. نه تنها در کشور ما که در برخی کشورهای دیگر نیز سیاست گذاران به دقت بر مفاهیم عملیاتی مربوط به مواد احاطه ندارند. مطالعه حاضر از این نظر که واژه ها و تعاریف تخصصی و عملیاتی را پوشش داده، اهمیت کاربردی دارد.
همچنین به نظر می رسد محقق محترم با اشراف بر این که تحلیل و قضاوت در حوزه سیاست های اعتیاد ساده نیست، در این مطالعه تلاش کرده تا بدون ورود مستقیم به حوزه تحلیل سیاست ها و روی کردها، صرفا با ترسیم موقعیت ها و شرایط تصمیم گیری در تاریخ معاصر سیاست گذاری اعتیاد لااقل امکان تحلیل را برای خواننده، هرچه بیشتر فراهم نماید. از سوی دیگر این مطالعه، حوزه های مختلف سیاست های اعتیاد را از یکدیگر به نحوی تفکیک نموده است که می توان در هر یک از حوزه های متخلف مبارزه قهرآمیز، پیشگیری از اعتیاد و درمان آن، روابط بین المللی و پژوهش و نشر به تحلیل نسبتا مستقلی دست یافت.»
ساکنان تهران برای تهیه این کتاب و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060