ایسنا نوشت:

فرمانده نیروی انتظامی به ادعای مطرح شده از سوی برخی مسئولان مبنی بر لابی برخی خودروسازان برای شماره‌گذاری خودروها پاسخ داد.

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم صبح امروز در حاشیه نشست هماهنگی دستگاه‌های متولی طرح زمستانه با بیان اینکه به نظر می‌رسد زمستان امسال سردتر و پربارنده‌تر باشد، گفت: اجرای طرح‌های مشترک موجب هم‌افزایی می‌شود و با نگاه واحد و با استفاده از سامانه اطلاعاتی می‌توانیم مدیریت سریعی در حوادث و سوانح داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در هفت ماهه امسال شاهد کاهش کشته و تصادفات بوده‌ایم، ابراز امیدواری کرد که این روند تا پایان سال ادامه داشته باشد.

فرمانده ناجا درباره ادعای مطرح شده از سوی برخی مسئولان مبنی بر لابی برخی خودروسازان برای شماره‌گذاری خودروها، گفت: برای لابی و درخواست به ناجا امیدی ندارند، اما ظرفیت‌های دیگری است که به آنان فشار می‌آورند و معمولا مهلت‌ها را از طریق کمیسیون، دولت و ظرفیت‌های قانونی دیگر تمدید می‌کنند که این مسئله از گذشته وجود داشته است و ما مخالف هستیم.

وی با اشاره به اعطای مهلت مجدد به برخی خودروها که برای نصب کیسه‌هوا و ترمز ضد قفل عمل کنند، تا پایان سال مهلت گرفتند، گفت: این مسئله علی‌رغم میل ناجا بوده و ما ناچار به همراهی هستیم و امیدواریم اتفاقات ژنو این بهانه را از خودروسازان بگیرد تا خودروی با کیفیت‌تر تولید کنند.

احمدی‌مقدم در پاسخ به سئوالی مبنی بر نبود جای پارک در تهران و توقف همیشگی برخی از خودروها در کنار معابر، گفت: جرقه خوبی است که برای رفع این موضوع نیز فکری شود، اما مهمتر از آن تاخیر در اصلاح تعرفه‌ها و اعتبارات مربوط به اسقاط خودرو است که با تاخیر روبرو است. اما به نظر می‌رسد، آرام آرام باید بحث اسقاط خودرو سرعت یابد؛ به گونه‌ای که آمارها نشان می‌دهد در هشت ماهه امسال 80 درصد کاهش عملکرد در زمینه اسقاط خودرو داشتیم که این مسئله خوب نیست و باید مشوق‌ها، تسهیلات و اعتبارات در این زمینه انجام گیرد.

فرمانده ناجا در پاسخ به سئوالی مبنی بر معرفی خودروهایی که استاندارد یورو2 را نیز رعایت نکردند، گفت: مسئولان متولی باید نام خودروها را مصداقی عنوان کنند تا ما نیز بررسی کنیم.

معرفی اتوبوس جدید توسط اسکانیا

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی همراه داشتن تجهیزات ایمنی زمستانه و معاینه فنی را دو خط قرمز پلیس در طرح زمستانه 92 اعلام کرد.

سردار سرتیپ دکتر اسکندر مومنی در حاشیه مراسم نشست هماهنگی طرح زمستانی 92 با بیان اینکه این نشست برای هماهنگی‌های نهایی با مسئولان سایر دستگاه‌های متولی در این طرح انجام شده است، گفت: در طرح زمستانه 92 شاهد افزایش 8.5 درصدی امکانات دستگاه‌ها هستیم.

وی در مورد ویژگی خاص طرح زمستان 92، گفت: یکی از ویژگی‌های این طرح، ایجاد تیم‌های مشترک نظارتی برای بررسی و نظارت در عملکرد ماموران و دستگاه‌های متولی در طرح زمستانه است و همچنین می‌توان یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح را حضور نمایندگان تام‌الاختیار دستگاه‌ها در زمان مورد نیاز و حوادث مهم دانست.

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه دستورالعمل مشترکی برای هماهنگی هر چه بیشتر میان دستگاه‌ها به امضای روسای سازمان‌ها رسیده است، گفت: از مردم نیز درخواست می‌شود برای حفظ سلامتی خود، به قانون توجه کنند.

مومنی در مورد خط قرمز پلیس در طرح زمستان 92 به ایسنا گفت: تجهیزات ایمنی همچون زنجیر چرخ، وسایل گرمایی و تغذیه و همچنین داشتن معاینه فنی خط قرمز پلیس در طرح زمستان 92 است.

وی با بیان اینکه این دو مولفه مهم از مبدا توسط ماموران کنترل می‌شود، گفت: گاها دیده شده که نقص ایمنی یک خودرو در جاده در زمستان موجب مسدود شدن محور می‌شود و برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکلات، ماموران به جد خط قرمزهای پلیس را از مبدا کنترل می‌کنند.

مومنی در مورد تمهیدات پلیس برای حمل و نقل عمومی نیز گفت: در این زمینه سخت‌گیری‌های بیشتری خواهد شد و از اتحادیه‌های صنفی نیز درخواست می‌شود نظارت بیشتری داشته باشند و عنوان کرده‌ام که اگر وسیله حمل و نقل عمومی یک مورد تصادف فوتی و جرحی داشته باشد و در حادثه مقصر شناخته شود، دفترچه رانندگی راننده خودرو باطل می‌شود.

به گفته رییس پلیس راهور ناجا، رانندگان حمل و نقل عمومی بیشتر در ذره‌بین پلیس هستند.

وی در مورد مهلت نقص اتوبوس اسکانیا نیز گفت: مهلتی داده شده است تا نواقص برطرف شود، اما این شرکت خودروی دیگری را که جدیدتر است، معرفی کرده که معایب اسکانیا را ندارد و درخواست شماره‌گذاری کرده است.

 

۴۷۴۷

منبع: ایسنا