به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ اقتصادی لزاکو، صندوق بین المللی پول، رشد اقتصادهای جهان در سال جاری را به 3.1% کاهش داد. دلیل این مسئله کاهش رشد اقتصادی کشورهای نوظهور و همچنین بحران یورو اعلام شده است. همانگونه که رییس صندوق بین المللی پول پیشتر اعلام کرده بود، تولید ناخالص داخلی اقتصادهای جهان در سال جاری از 3.1% بیشتر نخواهد بود.
الیویه بلانشر، اقتصاددان رییس صندوق پول در کنفرانس مطبوعاتی خود در روز سه شنبه دلیل اصلی کاهش تولید ناخالص داخلی کشورها را سه مسئله عنوان کرد: کاهش رشد اقتصادهای نوظهور از مهمترین دلایل این عقب گرد است. کاهش صادرات این کشورها به طور مستقیم بر فعالیت اقتصادی آنها تأثیر گذاشته است. اشباع شدگی زیربنایی این کشورها و تأثیر آن بر کاهش قیمت مواد اولیه از دیگر دلایل کاهش رشد اقتصادی این کشورهاست. اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاند. در همین راستا رشد اقتصادی چین از 8.1% به 7.8% و در سال آینده به 7.7% کاهش خواهد یافت.
برزیل- اولین اقتصادی آمریکای لاتین- که از دو ماه قبل تئاتر درگیریهای خیابانی و اعتراضات مردمی به نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی است، سال جاری رشد اقتصادی معادل 2.5% و در سال 2014 رشد 3.2% خواهد داشت.
صندوق بین المللی پول همچنین برای روسیه کاهش 0.9 و برای آفریقای جنوبی 0.8 پیش بینی کرده است.
بحران یورو، دومین دلیل کاهش رشد اقتصادی نوظهورهاست. بحران اقتصادی تبعات و اثراتی بیش از پیشپینیها به دنبال داشته است. تولید ناخالص داخلی کشورهای واقع در منطقۀ یورو به طور متوسط به میزان 0.6% کاهش یافته است: فرانسه 0.2%، ایتالیا 1.8%، اسپانیا 1.6% و آلمان نیز 0.3%.
وضعیت اقتصادی آمریکا نیز به رغم تلاشهای فراوان برای احیای رشد از دیگر دلایل کاهش رشد اقتصادی جهان عنوان شده است. صندوق بین المللی پول به رغم کاهش قابل توجه کسر بودجۀ آمریکا، برای رشد اقتصادی آمریکا رقم 1.7% به جای 1.9% را پیش بینی کرده است.
صندوق بین المللی پول همچنین اعلام کرده است که این احتمال وجود دارد رشد اقتصادی کشورها باز هم در ماه پائیز مورد تجدیدنظر و کاهش قرار گیرد.
در اینفوگرافیک ذیل رشد اقتصادی مهمترین اقتصادهای جهان در سال 2013 و 2014 را میبینید:
3152