وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در فاصله کمتر از یک ماه مانده به پایان دولت گفت: بحث صدور مجوز باید اینگونه باشد که کتاب‌ها در یک روز، نهایتا یک هفته و حداکثر تا 45 روز تعیین تکلیف شوند.

به گزارش خبرآنلاین، ضیافت افطاری سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اهالی چاپ و نشر چهارشنبه شب 26 تیرماه در تالار وحدت برگزار شد. حسینی در سخنانی با تشکر از دست‌اندرکاران چاپ و نشر به عنوان خادمان فرهنگ درباره فعالیت‌های معاونت فرهنگی در چهار ساله اخیر یادآور شد: در سال‌های گذشته دوستان در معاونت فرهنگی تلاش‌های زیادی انجام دادند و ما در این سال‌ها شاهد رشد و بالندگی حوزه‌های مختلف و مرتبط با کتاب بوده‌ایم که خود این رشد و بالندگی از شاخص‌های اساسی توسعه‌یافتگی کشور است. برگزاری نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و جایزه‌های مختلف ادبی نیز در همین مسیر بوده و امیدواریم در آینده هم شاهد پویاتر شدن این برنامه‌ها باشیم.

گزیده​ای از اظهارات وزیر در این مراسم را در ادامه می​خوانید:

- مصوبه معافیت مالیاتی ناشران، چاپخانه‌داران و کتابفروشان سال‌ها مطرح بود اما چون برای تحقق آن یک وحدت فراگیر وجود نداشت، انجام آن به تعویق افتاده بود. در دولت دهم نیز این بحث چندین‌بار مطرح شد، ولی برخی که نگاه صرفاً اقتصادی به مسائل داشتند، مانع انجام این کار می‌شدند. با این حال در یک دوره شش‌ماهه این طرح اجرا شد، اما مقطعی بود تا اینکه نهایتا در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور محترم و نمایندگان اتحادیه‌های ناشران این موضوع دوباره مطرح و نهایتا از سوی دکتر عسکری رئیس سازمان مالیاتی کشور، نهایی و دستور آن به تمام دستگاه‌های زیرمجموعه ابلاغ شد.

- مقدمات استفاده فعالان حوزه صنعت چاپ و نشر از تسهیلات صندوق توسعه ملی مهیا شده و این صندوق می‌تواند پشتوانه صنعت چاپ و نشر کشور و حتی تولید کاغذ در کشور باشد.

- لایحه مالکیت معنوی جامع و کامل شده و امیدواریم در روزهای پایانی دولت با تصویب در مجلس نهایی شود.

- باید تکلیف برخی کتاب‌های معطل مانده در اداره کتاب وزارت ارشاد روشن شود. قرار شده دوستان ما در اداره کتاب با همتی مضاعف برخی از کتاب‌هایی را که بلاتکلیف مانده بودند، تعیین تکلیف کنند تا ما در پایان دوره کاری خود کار زمین‌مانده‌ای نداشته باشم.

- صدور مجوز باید این‌گونه باشد که کتاب‌ها در یک روز، نهایتا یک هفته و حداکثر 45 روز تعیین تکلیف شوند که این موضوع کمک ناشران و نویسندگان را نیز می‌طلبد.

- در بحث صدور مجوز کتاب نمی‌توانیم مرز‌های اعتقادی، اخلاقی و منافع ملی را نادیده بگیریم، چون گاهی حتی یک جمله و جابجایی یک کلمه می‌تواند تبعات زیادی به دنبال داشته باشد. بنابراین باید حساسیت‌ها را در نظر گرفت؛ آزادی بیان در جای خود؛ اما باید حرمت افکار، اندیشه، حقایق و اقشار مختلف جامعه را مد نظر داشته باشیم.

 

در این مراسم، سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد از برگزاری سالیانه 28 نمایشگاه استانی و یک نمایشگاه بین‌المللی در حوزه کتاب تهران و انتشار 69 هزار عنوان کتاب در سال 90 و 64 هزار عنوان کتاب در سال 91 به عنوان دستاورهای بزرگ دوره چهارساله اخیر در معاونت امور فرهنگی یاد کرد.

همچنین در این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از طرف اتحادیه صعت چاپ و تشکل‌های سراسری حوزه نشر، از آنچه «تلاش‌های دوران وزارت سیدمحمد حسینی در راه بهبود وضعیت چاپ و نشر» خوانده شد، قدردانی به عمل آمد.

 

6060