محققان موفق شده‌اند تا در یکی از جزایر اندونزی، گونه‌ای جغد جدید کشف کنند که آوایی با تنها یک نت سر می‌دهد؛ نغمه‌ای که آوای آن شبیه به «پوک» است. این جدیدترین عضو خانواده جغدهاست.

محمود حاج‌زمان: محققان موفق شده‌اند تا گونه‌ای جدید از خانواده جغد کشف کنند که تنها در یکی از جزایر اندونزی زندگی می‌کند. این جغد آوایی با تنها یک نت سر می‌دهد؛ آوایی که به طرز جالبی با نام جزیره محل سکونتش هم آهنگ است. این گونه جدید با نام Rinanji Scops در جزیره لومبوک زندگی می‌کند و هنگام نغمه‌سرایی، آوایی شبیه به «پوک» از خود سر می‌دهد.
به گزارش دیسکاوری، کاشف این گونه جدید به افتخار همسرش نام علمی Otus jolandae را برای این جغد برگزیده است. گونه جدید برای مدت مدیدی بود که با یکی دیگر از جغدهای ساکن اندونزی اشتباه گرفته شده بود، چرا که هر دو گونه بال‌های زینتی مشابهی داشتند. با این وجود، دو عضو یک گروه تحقیقاتی به طور جداگانه کشف کردند که نغمه جغدهای ساکن جزیره لومبوک منحصر به فرد است و با تمام دیگر جغدهای ساکن اندونزی متفاوت است.

جرج سنگستر که رهبری مطالعه را بر عهده داشته است می‌گوید: «کاملا تصادفی بود که دو نفر از اعضای گروه ما، این گونه جدید را در قسمت های مختلف جزیره‌ای واحد شناسایی کردند. این اتفاق کاملا تصادفی بود، خصوصا با در نظر گرفتن این نکته که طی 100 سال گذشته هیچ کس چیزی درباره این جغدها متوجه نشده بود.»
سنگستر، که به عنوان محقق در موزه تاریخ طبیعی سوئد کار می‌کند، و همکارانش جزایر همسایه لومبوک را نیز زیر پا گذاشتند؛ اما نتوانستند مدرکی دال بر وجود این جغدها در آنجا پیدا کنند. به همین دلیل آنها باور دارند که این جغد منحصر به جزیره لومبوک است. جالب اینجاست که بومیان جزیره این جغد را می‌شناختند و از آن با عنوان burung pok نام می‌بردند؛ نامی تقلیدی که بازتاب دهنده آوای این جغد چشم زرد است.
 53275

منبع: دیسکاوری