سید مصطفی میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که در نظام مردمسالاری مهمترین قاعدۀ نهائی آراء مردم است، گفت: تصمیم گیریهای سیاسی بر مبنای اکثریت آراء رسمیت مییابد.
اهم سخنان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه می آید:
- اینکه چگونه آراء اخذ میشود و چگونه شمارش میشود و چگونه نتائج اعلام میشود، فرآیندی است که در جمهوری اسلامی ایران تجربۀ 34 سالۀ موفق دارد و متهم کردن آن به تقلب نیازمند سند و مدرک است و اگر مدعی نتواند آن را به اثبات برساند باید شدیدا مجازات شود زیرا به ناموس مردم سالاری توهین کرده است.
- نتایج انتخابات اخیر در مراحل مختلف آن سند بسیار مهمی است که یک بار دیگر اثبات میکند فرآیند انتخابات در کشور ما سالم است و هر ادعای تقلب و تخلف سازماندهی شدهای پوچ است؛ عذرخواهی آنان، که ادعای کذب نسبت به صحت انتخابات داشتند، از مردم کاملا ضروری است و البته این کمترین تکلیفی است که بر عهدۀ آنهاست.
- ما در دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی با تندرویهایی از لحاظ به اصطلاح توسعۀ سیاسی مواجه بودیم و در دوران آقای احمدینژاد نیز تندرویهای دیگری بروز کرد که ناچیز انگاشتن خدمات و دستاوردهای گذشتگان بود؛ این دو رویه آثاری در جامعه بر جای گذاشته است که میتوان در یک لفظ کلی آن را خروج از اعتدال نامید.
- مفهوم سیاسی اخیر اعتدال را، به لحاظ جریان اندیشه، باید خود دکتر روحانی یا گروهی از اندیشهوران که ایشان تعیین میکند، مشخص کند؛ قطعا اعتدال نمیتواند به مفهوم رها کردن آرمانها و اصول باشد زیرا در آن صورت واژۀ مناسب تجدید نظر طلبی است و نه اعتدال.
- شکست اندیشۀ اصولگرایی چیزی نیست که از نتایج انتخابات بتوانیم بدان برسیم، آنچه مسلم است این که افرادی که خود را اصولگرا مینامیدند به صورت انفرادی رأی لازم را نیاوردند؛ آیا اگر متحد میشدند میتوانستند به اکثریت برسند؟ نمیدانیم؛ ولی چندگانگی که رخ داد کمکی به پیروزی هیچ کدامشان نکرد؛ بعلاوه آیا همۀ کسانی که مدعی اصولگرایی بودند، واقعا و عملا اثبات کردند که اصولگرایند و بدان پایبندند؟ این نکتهای نیست که در جریان انتخابات درست بودن آن به اثبات رسیده باشد. بنابراین ادعای شکست اصولگرائی مبنای محکمی ندارد و اگر تحلیل جامعه شناختی دقیقی انجام گیرد، شاید به نتیجه عکس آن برسیم.
- آقای روحانی در طیف گروههایی که خود را اصلاحطلب مینامند ولی در واقع تجدیدنظر طلبند قطعاً نیست ولی با شناختی که من از ایشان دارم، فردی است موافق با اصلاح اشتباهات و اشکالات به لحاظ عملکردی (به مفهوم اسلامی آن و نه اصطلاح سیاسی اصلاح طلبی) و موافق است با اصول به لحاظ اعتقادی.
/27295