خبرگزاری ایسنا نوشت:

رئیس مرکز ملی پاسخ‌گویی به سؤالات دینی گفت: درصد نقاط اشتراک شیعه با سنی بسیار بالاتر از اختلافات میان دو مذهب است و باید بیش از این بر روی اشتراکات تکیه کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی مخدوم، در مورد مسئله وحدت گفت: باید باور داشته باشیم که مشترکات بسیاری بین مذاهب مختلف اسلامی وجود دارد و باید این موارد را تقویت کنیم.

وی با تاکید بر این‌که «نقاط اختلاف در مقابل مشترکات درصد قابل توجهی به حساب نمی‌آیند» افزود: با وجود همه تلاش‌ها، برخی افراد با ناآگاهی یا عناد وحدت شیعه و سنی را دچار خدشه می‌کنند که در این زمینه نیازمند انسجام و وحدت به‌عنوان یک فرصت هستیم.

به گفته رئیس مرکز ملی پاسخ‌گویی به سؤالات دینی، هر کدام از این دو باور را نداشته باشیم همه برنامه‌ریزی‌ها و تدابیر بزرگان به نتیجه نخواهد رسید.

مخدوم، گفت: برای دشمنان ما هیچ چیز بدتر از در کنار هم بودن مسلمانان و در جبهه واحد قرار داشتن آنان نیست و این در حالی است که مسلمانان باید در اقتصاد، سیاست و فرهنگ متحد بوده و بازوی محکمی برای خودشان باشند.

وی افزود: متأسفانه مذاهب اسلامی یا به‌صورت مستقیم و فیزیکی و یا از طریق فرهنگی و نرم همدیگر را مورد آسیب و خدشه ‌قرار می‌دهند و گاهی در جاهای مختلف برخوردهای عنادآمیز و تند صورت می‌گیرد که با مصالح اسلامی سازگار نیست.

وی با بیان این‌که «برای باورکردن وحدت باید هرچه می‌توانیم سرمایه‌گذاری کنیم» عنوان کرد: بزرگان ما چون مراجع تقلید همه بدون استثناء در گذشته و حال این نظر را دارند که باید اتحاد شیعه و سنی پدید آید و امام راحل خود ابداع‌کننده هفته وحدت بودند و مرحوم بروجردی نیز اسطوره‌ای برای پیوست زدن بین شیعه و سنی بودند.

مخدوم با اشاره به فتوای رهبر معظم انقلاب در زمینه وحدت مبنی بر اینکه که کمترین توهین به مذاهب دیگر حرام است، گفت: اگر شیعه گمان کند می‌تواند به باورهای مذاهب دیگر اسلامی توهینی داشته باشد از نظر ایشان حرام است.

رئیس مرکز ملی پاسخ‌گویی به سؤالات دینی، ادامه داد: اگر ظرفیت‌های مشترک در هفته وحدت جدی گرفته شود گام محکم و عملی در این راستا برداشته می‌شود.

مخدوم، اضافه کرد: در قرآن کریم نیز به همه توصیه به پیوستن به راه خدا و خداباوری شده‌ که این توصیه حاوی این است که باید از مسیرهای انحرافی که موجب دوری از خدا است پرهیز کنیم.

رئیس مرکز ملی پاسخ‌گویی به سؤالات دینی گفت: مسیری انحرافی که مستلزم توهین به دیگران و مذاهب دیگر باشد دورکننده از خدا است و مهم‌ترین توصیه قرآن کریم اتحاد حول محور حبل‌الله است.

/6262

منبع: ایسنا