پانزدهم دسامبر 2012 قرار بوده "گیت وی" موسوم به EPEG راه اندازی شود.

به گفته رییس شرکت زیرساخت مراسم افتتاح خط مذکور، روز پنجم خرداد 1392 یعنی فردا انجام خواهد شد.{لینک}
EPEG مخفف Europe- Persia Express Gateway است.{لینک}
این خط از فرانکفورت به شرق اروپا و مرز روسیه- اکراین رفته و سپس وارد آذربایجان شده و از آن طریق به ایران آمده و از دو سمت ایران به جنوب ایران رفته و در جاسک ایران به زیر دریا رفته و حدود 246 کیلومتر زیر دریا رفته و سر از عمان و نقطه اتصال بارکا در می آورد. بعدا یک خط دیگر از بارکا به هند خواهد رفت. {به نقشه نگاه کنید}
 
برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر، روی عکس کلیک کنید/ منبع: www.epegcable.com
 
از مسیر 10 هزار کیلومتری بیش از 9500 کیلومتر آن فیبر نوری با latency بین 91 تا 98 میلی ثانیه خواهد بود.
قرار بوده بهره برداری اولیه به ظرفیت 540 گیگابیت بر ثانیه در ماه می 2012 انجام شود و کل خط برای انتقال 3.2 ترابایت بر ثانیه طراحی و تعریف شده است.
کنسرسیوم EPEG  شامل ایران، انگلیس، روسیه و عمان است.
شرکت زیرساخت TIC  به نمایندگی ایران در کنسرسیوم گیت وی اروپا- پرسیا حضور دارد.
کمپانی انگلیسی Cable & Wireless Worldwide PLC در Bracknell انگلیس واقع شده www.cw.com  که در جولای 2012 توسط وودافون Vodafone خریداری شده و رسما در اول آوریل 2013 جزیی از امپراتوری وودافون شده و قسمت فرانکفورت تا مرز روسیه را ساخته است.{لینک} {لینک}
(لازم به یادآوری است که تجهیزات دیتاسنتر متعلق به کمپانی آلمانی Ancotel   یکی از سه هاب اصلی بکار گرفته شده برای گیت وی اروپا- پرسیا است که توسط کمپانی انگلیسی CWW به خدمت گرفته شده است.)
 

 

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر، روی آن کلیک کنید/ منبع: www.epegcable.com
 
روس تله کام شریک دیگر این کنسرسیوم است.{لینک}
عمان تل نیز شریک بعدی این کنسرسیوم است.{لینک}
پلتفورم موسوم به DTN-X به صورت سوپر کانال 500 گیگابیت بر ثانیه ای توسط Infinera ساخته شده است و تا 6.4 ترابایت نیز قابل افزایش خواهد بود.{لینک} {لینک}
از همه این حرفها که بگذریم آنچه به من و شمای ایرانی مربوط می شود نه پول ترانزیت این خط ، بلکه نعمت اینترنت فیبر نوری بدون قطعی است که از کشور ما می گذرد.
با این اینترنت نه کوسه ای در کار خواهد بود و نه بهانه های زیر دیپلم!
کل اینترنت بدون کوسه و دستکاری شده این مردم ، بر اساس آمار و ارقام رسمی 72627 مگابیت بر ثانیه است.{لینک}
 
 
 
یعنی اینترنت کل این دیار 72 گیگ باید باشد. در فاز اول خط 500 گیگی روی فیبر نوری از فرانکفورت به روسیه و آذربایجان و ایران و عمان در رفت و آمد خواهد بود (گفته می شود فردا 5 خرداد 1392)
درخواستی که اینجا مطرح می شود این است که آیا مردم حق ندارند از "زیر ساخت" بخواهند بخشی از مبلغ ترانزیت را نگرفته و در عوض اینترنت فیبر نوری بدون قطعی بگیرند؟
72 گیگ اینترنت کل این مردم است و قرار است 3200 گیگ معادل 3.2 ترابایت بر ثانیه پهنای باند از زیر خاک کشورمان رد شود. (در فازهای بعدی تا 6.4 ترابایت یعنی 6400 گیگ بر ثانیه) آیا مردم حق ندارند قسمتی از آن را داشته باشند؟ با یک تصمیم عاقلانه می شود سرعت اینترنت در مملکت را با همین گیت وی اروپا- پرسیا هزار برابر کرد (شما هزار را عدد تخیلی فرض کنید اما ما آن را دست یافتنی می دانیم)
دوستی می گفت پدرم در بیرون می خندید و خوش وبش می کرد و خرج می کرد، در خانه برای من و مامان و بچه ها اخم ها و نداری هایش را با عصبانیت تحویل می داد.
 
 

5656

منبع: خبرآنلاین
"