در دوازدهمین روز از آذر 1392 معصومه ابتکار به همراه گروهی از معاونان و مدیران ارشدش راهی ساختمان شیشهای جام جم شدند تا با عزتالله ضرغامی و همکارانش به گفتگویی بیواسطه پرداخته و بتوانند راهکاری اجرایی برای افزودن بر غنای محتوای محیط زیستی برنامههای رادیو/تلویزیونی جام جم بیابند. در این نشست سه ساعته که نگارنده هم حضور داشت، ضمن طرح سه پرسش زیر، راهکارهایی برای افزایش کیفیت در محتوای محیط زیستی برنامههای رسانه ارایه کردم.
1- چرا به رغم آنکه آقای ضرغامی سال 1392 را، سال محیط زیست در رسانه ملی نامیدند، چند برنامه پرمخاطب و محیط زیستی سیما، از جمله طلوع و اردیبهشت تعطیل شد؟
2- چرا آقای عادل فردوسی پور در برنامه 90 اجازه دارد تا به اصغر فرهادی برای موفقیتش در اسکار تبریک بگوید، اما مدیرانش اجازه نمیدهند تا ایده حضور یوز ایرانی در جام جهانی را مطرح کند؟ و چرا اگر اجازه طرح این موضوع را نمیدهند، این اجازه را دارد که به ملاقات سپ بلاتر و خانم ابتکار ایراد گرفته و به طور ضمنی به انتقاد از پیشنهاد حضور یوزپلنگهای ما در جام جهانی 2014 برزیل بپردازد؟!
3- چرا موضوعات و برنامههای محیط زیستی صدا و سیما از پیش اعلام نمیشود تا مخاطب خویش را بیابد؟
در پاسخ، آقای ضرغامی قول دادند تا به هر سه موضوع رسیدگی کنند و البته معاون ایشان - آقای دارابی- گفتند که به زودی پخش دوباره برنامه طلوع از شبکه 4 سیما آغاز خواهد شد. همچنین ایشان، دستور دادند تا در پرمخاطبترین ساعات پخش برنامهها، زیرنویسهایی با مضامین محیط زیستی از سیما منتشر گردد. به طور کلی، جو جلسه بسیار مثبت مینمود و به نظر میرسد به زودی شاهد تغییراتی محسوس در محتوای برنامههای محیط زیستی صدا و سیما باشیم.
پیوست:
گزارش این نشست را میتوانید به روایت معصومه ابتکار در صفحهی فیسبوکش بخوانید.