زهرا تالانی: دارو البته از ابتدای سال گذشته گران شد؛ با افزایش نرخ دلار از سال قبل این اتفاق افتاد. ضمن اینکه داروی برخی بیماریها هم ناگهان نایاب شد. این افزایش قیمت دارو ادامه داشت تا اینکه امروز معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو از اتمام قیمتگذاری داروهای داخلی و وارداتی خبر داد و گفت که داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای وارداتی به طور متوسط حدود ۹۰ درصد گران شدند.
در همین زمینه با احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت وگویی را انجام داده ایم که می خوانید:
معاون امور دارویی سازمان غذا و دارو اعلام کرد که داروهای تولید داخل به طور متوسط ۴۰ درصد و داروهای وارداتی به طور متوسط حدود ۹۰ درصد گران شدند.مجلس از این موضوع خبر دارد؟
حدود دو هفته پیش وزارت بهداشت اعلام کرد که در آینده دارو گران می شود اما با ارزان شدن ارز،توقع نداشتیم به یکباره این همه افزایش قیمت داشته باشیم.به نظر می رسد با وجود تغییراتی که دربازار ارز به وجود آمده تولیدکنندگان و واردکنندگان تمایلی به ارزان شدن دارو ندارند.
شما در مجلس این موضوع را پیگیری نمی کنید؟
بعد از تعیطلات تابستانی مجلس،قطعا از وزیر برای پاسخگویی دعوت می کنیم.
قبلا اعلام شد که داروی زیادی در گمرک موجود است که ترخیص نشده.آیا با وارد کردن آنها دارو ارزان نمی شود؟
ما این موضوع را در مجلس بررسی کردیم .وزیر اعلام کرد که داروهای مورد نیاز را ترخیص می کند و داروهای زیبایی و بدن سازی یا داروهایی که در داخل مشابه دارند باقی می ماند.بنابراین دارویی نیست که بخواهد در کاهش قیمت تاثیر بگذارد.البته باید فرهنگ استفاده از داروی داخلی را در میان مردم جا انداخت.الان مردم ما حاضرند داروی خارجی گران بخرند اما داروی تولید کشورمان را مضرف نکنند.
چرا اینطور است؟
به دلیل فرهنگ غلطی که داروهای خارجی را داروهای بهتری میداند٬ دومین عامل بازدارنده هم مافیای دارو هستند که با نفوذ در برخی تصمیمگیریهای حوزه دارو، نمیگذارند صدای تولید کننده داخلی به بیماران برسد.
47232