اعتماد نوشت:

ایران، کشور چهاراقلیم، این روزها دچار بحران‌های خشکسالی و سیل به صورت همزمان شده است. موضوعی که شاید هیچ جای دنیا سابقه ندارد. رییس ستاد بحران و معاون وزیر کشور در گفت‌وگوی کوتاه خود  تاکید می‌کند در حال حاضر، استان‌های زیادی از کشور در معرض بحران سیل و آبگرفتگی هستند و به مدیران استانی و استانداران، آماده باش داده شده است. حسن قدمی، همچنین تاکید می‌کند در بحران‌های سیل اخیر، در گیلان تنها یک کودک به دلیل سقوط در نهر، فوت شده و تلفات جانی دیگری در ارتباط با بارندگی‌های اخیر گزارش نشده است. در حال حاضر، خطر خاصی به آن صورت برای استان‌های شمالی نیست.

متاسفانه در سیل اخیر بچه‌یی به همراه مادرش در نهر می‌افتند و نیروهای امدادی و مردم فقط توانستند مادر را نجات دهند و کودک به دلیل خفگی در آب، از دنیا می‌رود.

در حال حاضر گزارش کامل این واقعه را دریافت نکرده‌ایم و قرار است گزارش تکمیلی را ستاد بحران استان مربوطه به دست ما برساند.


آیا سیل، استان‌های دیگر کشور را نیز تهدید می‌کند؟

بله، ما پیش‌بینی از وضعیت بحران درباره بحران‌های احتمالی تا 5 روز آینده را به تمام استان‌ها داده‌ایم و مدیران استانی و استانداران در سراسر کشور آماده‌باش هستند. روش کار ستاد بحران کشور این است که هر 5 روز وضعیت احتمالی بحران را به استان‌ها اطلاع می‌دهد تا بتوانیم بحران را مدیریت کنیم.

در استان‌های جنوبی کشور نیز احتمال سیل و آبگرفتگی وجود دارد؟

تمام استان‌ها در معرض بحران هستند. در استان بوشهر نیز از روز دوشنبه تا روز جمعه، احتمال سیل و بارندگی شدید وجود دارد. در سراسر کشور با جمعیت هلال احمر هماهنگ کرده‌ایم و برای کمک‌های احتمالی آینده نیز هلیکوپترها را برای رسیدن به مناطق صعب‌العبور آماده خدمت‌رسانی کرده‌ایم. امیدواریم مشکلی برای هموطنان پیش نیاید.

در گزارش‌های اخیر، تعطیلی مدارس استان هرمزگان به دلیل بی‌آبی منعکس شده، چطور در بوشهر، سیل جریان می‌یابد و در استان همجوارش، خشکسالی، مدارس را تعطیل می‌کند؟

در کشور ما خشکسالی همه جا هست. واقعیت این است که این روزها از یک طرف بحران سیل داریم و از سوی دیگر تهدید خشکسالی را. خشکسالی در کشور بحرانی ریشه‌دار است و تاکنون جلسات متعدد برگزار شده تا بحران خشکسالی کنترل شود. با وجودی که اکنون بحران سیل نیز وجود دارد، ولی همیشه دعا می‌کنیم بارندگی در کشور وجود داشته باشد. ما باید بتوانیم بحران‌های فعلی را خوب مدیریت کنیم. خسارت سیل در کشور خشک ما، همیشه کمتر از سود آن است، ولی چون جان هموطنان هر چند یک بچه باشد، برای ما مهم است، سعی می‌کنیم با آماده‌باش نیروهای امدادی، خسارت سیل را نیز به حداقل برسانیم.

چطور می‌شود در یک کشور، هم بحران سیل داشته باشیم و هم بحران خشکسالی، مدارس را تعطیل کند؟ کجای کار ایراد دارد؟

به هر حال، این بحران‌ها، مسائلی طبیعی در ایران محسوب می‌شوند. نه سیل دست ما است که جلوی آن را بگیریم و نه عدم بارش و خشکسالی مساله‌یی است که قادر به جلوگیری از آن باشیم. باید بتوانیم توان مدیریت بحران را در کشور بالا ببریم تا خسارت‌های سیل به حداقل برسد و خشکسالی نیز با کنترل آب‌های سطحی ناشی از بارندگی‌های سیل‌آسا، قابل پیشگیری شود.

47301

منبع: اعتماد