سکونت اعضاء شوراها در محدوده حوزه انتخابیه خود از مفاد قانون شوراهاست که تا کنون مشمول هیچ اصلاحی نشده است.

به گزارش خبرآنلاین، پس از انتشار گزارشی با عنوان «شرایط نامزدی در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا چیست؟»   برخی کاربران در کامنت هایی از اصلاح این قانون و لغو تبصره مربوط به محل سکونت اعضا سخن گفتند.
لازم به ذکر است که قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال 1375 است که متن کامل آن در آرشیو سایت مجلس شورای اسلامی وجود دارد. ماده 26 و تبصره​های آن به این قرار است:
انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند:‌ الف - تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.ب - حداقل سن 25 سال تمام.‌ ج - اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه.د - ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.هـ - دارابودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستاهای تا دویست خانوار و داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستاهای بالای دویست خانوار، داشتن حداقل مدرک فوق‌دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای تا بیست‌هزارنفرجمعیت،داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهرهای بالای بیست هزارنفرجمعیت.و - دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.
تبصره 1 - اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
‌تبصره 2 - اعضاء شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هر یک از اعضاء شورا از محدوده‌حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.
به استناد آنچه در سایت «قوانین» وابسته به دادگستری استان تهران منتشر شده؛ در سال 82 نیز که این قانون از سوی مجلس ششم اصلاح شده و به دولت اصلاحات ابلاغ شد؛ بند ( ج ) ماده ( 26 ) این قانون – یعنی اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه- حذف و بند ( و ) به این شرح اصلاح شد:  و - دارا بودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستا وداشتن حداقل مدرک دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای دارای تا یک میلیون نفر جمعیت ومدرک فوق دیپلم یا معدل آن برای شورای شهرهای دارای بیش از یک میلیون نفر جمعیت .
در این اصلاحیه هیچ تغییری در تبصره 2 که به محل سکونت کاندیداها اشاره دارد، لحاظ نشده است.
همچنین بر اساس آنچه که پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استان​ها از « قانون شوراها با آخرین اصلاحات» از اصلاحیه سال 86 این قانون نیز منتشر کرده است؛ تغییری در تبصره 2 ایجاد نشده. بلکه بار دیگر بند (ج) به این ماده برگردانده شد. متن ماده 26 و اصلاحات آن در سال 86 به این قرار است:
انتخاب شوندگان هنگام ثبت نام باید دارای شرایط زیر باشند :
الف – تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران .ب – حداقل سن 25 سال تمام .ج – (اصلاحی 27/8/86 ) - اعتقاد و التزام عملی به اسلام و ولایت مطلقه فقیه. د- (اصلاحی 27/8/86 ) - ابراز وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.هـ – (اصلاحی 27/8/86 ) - دارا بودن سواد خواندن و نوشتن برای شورای روستاهای تا دویست خانوار و داشتن مدرک دیپلم برای شورای روستاهای بالای دویست خانوار ، داشتن حداقل مدرک فوق دیپلم یا معادل آن برای شورای شهرهای تا بیست هزار نفر جمعیت ، داشتن حداقل مدرک لیسانس یا معادل آن برای شورای شهرهای بالای بیست هزار نفر جمعیت.
و- (الحاقی 27/8/1386) - دارابودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا کارت معافیت دائم از خدمت برای مردان.
تبصره1- اقلیت​های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.
تبصره2- اعضای شوراها باید در محدوده حوزه انتخابیه خود سکونت اختیار نمایند. تغییر محل سکونت هریک از اعضای شورا از محدوده حوزه انتخابیه به خارج از آن موجب سلب عضویت خواهد شد.
/2929
منبع: خبرآنلاین