مسئولان دانشگاهی کشور از عدم اختصاص بخش زیادی از بودجه های عمرانی و پژوهشی دانشگاه ها و نا توانی در پرداخت حقوق کارکنان قراردادی خبر می دهند.

محمد حسین نجاتی: پس از روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور که عنوان کردند بودجه ای برای پرداخت حقوق کارکنان خود ندارند، این بار معاون اداری و مالی وزارت علوم خبر داده است است که دانشگاه های کشور در حال حاضر مشکلات حادی در خصوص تغذیه و پرداخت حقوق و مزایای کارکنان قراردادی خود دارند.
علی اکبر متکان می گوید:مشکلات مالی موجود به شکلی است که در خصوص تغذیه دانشجویان، پایگاه‌های اطلاعاتی، پرداخت حقوق و مزایای قراردادی‌ها، آب، برق و گاز با مشکلاتی مواجه می شویم.
عدم اختصاص بودجه های مصوب از سوی دولت به وزارت علوم و وزارت بهداشت کلیه دانشگاه های کشور اعم ازدانشگاه های زیر نظر وزارت بهداشت و وزارت علوم را با مشکل مواجه کرده است که تا جایی که چندی پیش روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور در نامه ای سرگشاده به معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری عنوان کردند بودجه ای برای پرداخت حقوق کارکنان خود ندارند.( اینجا را بخوانید)
همزمان عدم اختصاص بودجه های عمرانی و پژوهشی بسیاری از دانشگاه های کشور را با توقف طرح های توسعه دانشگاهی و پژوهش مواجه کرده است.
در این رابطه علی اکبر متکان معاون اداری و مالی وزارت علوم درباره وضعیت بودجه امسال دانشگاه‌ها نیز با بیان اینکه در سال جاری کسری نخواهیم داشت بلکه با عدم تخصیص مواجه هستیم، می گوید: با توجه به شرایط تحریم‌ها، احتمالا دانشگاه‌ها از تخصیص 100 درصدی برخوردار نخواهند شد اما معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری قول داده است که مشکلی برای دانشگاه‌ها ایجاد نشود.
او می گوید: بر اساس بخشنامه معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس‌جمهور، مقرر گردیده تا پایان سال 91 بند "و" (حقوق و مزایا) پرداخت گردد. لیکن سایر هزینه‌ها به میزان 60 درصد به دانشگاه‌ها و موسسات آموزشی و پژوهشی اختصاص دهند که این موضوع مشکلات بسیاری در خصوص تغذیه دانشجویان، پایگاه‌های اطلاعاتی، پرداخت حقوق و مزایای قراردادی‌ها، آب، برق و گاز به وجود خواهد آورد. بنابراین انتظار است دولت همانند گذشته که سبب تحول بنیادین در توسعه پایدار دانشگاه‌ها گشته، حمایت خود را با تجدید نظر در این مورد ادامه دهد.

 

بودجه 92 دانشگاه ها افزایش پیدا نمی کند
گرفتار شدن دانشگاه های کشور با مشکلات عدم اختصاص بودجه و افزایش میزان تورم عمومی در سطح جامعه در حالی است که معاون اداری مالی وزارت علوم خبر از عدم افزایش بودجه سال 92 دانشگاه های می دهد که می تواند مشکلات دانشگاه های کشور را دو چندان کند.
علی اکبر متکان درخصوص وضعیت بودجه 92 وزارت علوم و دانشگاه‌های زیرمجموعه می گوید: با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی و تحریم‌های موجود، بنابراین دربودجه 92 افزایشی نخواهیم داشت.

بودجه عمرانی نداریم، طرح های عمرانی را متوقف کردیم
از طرف دیگر رئیس دانشگاه صنعتی شریف از توقف طرح توسعه دانشگاه شریف به دلیل عدم اختصاص بودجه خبر می دهد و می گوید: در سال 91 میزان بودجه تخصیص یافته عمرانی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه صفر بوده است و طبیعتا با توجه به نبود بودجه عمرانی، تعمیر و تجهیز، بحث طرح توسعه دانشگاه صنعتی فعلا متوقف است.
‌رضا روستا آزاد می افزاید: تابحال تنها حدود 40 درصد از بودجه مصوب به دانشگاه اختصاص یافته است و در حال حاضر تنها بودجه اختصاص یافته بودجه هزینه‌های جاری است که شامل حقوق و دستمزد کارکنان و کارمندان می‌شود.
وی با بیان اینکه بودجه به صورت تنخواه ماهانه به دانشگاه وارد می‌شود، ادامه می دهد: همچنین بودجه تعمیر و تجهیزات نیز در سال جاری صفر بوده است.

 

کاهش شدید بودجه پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی
جدای از عدم اختصاص بودجه جاری و عمرانی دانشگاه ها که باعث ناتوانی برخی دانشگاه ها در پرداخت حقوق کارکنان قرار دادی خود و توقف طرح های عمرانی شده است، بخش های پژوهشی دانشگاه های کشور نیز با کسری شدید و عدم اختصاص بودجه مواجه شده اند.
به طوریکه پیش از این حمید آیت اللهی رییس پژوهشگاه علوم انسانی در رابطه به مشکلات اقتصادی این مرکز به خبر آنلاین گفته بود: ما درحال حاضر در پژوهشگاه دنبال این هستیم که بتوانیم حقوق معمول آدم هایی که در پژوهشگاه مشغول هستند را بدهیم تازه آن هم حداقلش را . یعنی اضافه کار نه، چیزهای دیگر نه، ضمن این که ما در تلاشیم تا آخر ماه همین مقدار را هم بدهند که نمی دهند. حتی ما می خواستیم تعدیل نیروکنیم گفتند که نه . ( اینجا بخوانید)


مشروح مشکلات مالی دانشگاه های در سال 91 را درجدول زیر بخوانید

اظهار نظر تاریخ
نام مسئول
معاون اداری مالی وزرات علوم  1 آذر 1391 به خاطر برخی مشکلات جاری کشور و همسویی با دولت، دانشگاهها کلنگ جدید به زمین نمی زنند و تنها پروژه های فعلی را به اتمام می رسانند.
معاون فرهنگی وزیر علوم 29 آبان 1391 با گذشت 8 ماه از سال هنوز بودجه عمرانی دانشگاه‌ها پرداخت نشده و در واقع تمامی دانشگاه‌ها با کاهش بودجه مواجه شده و با مشکلات زیادی روبرو شده اند/مجلس در ابتدای سال افزایش بودجه فرهنگی را تصویب کرده اما دولت این بودجه را به بخش فرهنگی دانشگاه‌ها اختصاص نداده و تنها 38 درصد از کل بودجه تصویبی را برای سال 91 حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها در نظر گرفته است
رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها 26 آبان 1391 این نگرانی وجود دارد که کمبود اعتبارات منجر به حذف اعتبارات پژوهشی در دانشگاه‌ها شود که از رؤسای دانشگاه‌ها خواستاریم که در این زمینه توجه لازم را داشته باشند. شاید بتوان در مسائل اقتصادی، بودجه‌های عمرانی را حذف کرد اما باید توجه داشت که اگر موتور آموزشی دانشگاه‌ها از کار بیفتد، مجددا سخت به راه خواهد افتاد.
وزیر علوم 23 ابان 1391 فکر نمی کنم دانشگاه ها در سال جاری با کسری بودجه ای مواجه شوند و می توان با اعمال مدیریت بودجه های دانشگاه ها را اختصاص داد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نهم 17 آبان 1391 درصورتی که بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی تأمین نشود، احتمال تعطیل شدن فعالیت‌های این دانشگاه‌ها در سراسر کشور وجود دارد.
معاون فرهنگی و امور دانشجویی وزارت بهداشت 11 آبان 1391 در سال جاری دانشگاه های علوم پزشکی حدود 85 تا 90 میلیارد تومان کمبود بودجه دارند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی

 8 آبان 1391 کسری بودجه هر ساله وجود داشته و امسال نیز به دلیل وضعیت افزایش قیمت ارز و افزایش برخی از اقلام مورد نیاز ساخت‌و‌ساز و افزایش قیمت‌های برق و گاز به علت حذف یارانه‌ها به دانشگاه آزاد اسلامی فشار بیشتری وارد کرده است و منجر به کسری بودجه 700 میلیارد تومانی شده است. .

 

45237

منبع: خبرآنلاین