به گزارش خبرآنلاین، «وصیتنامه کوروش کبیر» برگرفته از کوروش نامه گسنوفون آتنی به همت مصطفی حسینزاده گردآوری و به صورت مصور و دوزبانه منتشر شده است.
کوروشنامه که شرح حالی نیمه افسانهای - نیمه واقعی از کوروش کبیر است، به دست گسنوفون (مورخ یونانی) در قرن چهارم پیش از میلاد نوشته شده است. این کتاب شرح حال فرمانروایی را توصیف میکند که برای فرمان راندن به عنوان یک جبار خیرخواه تربیت شده است. گسنوفون معاصر کوروش نبوده و به نظر میرسد حداقل بخشی از اطلاعات او درباره سرزمین پارس، متکی بر وقایعی است که بعد از کوروش در دربار هخامنشی اتفاق افتاده است.
همچنین «منشور کوروش کبیر» همراه با ترجمه قطعات نویافته نوشته ایروینگ فینکل با ترجمه مصطفی حسینزاده منتشر شده است. در سال 1879 میلادی، گنجینهای از اشیای باستانی به موزه بریتانیا رسید که باستان شناسی به نام هرمزد رسام در کاوش ویرانههای شهر بابل در نزدیکی بغداد یافته بود. در میان الواح و اشیای به دست آمده، استوانهای گلی به خط بابلی نیز وجود داشت. این استوانه به نام استوانه کوروش یا منشور کوروش شناخته می شود که از متن 45 سطری آن، حدود 20 سطر کاملا شکسته و از بین رفته است. اما در سال های 2009 و 2010 هر قطعه از یک لوح گلی شکسته شناسایی شد که شامل بخش هایی از متن منشور کوروش بود و تا حدی به تکمیل متن آن کمک کرد.
این کتاب دربرگیرنده دستورالعملها و اندیشههای کوروش است که در متن لوح بازخوانی شده و او را به ما میشناساند. این دو کتاب هر یک با قیمت 10 هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.
این ناشر همچنین کتابهای «داریوش بزرگ» (معمار امپراتوری هخامنشیان) نوشته ایمان نوروزی، «ناگفتههای امپراتوری ساسانیان» نوشته تورج دریایی با ترجمه آهنگ حقانی و محمود فاضلی بیرجندی و «ناصرالدینشاه قاجار» (پنجاه سال سلطنت) نوشته بهزاد کریمی را روانه بازار کتاب کرده است.
بنابراین گزارش، کتاب «داریوش بزرگ» (معمار امپراتوری هخامنشیان) شامل 18 فصل از جمله «درآمدی بر نقش تاریخی هخامنشیان در تاریخ ایران»، «داریوش، پاسبان کیان هخامنشی»، «شورش بابل»، «لشکرکشی به جزیره ثروتمند ناگزوس»، «نبرد ماراتن»، «همسران و فرزندان داریوش»، «سنگنوشته بیستون» و «کاخ شوش» است.
در معرفی پشت جلد این کتاب آمده است: «داریوش یکی از پادشاهان بزرگ سلسلهی هخامنشی است. شاهنشاهی خردمند و مقتدر که شاهنشاهی هخامنشی را پس از کوروش از نو بنیاد گذارد و اساسی محکم و استوار را پیافکند که بیش از 150 سال پابرجا ماند. او به یاری دیگر نجبای پارسی با کشتن گئوماتای مغ، سلطنت را به خاندان هخامنشی بازگرداند و در طول 7 سال با 19 شورش مواجه شد و توانست شورشهای داخلی را فرونشاند. رقابت دیرینه میان ایران و یونان، منجر به برخوردهایی حماسی بین آنان در نبردهایی از جمله ماراتن شد و سطور جدید و هیجانانگیزی را به تاریخ افزود. کتاب حاضر شرح مفصل و جذابی از اقدامات یکی از شخصیتهای برجستهی جهان باستان را پیش رو قرار میدهد.»
کتاب «ناگفتههای امپراتوری ساسانیان» هم در بخشهایی با عنوانهای «رازهای خاندان ساسانیان: اردشیر چه زمانی بر استخر حکومت میکرد؟»، «تاریخ، حماسه و سکهشناسی: بررسی واژه رامشهر، لقب یزدگرد اول»، «سندیت تاریخی شاهنامه»، «فرزندان و نوادگان یزدگرد سوم در چین» و... به بررسی تاریخ ساسانیان میپردازد.
پشت جلد این کتاب آمده است: «ناگفتههای امپراتوری ساسانیان مجموعه مقالاتی است درباره تاریخ و فرهنگ عهد ساسانی (224-651 م). نویسنده در این مقالات اساس تحقیقات خود را بر منابع دست اول و آخرین پژوهشهای مطرحشده در حوزهی سیاست، فرهنگ و اجتماع ساسانی قرار داده است. دغدغه مؤلف گنجاندن تاریخ ایران ساسانی در تاریخ پسا-باستانِ جهان و شاید گذار از تاریخ سلسلهای ایرانی است که این مهم را سرلوحه پژوهشهای خویش قرار داده است.»
کتاب «ناصرالدینشاه قاجار» (پنجاه سال سلطنت) هم در چهار فصل با عنوانهای «از کهنمیر تا طهران»، «شاه و امیر»، «توطئه داخلی، کشاکش خارجی» و «از رؤیای دولت منتظم تا واقعیت "جناب آقا"» نوشته شده است.
در شرح خلاصه این کتاب آمده است: «کتاب حاضر پژوهشی است در پنجاه سال زندگانی ناصرالدینشاه از زمان تولد وی تا زمان مرگ محمدحسین خان سپهسالار. نویسنده با رویکردی مضمونمحور تلاش کرده است با محوریت ناصرالدینشاه،تاریخ ایران را دربارهی زمانی پیشگفته بررسی کند. از همینرو در هر کدام از فصلهای کتاب، بدون وفاداری کامل به پیوستگاری رایج وقایعنگارانه گزارشهای تاریخی، رخدادهای مهم مرتبط مطالعه شدهاند. نویسنده همچنین بدون آنکه بخواهد نتیجهگیری خاصی را به مخاطب تحمیل کند، قضاوت نهایی را به خوانندگان وانهاده است.»
6060