مناظره تلویزیونی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از شبکه یک سیما در حال برگزاری است. دومین سوال این مناظره به تعامل دولت با سایر قوا مربوط بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین در ادامه این مناظره نوبت به محمدرضا عارف رسید که به پرسش خود به قید قرعه پاسخ دهد. مجری برنامه از او پرسید: برنامه دولت شما برای نظام تصمیم گیری کشور و تعامل با سایر قوا چیست؟
در پاسخ به این پرسش، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر اجازه بدهید به خاطر مسئولیتی که در نظام اداری کشور داشتم ریشه را مطرح کنم. مهمترین ریشه اقتصادی کشور حاکمیت یکپارچه جریان اصولگرا و کنار گذاشتن جریان دیگر است. بسیاری از کارشناسان را از دست داده ایم. عامل دیگر شرکت نیروهای نظامی در محیط اقتصادی است که فضای مشارکت بخش خصوصی را تنگ کرده است. تنها بین 5 تا 8 درصد خصوصی سازی به بخش خصوصی وارد شده.
وی افزود: اگر ما سیاست های اصل 44 قانون اساسی را به طور جدی دنبال کنیم، بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع می شود . در کشورداری باید نگاهمان جمعی باشد. بپذیریم که یک جریان نمی تواند کشور را اداره کند. باید مبنا را شایسته سالاری بگذاریم. در قانون اساسی قوای سه گانه جایگاه مشخصی دارد. قوای مختلف در فضای صمیمی مشکلات خود را حل کنند و نباید این اختلافات به جامعه منتقل بشود. اگر هم مشکلی پیش آمد باید از طریق رهبری حل کنیم.
غلامعلی حداد عادل در واکنش به وی گفت: آقای عارف مساله را سیاسی کردند. یعنی گناه مشکلات کشور را بر سر جناح های سیاسی گذاشتند. بنده با این موافقم که کشور نباید از نیروهای خدوم خالی بشود.  فرضا اگر این مسئله در دوره اصولگرایان اتفاق افتاده در دوره اصلاح طلبان نیز همین اتفاق افتاد. در دوره اصلاح طلبان با اصولگرایان چه کردند؟ بنده اگر موفق به اداره کشور بشوم سعی خواهم کرد مسئله سیاسی را از نیروهای خدمتگذار جدا کنم.
حسن روحانی هم در ادامه سخنان این دو رقیب خود گفت: مهمترین مسئله در این زمینه این است که از نگاه فرد محوری و استبداد رای فاصله بگیریم. از متخصصان فاصله بگیریم. حتی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی استفاده بکنیم. سازمان هایی که تعطیل شده، باید احیا بشود. دولت باید فراجناحی اداره بشود. جناح واحد یعنی نیمی از فعالان را کنار گذاشته ایم. من فکر می کنم در کنار این ها باید آزادی بیان را هم داشته باشیم. اگر آزادی بیان نباشد، اگر ایرادی هم داشته باشیم، تصحیح نمی شود.
ولایتی هم در ادامه گفت: نکته ای که آقای عارف فرمودند بخشی از مطلب بود، اما یک متممی نیاز دارد. حتما باید از نیروهای متخصص با سلایق مختلف استفاده بشود ولی یک وجه مشترکی باید داشته باشند و آن اینکه به نظام، قانون اساسی و رهبری اعتقاد داشته باشند. از زمان منتسکیو تفکیک قوا ایجاد شده و حرف بالاتری زده نشده است. قوه مجریه باید قانونگرا باشد و در برابر قوه مقننه خاضع باشد. دولت یک تیم فوتبال نیست.
رضایی هم در اینباره اظهار داشت: خوشبختانه من که جزء هیچ کدام از این دو گروه نبوده ام، قضاوت خوبی می توانم داشته باشم. نه در دولت اصلاح طلبان بودم و نه در دولت اصولگراها. آقای عارف جواب ندادند که آیا در دوره خودشان درست رفتار کردند یا نه؟ با مجلس اصولگرا آیا شما می توانید تعامل کنید؟ ما نمی توانیم وقت مردم را بگیریم.
سعید جلیلی در ادامه این مباحث گفت: وقتی می توانیم تصمیم صحیح اقتصادی بگیریم که مبتنی بر گفتمان نظام و انقلاب باشد که بتواند پیشرفت را برای ما به ارمغان بیاورد. در زمان آقای عارف مبانی نظری که برنامه چهارم را نوشتند، کاملا مخالف بود و نمی​تواند پیشرفت را برای کشور داشته باشد. سه عنصر اساسی را باید در تصمیم سازی و تصمیم گیری مشارکت دهیم . اولینش خود مردم هستند. در کشاورزی باید از خود مردم سوال شود. نباید فقط از گروه های سیاسی سخن بگوییم. نکته دیگر بحث خود هماهنگی در دولت است. الان نزدیک 40 شورا داریم که در مساله اقتصادی تصمیم گیری می کنند اینها باید با یک آهنگ عمل کنند. بین قوا اگر قانون مبنا قرار بگیرد مشکلی پیش نمی اید.
محمدباقر قالیباف هم در اینابره اظهار داشت: من فکر می کنم این جلسه نشان داد که آغاز بحث اقتصادی است اما در سوال دوم به مساله سیاست رسیدیم. وقتی مساله اقتصادی است، چرا راجع به اصولگرایان و اصلاح​طلبان حرف می زنیم؟ در شورایی که 8 سال ما در خدمتشان بودیم هم اصولگرایان بودند هم اصلاح طلبان بودند؛ اما اختلافی نبود.
غرضی هم اینگونه ادامه داد: من متولد 1320 هستم. نسل من یک اتفاق بزرگ را تجربه کرده است. هنوز هم می خواهیم کشور را به گروه های سیاسی تقسیم کنیم. این خلاف شان انقلاب و امام رهبری است. کشور یک واحد است. متعهد بشوید که دست در جیب مردم نکنید.
محمدرضا عارف هم گفت: مگر می شود بدون توسعه سیاسی توسعه اقتصادی داشت؟ باید همزمان پیش بروند. وی خطاب به جلیلی ادامه داد: اگر مبانی برنامه چهارم زیر سوال است، چرا مجلس اصولگرا آن را تصویب کرد؟ وی خطاب به رضایی هم گفت: مگر من گفتم دولت اصلاحات اشکالی نداشته؟ همه دولت ها اشکال داشتند. من عملکرد دولت آقای خاتمی را می گویم که بهترین رابطه را با مجلس اصولگرای پنجم را داشته است. دعوایی بین دو رئیس قوه در آن دوره نبود که در صحن علنی مجلس مطرح شده و همه مردم را ناراحت کند! با قوه قضائیه هم کمیته مشترک تشکیل دادیم و مسائل را حل می کردیم. صحبتی که آقای ولایتی مطرح کرد مهم بود. هر مسئولی که در سطح جمهوری اسلامی فعالیت می کند باید وفاداری اش به قانون اساسی و نظام را اثبات کرده باشد.
29219

منبع: خبرآنلاین