با رای 70 درصدی نمایندگان کلیات طرح سنجش و پذیرش دانشجو در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

زهرا تالانی: ماده 1 این طرح که شامل رشته محل ها، سابقه تحصیلی، آزمون عمومی و آزمون اختصاصی می شود، بدون هیچ گونه تغییری به تصویب نمایندگان رسید. قرار است تا پایان مرداد جزییات این طرح تصویب شود. درباره کلیات این طرح با رضا صابری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات گفت وگویی را انجام داده ایم که می خوانید:


سرانجام کلیات نحوه برگزاری کنکور در مجلس تصویب شد. نقش آموزش و پرورش در این طرح چیست؟
وزارت آموزش و پرورش مسئولیت ارائه سابقه تحصیلی برای دانش‌آموزان و متقاضیان ورود به دانشگاه را بر عهده دارد. ما معتقدیم که در این طرح کیفیت آموزشی دانش آموزان در مدارس انجام می شود و اضطراب و ترس کنکور کم می شود. 


در طرح قبلی هم که آموزش و پرورش این وظیفه را داشت اما نتوانست این زیرساختها را فراهم کند.
در واقع سازمان دیگری در کنار سازمان سنجش و آموزش و پرورش برای پایش سابقه دانش آموزان ایجاد می شود.


بنابراین مطابق این قانون، کنکور همچنان باقی می ماند و به صورت کامل حذف نمی شود؟
در برخی رشته ها که اقبال دانش آموزان یا دانشجویان با آن کمتر است، تنها با سابقه تحصیلی جذب دانشجو انجام می شود، اما دیگر رشته ها با توجه به سابقه تحصیلی و برگزاری آزمون عمومی و برخی رشته ها هم با توجه به سوابق تحصیلی و آزمون اختصاصی جذب دانشجویان انجام می گیرد.


این طرح چه تفاوتی با قانون قبلی دارد؟
در قانون قبلی وزارت علوم موظف بود در مدت سه سال کنکور را حذف کند، اما مطابق این قانون کنکور در مدت پنج سال به تدریج از 80 درصد رشته ها حذف می شود.


این قانون از سال بعد اجرایی می شود؟
بله.البته باید تاکید کنم که آزمون های استاندارد و جامعی که آموزش و پرورش سالانه برای سابقه تحصیلی دانش آموزان می گیرد، بسیار مهم است. سابقه تحصیلی متقاضیان یکی از شروط اصلی پذیرش دانشجو در سال آینده است و در کنکور 93 به زودی عملیاتی می شود.
47232

منبع: خبرآنلاین