از زمانی که مذاکره کنندگان هسته​ای کشورمان اعلام کردند که تا رسیدن به توافق متن مذاکرات محرمانه می​ماند برخی رسانه​های داخلی به این اقدام اعتراض کردند.

سید صادق روحانی: گروه مذاکره کننده ایرانی و شخص وزیر امورخارجه تا کنون از مشروح مذاکرات خود در ژنو مطلبی را عنوان نکرده اند. محمد جواد ظریف در ضرورت محرمانه ماندن مذاکرات در صفحه فیسبوکش نوشت که «در روابط بین الملل، محرمانه ماندن جزئیات مذاکراتی که در جریان است امری طبیعی و عادی است. معمولا محتوای مذاکراتی بر روی آنتن ها می رود که طرف های مذاکره امیدی به نتیجه آن نداشته باشند و فقط برای فشار سیاسی و بهره برداری تبلیغاتی این چنین اقدامی را انجام دهند.»(ایـــنـــجـــا)

اما از نظر برخی از رسانه​های داخلی این اقدام نوعی مخفی کاری است. این در حالی است که مذاکرات در ادوار گذشته هم مخفی بود و حتی مساله گفت وگوی جلیلی با برنز مدت​ها پس از انجام مذاکرات رسانه​ای شد. در حالی که وزیر امورخارجه  چندین بار درباره گفت و گوی نیم ساعته​اش با جان کری در گفت و گو با نمایندگان مجلس، گفت و گو با رسانه​های خارجی و داخلی، مطالبش در فیس بوک و حتی با حضور در تلویزیون و گفت و گوی مستقیم با مردم، توضیح داده است؛ جلیلی درباره گفت و گوی 45 دقیقه ای خود با برنز حرفی به میان نیاورد و تازه زمانی که انتقادات به گفت و گوی ظریف با کری بالا گرفت، اعلام شد که گفت و گو میان روسای تیم های مذاکره کننده ایرانی و آمریکایی مسبوق به سابقه بوده و پیش از این میان جلیلی و برنز هم مذاکراتی صورت گرفته است.

در دوره گذشته، وزارت امورخارجه از اصحاب رسانه می​خواست تا با انشار اخباری از رسانه​های خارجی نسبت به بی​ثمر بودن مذاکرات هسته​ای با ایران، اقدام به سیاه نمایی نکنند و با عدم انتشار اینگونه اخبار که به گفته انها پیگرد قانونی هم داشت، پشت تیم مذاکره کننده را در فضای داخلی کشور خالی نکنند. در فضایی که تیم مذاکره کننده در دولت جدید تغییر کرده و چنین تقاضایی هم به شکل رسمی یا غیررسمی تکرار نشده است، برخی رسانه​ها و تریبون​های داخلی به نقل از مقامات خارجی، با انتشار تیترهایی از رویارویی غرب با ایران، قصد دارند مخاطبان را قانع کنند که مذاکرات در این دوره هم بی ثمر است. استناد به اظهارات بنیامین نتانیاهو که از جنگ اسرائیل علیه ایران و بی اعتباری وعده های بین المللی ایران سخن می گوید، به شاه بیت تحلیل​های این رسانه​ها بدل شده است. حال آنکه دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران بر آنان پوشیده نیست. همچنین اگرچه «روی میز بودن گزینه نظامی» در اظهارات مقامات آمریکایی امر جدیدی نیست اما آنچنان در این رسانه​ها بازتاب می​یابد که گویی پس از حضور تیم دیلمات ایرانی در نیویورک به چنین تصمیمی رسیده​اند! اگرچه باید به دیده تردید به اظهارات صلح جویانه آمریکایی ها و تغییر مشی آنها در قبال ایران نگریست اما این ترددی نباید آنچنان درشت نمایی شود که حتی کوچکترین تغییر در طرف مقابل برای نیل به سوی رفع تخاصمات را نادیده انگاشت.

نگاهی به تیتر برخی از رسانه​ها پس از مذاکرات ژنو که ریاستش بر عهده محمدجواد ظریف بود با  تیتر همان رسانه​های پس از مذاکراتی آلماتی 2 و 1 که به ریاست سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی نشان دهنده برخورد دوگانه این رسانه​ها با تیم مذاکره کننده هسته​ای ایران است:

مذاکرات

مذاکره کننده

برخی از تیتر​های روزنامه ها

مذاکرات ژنو

محمدجواد ظریف

اعتراض نمایندگان مجلس به محرمانه بودن مذاکرات ژنو

مذاکره با آمریکا پروژه یک دولت نیست/ مسئله حل نشده به اعتراض تبدیل می شود و بعد خشونت

مذاکره ظریف و کری از هزینه‌های غیر ضرور سفر نیویورک بود و حرف نسنجیده هاشمی هزینه را بالا برد

گیریم رابطه باامریکابرقرارشد،می توانیدمثل دولت قبل،یارانه هارابدون"چه کنم چه کنم"پرداخت کنید؟

1+5 ذوق‌زده است سهم مردم ایران چه بود؟!

آلماتی 2

سعید جلیلی

باخت غرب در آزمون صداقت ،پایان نشست آلماتی 2 ،نقطه،سرخط!

تازه ترین واکنش ها به آلماتی 2 ، مواضع دو پهلوی 1+5 و رسانه های غربی

پیشنهاد مشخص ایران به 5+1

جلیلی: دفاع از حق هسته​ای ایران یک اجماع ملی است

آلماتی 1

سعید جلیلی

بسته 1+5 پر از خالی است

جلیلی در پایان مذاکرات هسته ای قزاقستان: غنی سازی را ادامه می دهیم چه 5 درصد چه 20درصد

پیشنهاد جامع و جدید ایران به 5+1

حقوق هسته​ای در عمل تثبیت شد

29219

 

 

منبع: خبرآنلاین