وزیر امور خارجه کانادا در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شد که تلاش های دیپلماتیک اخیر ایران نمایشی است.
جان برد، وزیر امور خارجه کانادا در سخنرانیاش در مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به شرح اولویتهای دولت استفان هارپر، نخست وزیر کانادا پرداخت و در بخشهایی که به ایران اختصاص داشت مدعی شد اگرچه برخی ناظران اظهارات اخیر از جانب ایران را دلگرمکننده میدانند "حرف زدن تهدیدی را که امنیت جهانی را به خطر نمی اندازد برطرف نمیکند. حرفهای مهربانانه، لبخند زدن و حرفهای قشنگ جانشین اقدامات واقعی نیستند".
به گزارش روزنامه گلوب اند میل، برد افزود که کانادا بر مبنای اقدامات و نتایج واقعی درباره دولت ایران قضاوت خواهد کرد.
وزیر امور خارجه کانادا در حالی این اظهارات را بیان میکند که بالاترین تماس سطوح عالی بین آمریکا و ایران پس از بیش از سی سال روز جمعه با مکالمه باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا و حسن روحانی همتای ایرانیاش اتفاق افتاد.
مواضع جدید وزیر امور خارجه بحرین در قبال ایران
وزیر امور خارجه بحرین ایران را همسایه مهمی دانست که کشورش خواهان روابط خوب با آن است.
خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه در گفتوگو با روزنامه الحیات چاپ لندن درباره وجه اشتراک سخنان روسای جمهور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل درخصوص اوضاع بحرین بیان کرد: سخنان حسن روحانی، رییس جمهور ایران سخنرانی جدیدی نبود. این لحن را از رییس جمهور سابق این کشور نیز شنیده بودیم. همچنین هر بار که ایران از عبارت سوریه استفاده میکند با آن از کلمه بحرین نیز استفاده کرده و سوریه با بحرین مقایسه میشود. این مساله چیز جدیدی نیست و در دیدار با برادرم محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه جدید ایران این مساله را مطرح و ناخرسندی خود را از این امر بیان کردم.
وی ادامه داد:اما طرح مساله (بحرین) در سخنان رییس جمهور آمریکا، مساله جدیدی بود. او حتی زمانی که از مساله طایفهگرایی در منطقه سخن گفت اوضاع بحرین، سوریه و عراق را مشابه دانست و این چیزی بود که برای ما هم جدید و هم بسیار گران آمد و ما نمیتوانیم آن را بپذیریم.
وزیر امور خارجه بحرین در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما سخنان اوباما در جهت راضی نگاه داشتن ایران بوده است، گفت: نمیخواهم چنین چیزی بگویم چرا که اطلاعاتی دراین باره ندارم اما میخواهم بگویم که اگر چه شاید اوباما منظورش این است که وجود طایفهگرایی را در منطقه شاهد بوده است اما نام بردن از بحرین به همراه این کشورها ناعدالتی در قبال پادشاهی بحرین است.
وی در خصوص دیدارش با وزیر امور خارجه جدید ایران بیان کرد: زمانی که با وزیر امور خارجه ایران دیداری داشتم او از گفتوگوها در بحرین صحبت کرد و گفت که ما میخواهیم گفتوگوهای جدی در بحرین وجود داشته باشد. به او گفتم که ما جدی هستیم و این جدیت باید از سوی هر دو طرف باشد تا گفتوگوها جدی گرفته شون.د همچنین باید تصمیمگیرندگان و صاحبان مواضع وارد گفتوگو شوند و حرفهایشان در این گفتوگوها روشن باشد.
وی درباره لحن آرام و نرم بحرین در قبال ایران و لحن تند آن در قبال حزب الله اظهار کرد: ایران همسایه مهمی است و بر شما هم پنهان نیست که ما خواهان روابط خوب با این کشور هستیم. ایران دولتی بزرگ و در درجه اول همسایه ما است که از همه جهت با آن در ارتباط هستیم و با وجود اختلاف نظرها میان ما در بخشهای مختلف رسمی و مردمی با هم ارتباط داریم.
خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه درباره روابط ایران و آمریکا و تاثیر آن بر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت: تحولی که شاهد آن هستیم تنها یک تحول است و آن تحولی است که در سخنان (ومواضع) ایران ایجاد شده است. این تحولی است که من می بینم. دوست دارم بگویم که اگر این مساله به بهبود روابط دوجانبه ایران و آمریکا بیانجامد، این امر موجب ثبات خواهد شد که این مساله ما را خوشحال خواهد کرد. از سال 1979 اختلافات ایران و آمریکا به شکل گستردهای بر منطقه تاثیر گذاشت.
وزیر امور خارجه بحرین در پاسخ به این سوال که آیا اعطای نقش مستقیم به ایران در سوریه از سوی آمریکا، دور زدن کشورهای خلیج فارس به شمار نمیرود و آیا آمریکاییها قبل از اذعان به نقش ایران در سوریه با آنها رایزنی کردهاند، گفت: ما چیزی ندیدیم و مدرکی هم نداریم که چنین نقشی که میگویید به ایران داده شده باشد آنچه ما میدانیم این است که ایران در سوریه نقش دارد.
/29220