سه شنبه 28 خرداد برای تیم ملی فوتبال و مردم همیشه حماسه ساز ایران روز بزرگی بود، روزی که با عنایت خداوند و دعای خیر مردم بازیکنان تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی ایران توانستند با پیروزی مقابل کره جنوبی به عنوان صدرنشین گروه به رقابت های جام جهانی فوتبال 2014 صعود کنند و مردم ایران با غرور و شادی به خیابان ها آمدند و به جشن و پایکوبی پرداختند. این شادی بزرگ اما یک اتفاق مهم را تحت الشعاع قرار داد و به فراموشی سپرد.
پیش از بازی، سرمربی تیم ملی کره جنوبی در اظهاراتی غیر معمول و غیر ورزشی مطالب را عنوان کرد که موجب ناراحتی اهالی ورزش ایران شده بود و واکنش های متقابلی را در پی داشت. مطالبی که در تعارض با روح ورزش و بازی جوانمردانه قرار دارد و زمینه ساز یک جنگ روانی برای اعضای تیم ملی فوتبال ایران بود.
کره ای ها حتی برای ایجاد شرایط سخت و دشوار برای تیم ملی ایران بازی را در شهر اولسان برگزار کردند تا بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان در شرایط سخت آب و هوایی به میدان بروند.
در یک مسابقه هیجان انگیز درحالی که همه ایرانیان چشم به صفحه تلویزیون خود دوخته بودند قوچان نژاد این جوان با استعداد و پرتوان با یک گل استثنایی نتیجه را به سود ایران تغییر داد و پیروزی عجیب پنج بر یک ازبکستان مقابل قطر هم نتوانست مانع از صعود تیم ملی ایران به جام جهانی برزیل شود تا ایران پرافتخار بر صدر جدول گروه خود بایستد و برای چهارمین بار به جام جهانی صعود کند.
همه غرق در شادی بودند، مردم در کوچه و خیابان و فوتبالیست ها در مستطیل سبز. همه چیز در جای خودش بود مگر یک اتفاق و یک حرکت آن هم مشت گره کرده سرمربی پرتغالی تیم ملی ایران که به سمت نیمکت تیم ملی کره جنوبی نشانه می رفت. مشت هایی که با واکنش کره ای ها مواجه شد و این حرکت از چشمان ناظران فیفا هم پنهان نماند.
کروش که یکی از 10 مربی برتر دنیا است و با تلاش خود توانسته بود این موفقیت را برای تیم ملی ایران به دست آورد می توانست در انتهای این مسابقه به سمت نیمکت تیم ملی کره جنوبی برود و با افتخار با اقای چوی کانگ هی دست بدهد.
این احترام و دست دادن که در فوتبال حرفه ای دنیا مرسوم است می توانست این پیام را برای مربی کره جنوبی به همراه داشته باشد که ما پاسخ حرف های نابخردانه شما را در داخل زمین با تدبیر و با شکست شما دادیم!
ای کاش آن مشت گره کرده به سمت نیمکت کره ای ها نمی رفت، در حالی که مطبوعات کره جنوبی در تفسیر حرکت کروش نوشتند:
- کروش نشان داد که برنده خوبی نیست، رفتار او ناشایست بود.
- کروش به فوتبال کره توهین کرد.
این در حالی است که رفتار محترمانه کروش با مربی کره ای ها قطعا می توانست واکنش مثبت رسانه های این کشور را به همراه داشته باشد و در عین حال موجب محکومیت بیشتر برخورد زشت سرمربی تیم ملی کره جنوبی شود. قطعا در این شرایط رسانه های کره ای خطاب به چوی می نوشتند: "به جای جنگ روانی و اظهارات غیرورزشی علیه تیم ملی ایران بهتر بود برای موفقیت تیم خودت تلاش می کردی و نتیجه بازی را به نفع کره رقم می زدی."
حکایت شکست تیم ملی کره جنوبی و واکنش سرمربی پرتغالی تیم ملی فوتبال ایران همان فتاده را پای زدن است، آنچنان که جناب سعدی می فرماید: "هرکه در حال توانایی نکویی نکند در وقت ناتوانی سختی ببیند."
252 43