نیویورک تایمز:
زمانی بود که به نظر میرسید هاشمی رفسنجانی همه چیز دارد. او یکی از بنیانگذاران انقلاب اسلامی است که دارای ثروت عظیمی است، اما بسیاری از ایرانیها از همین ثروت و دارایی او عصبانی هستند. بسیاری از رقبای هاشمی که به وضعیت اقتصادی وی رشک میبرند، آن را حامی اصلاحطلبان میدانند و به وی القابی همچون کاپیتایست و آریستوکرات میدهند و او را حامی اسلام آمریکایی میخوانند. هرچند که هاشمی را چهرهای پراگماتیک و مدرن میدانند- مطابق با استانداردهای ایرانی- اما به نظر میرسد که فاصلۀ زیادی با غالب مردم دارد. برخی بر این باورند که هاشمی تنها گزینهای است که میتواند وضعیت آشفتۀ فعلی را سامان دهد. مشکلاتی همچون بالا رفتن نرخ تورم زندگی بسیاری از ایرانیها را تحت تأثیر قرار داده و بسیاری از ایرانیها بر این باورند که رفسنجانی از مهمترین روسای جمهوری ایران در شکل دادن به پایههای طبقۀ متوسط در این کشور بوده و در واقع "مرد کار" است.
ورلد تریبون:
هرچند که هاشمی رفسنجانی یکی از چهرههای بانفوذ انقلاب اسلامی ایران است اما تا اندازۀ زیادی اقتدار و نفوذ خود را در سیستم از دست داده است. اما حمایت اصلاحطلبان از کاندیداتوری هاشمی موضع و نگاه آنها را نسبت به انتخابات تغییر داده است. اما در مورد مشایی نیز برخی بر این باورند که روی کار آمدن مشایی، معادلهای همچون پوتین-مدودف را در ایران رقم خواهد زد.
لوپوئن:
یک کارشناس خاورمیانه دربارۀ انتخابات ایران میگوید: وضعیت اقتصادی کشور به گونهای است که اکثر ایرانیها را به این باور رسانده است:" هر کسی بیاید به جز احمدینژاد"
اما آمدن هاشمی رفسنجانی، مردی که او را محافظهکاری معتدل و پراگماتیک میدانند شکل دیگری به انتخابات داده است. آمدن هاشمی هیجان انتخاباتی زیادی را در کشور ایجاد کرده است که این مسئله از روز ثبت نام وی مشخص شد. به نظر میرسد تا به این لحظه حاکمیت بازی را برده است.
4952