به گزارش خبرآنلاین، اگرچه قرار بود نشست خبری رئیس مجلس از شبکه خبر، شبکه العالم و رادیو ایران به طور مستقیم پخش شود، اما تا کنون فقط شبکه العالم با ترجمه عربی مشغول پخش این نشست است و شبکه خبر مشغول پخش برنامه های روزمره خود است.
علی لاریجانی در ابتدای نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به سالروز مجلس و شهادت مدرس، از وی به عنوان اسوه پارلمان یاد کرد و در بخش نخست سخنان خود گفت: در قانون اساسی، محورهای ارزشی مانند آزادی، کرامت انسانی، آبادانی، عدالت و استقلال و مبارزه با استعمار وجود دارد و در انقلاب اسلامی تمام این ارزشها همواره وجود داشته و به پیش میرود و تک ارزشی نیز مشاهده نمیشود. چرا که چه انسانها و چه جامعه تک ارزشی قطعا دچار انحطاط و سقوط می شود.
اهم سخنان رییس مجلس را در ادامه بخوانید؛
• مدرس با مردم زندگی میکرد، او زندگی مردمی داشت و این سلوک وی باعث شد که امام از او به عنوان نماد پارلمان یاد کند.
• مدرس، مجلس را مهمترین کانون تصمیمگیری میدانست، او معتقد بود کسانی که عزت و سرافرازی را برای بزرگی ملت میخواهند باید بزرگی مجلس را نیز بخواهند، شاید همین مشرب او بود که امام (ره) در مورد مجلس فرمود مجلس در راس امور است زیرا این نمایندگان هستند که میتوانند از حقوق ملت صیانت کنند.
• در قانون اساسی، ولایت امر بر عهده رهبری امت قرار دارد، سه قوه مستقل در قانون دیده شده است که هر یک گرچه مستقل هستند اما وظایف خاص خود را انجام میدهند، پارلمان نیز وظیفهای دارد و شیوه عمل سایر قوا را مشخص میکند.
• وظیفه تقنین و نظارت مجلس، دستاورد مهمی است که قوا هم با یکدیگر همکاری دارند و هم هر یک کار خود را انجام میدهند. راهی که مدرس پایهگذاری کرد در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تبلور یافت که باید از آن صیانت کرد مخصوصا اینکه رکنی با عنوان آبادانی در آن مورد توجه قرار گرفته است.
• امروز کشور بیش از هر زمان دیگری نیازمند توجه به مسائل اقتصادی و سپس موضوعات اشتغال و گرانی است و تمام قوا باید نیروی خود را بر این موضوع متمرکز کنند تا این مشکلات حل شود.
• در کشوری که دموکراسی وجود دارد بالطبع مسائل اینچنینی به وجود میآید اما نباید مسائل را نادیده گرفت بلکه باید بر آنها مسلط شد و به حل مشکلات پرداخت.
• باید برای حل سیاسی موضوع سوریه با سایر کشورها رایزنی شود؛ از این رو وزارت امور خارجه کشورمان گروههایی را به ایران دعوت کرد. در سفر اخیرم به ترکیه درباره مسائل غزه، فلسطین و حمایت از مردم فلسطین و کمک به حل مسائل سوریه با طرف ترک بحث و تبادل نظر کردم. در عراق نیز علاوه بر این مباحث در خصوص تقویت روابط بین ایران و عراق و تقویت همبستگیهای درونی در این کشور گفتوگو کردم.
• باید جلوی سفاکیها و خونریزیها در خاورمیانه گرفته شود، در مساله سوریه و غزه و مسائل عراق با رفتارهای ماجراجویانهای در منطقه روبرو هستیم. در صحنه خاورمیانه یک وقت در غزه بلوا به پا میکنند و اگر موفق میشدند یک جور در خاورمیانه حضور مییافتند، ولی حالا که موفق نشدند رفتار خود را جور دیگر طراحی کردهاند.
• علاقهای به اظهارنظر در مورد تغییرات اخیر کابینه ندارم به ویژه پس از اظهارات اخیر مقام معظم رهبری درباره عدم اظهارنظر روسای قوا نسبت به یکدیگر در رسانهها.
• ابقای وزیر برای یک وزارتخانه باید از طریق قانون و توسط مجلس انجام شود و مجلس باید در این باره تصمیمگیری کند. ولی اصالتا این دو وزارتخانه با یکدیگر نسبتی ندارند و بنده موافق این ادغام نیستم.
• درباره قیاس مجلس نهم با دوره قاجار، نمیدانم این سخن از چه منظر بیان شده است، ولی اگر هدف این باشد که حضور مدرس در مجلس موجب شکلگیری مجلس آزاد شده بود این خود یک نقطه قوت برای مجلس در دوره قاجار است و اصلا پارلمان در این دوره آزاد بود. شاید قیاس مجلس نهم با دوره قاجار به دلیل این جمله مرحوم مدرس باشد که گفته بود "مجلس باید در همه امور تصمیمگیر باشد" امام خمینی نیز در جملهای مشابهی فرمودند "مجلس در راس همه امور است" بنابراین شاید از این منظر مجلس نهم با مجلس دوره قاجار مقایسه شده باشد.
نشست خبری لاریجانی همچنان ادامه دارد....
/29220