امروز رییس مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در یک برنامه رادیویی درباره برنامه های این مرکز برای زنان و عملکرد آن در دولت سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،در این برنامه مریم مجتهد زاده گفت: مرخصی پدران غیرقابل خرید و غیرقابل ذخیره است و صرفا به منظور حضور آنها در کنار همسرانشان پس از زایمان در نظر گرفته شده است و در حال حاضر این لایحه از سوی رییس جمهور به دستگاه‌ها به منظور اجرا ابلاغ شده است.
مهمترین اظهارات وی در این برنامه تلویزیونی در جدول زیر آمده است:

 

موضوع شرح موضوع
بیمه زنان خانه دار -قرار است در دولت یازدهم بیمه زنان خانه دار اجرایی شود و 100 میلیون تومان برای بیمه بازنشستگی زنان خانه دار در سال جاری تخصیص یافته شده و قرار است با این مبلغ 200 هزار زن سرپرست خانوار بیمه شوند.
-تا سال 94 یک میلیون و تا پایان برنامه هفتم 19 میلیون زن خانه دار بیمه می‌شوند.
زنان سرپرست خانوار
-از ابتدای دولت نهم اهتمام ویژه‌ای برای بهبود وضعیت زنان سرپرست خانوار صورت گرفت؛ چرا که این زنان به علت مسئولیت مضاعف هم نقش پدر و هم نقش مادر خانواده را ایفا می‌کنند و لازم است نگاه ویژه‌تری به آنان شود.
-در دولت دهم اعطای حق اولاد به زنان سرپرست خانوار مصوب شد و برای دورکاری نیز آنان را در اولویت قرار دادیم.
-لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار در حال حاضر در مرحله نظرخواهی است و در این لایحه اولویت استخدام و مشوق‌های بیمه‌ای دیده شده است. این لایحه در حال حاضر در کمیسیون لوایح هیأت دولت قرار دارد و مصوب نشده است.
قانون دورکاری
-دورکاری یکی از شیوه‌های نوین اشتغال منعطف است و در بسیاری از کشورها به اجرا درآمده و موجب افزایش بهره وری شده است و در واقع خرید خدمت است به جای خرید وقت.
-زنان در ابتدای تصویب قانون دورکاری، نگرانی‌هایی داشتند؛ چرا که به علت جو ایجاد شده برخی از آنان گمان می‌کردند که با این قانون قصد راندن زنان به خانه وجود دارد، این در حالیست که زنان نقش بی بدیلی در زمینه مادری دارند، ضمن اینکه برای توسعه کشور نیز لازم است از ظرفیت آنان استفاده شود.
-در نامه‌ای که به رییس جمهور نوشتیم از وی درخواست کردیم که در شرایط مساوی، زنان در اولویت دورکاری قرار گیرند.
لایحه تقلیل ساعات کار زنان سرپرست خانوار در مجلس -با تلاش‌های صورت گرفته قرار شد زنان سرپرست خانوار، زنان دارای فرزند زیر هفت سال و یا زنان دارای همسر و فرزند معلول ساعت کاریشان از 44 ساعت به 36 ساعت کاهش یابد که این لایحه اکنون در مجلس شورای اسلامی است و امیدواریم با عنایت ویژه‌ فراکسیون زنان مورد پیگیری قرار بگیرد و تصویب شود.
-در بیشتر استان‌ها زنان پنج شنبه‌ها تعطیل نیستند این در حالی است که فرزندان دبستانی آنها در این روز در تعطیلات به سر می‌برند، بنابراین در دولت مطرح شد که زنانی که فرزندانشان درسنین دبستان قرار دارند پنج شنبه‌ها تعطیل شوند و کسری ساعت کاری خود را طی هفته جبران کنند.

23545

منبع: خبرآنلاین