به گزارش خبرآنلاین، رمان «سفر به گرای ۲۷۰ درجه» عنوان اثری است از احمد دهقان با موضوع جنگ هشتساله ایران و عراق. این رمان پس از انتشار خود توانست جایزه 20 سال داستاننویسی، جایزه چهارمین دوره انتخاب کتاب سال دفاع مقدس و جایزه بیست سال ادبیات پایداری را به دست آورد.
این اثر را باید یکی از زندهترین و ملموسترین و در عین حال منصفانهترین آثار داستانی در توصیف صحنههای نبرد هشت ساله علیه دشمن بعثی به شمار آورد. رمانی که شخصیتپردازی ملموس آن در کنار بیان شفاف و قابل لمس صحنههای نبرد، این اثر را نه برای مخاطب ایرانی که برای تمام مردمانی است که دوست دارند روایتی انسانی و واقعی از جنگ بخوانند، به اثری قابل اعتنا و در خور توجه مبدل کرده است.
دهقان با ادبیاتی تصویری و در عین حال ساده، مخاطب خود را صفحه به صفحه، به دل صحنههای نبرد میبرد و در حد و اندازههای یک فیلم مستند او را به هیجان میآورد.
این کتاب به دلیل سبک خاص نوشته و روایت عمیق و ویژه جنگ اقبال زیادی به خود جلب داشت و مورد توجه جدی قرار گرفته است.
شخصیت اول داستان نوجوانی است که امتحانات مدرسه را رها میکند تا برای روزهای عملیات خودش را به جبهه برساند و خواننده را به همراه خود به جبههها و زیر خمپاره و ترکش و بمباران میبرد.
خواننده داستان از یک سو با تصاویری هولناک از پیکرهای مجروحین و شهدا مواجه میشود و از سوی دیگر با شخصیت رزمندگان و طرز رفتار آنها در این موقعیت آشنا میشود.
رزمندگان در این کتاب انسانهایی زمینی معرفی میشوند با تمام ضعفها و قوتهای یک انسان عادی، انسانهایی عادی که در وقت نیاز کاری غیر عادی انجام دادند و با فداکاری کشور را حفظ کردند. اما افرادی را هم میبینیم که حتی در این موقعیت به چیزی جز راحتی خودشان فکر نمیکنند.
این کتاب توسط پال اسپراکمن، نایب رئیس مرکز مطالعات دانشگاهی خاورمیانه در دانشگاه راتجرز امریکا به انگلیسی ترجمه شده و نخستین رمان ایرانی با موضوع جنگ است که در آمریکا منتشر شده است.
کتاب «سفر به گرای ۲۷۰درجه» تولید دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری است که در قطع رقعی توسط سوره مهر به چاپ هفدهم رسیده است.
بر اساس گزارش سایت این ناشر، «روزهایی که بابا نبود» نیز عنوان اثری از مریم بیاتتبار که حادثه تاریخی تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه و عراق را روایت میکند از مجموعه کتابهای «روزهای انقلاب» به زودی منتشر میشود.
مریم بیاتتبار محوریت داستان را دختری نوجوان معرفی کرده که وی متوجه برپایی نمایشگاهی با موضوع روزهای انقلاب و جایزه ویژه آن میشود و با دوستانش مصمم به برپایی غرفه تبعید امام (ره) به ترکیه و عراق در این نمایشگاه میشوند.
بیاتپور درباره تم اصلی داستان گفت: شخصیت اصلی داستان پدر بزرگی است که در دوران تبعید امام (ره) یکی از یاران انقلابی ایشان بوده و باعث میشود تا این دختر با شنیدن خاطرات پدربزرگ به آن دوران نزدیک شود.
وی دلیل انتخاب دختری نوجوان به عنوان شخصیت اصلی داستانش را آشنایی بیشتر با ویژگیهای یک دختر نوجوان عنوان کرد و گفت: ارتباط من با این گروه از افراد جامعه بیشتر است و فعالیتم در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باعث شد تا فضای داستان را بر اساس آنچه تجربه کردهام به تصویر بکشم.
بیاتپور درباره منابع کتاب «روزهایی که بابا نبود» توضیح داد: در این اثر از کتابهای منتشر شده در ارتباط با روزهای انقلاب، اسناد انقلاب اسلامی و خاطرات مربوط به وقایع انقلاب در زنجان استفاده شده است. تمام ماجرای داستان در شهر زنجان اتفاق میافتند.
وی درباره عنوان کتاب گفت: این عنوان برگرفته از ماجراهای کتاب است که نخست به صورت مستقیم به روزهای سکونت شخصیت اصلی داستان در خانه پدر بزرگ و به ماموریت رفتن پدرش اشاره دارد و نکته دوم به گفته پدر بزرگ خانواده برمیگردد که میگوید امام خمینی (ره) مانند پدر این ملت بود و در زمان نبودنش در ایران اتفاقهای تلخ بسیاری روی داد.
6060