ایسنا نوشت:

درحالی که رویای تولید سبزیجات رنگین مانند هویج‌های بنفش‌رنگ، کدوی زرد و مارچوبه سفید پیش از این به واقعیت پیوسته بود، اکنون دانشمندان آمریکایی پس از پرورش گوجه‌فرنگی بنفش، موفق به تولید گوجه‌فرنگی سیاه رنگ شده‌اند.

این در حالی است که به ادعای گیاه‌شناسان دانشگاه اورگان، این گوجه‌فرنگی‌های سیاه‌رنگ از سلامتی بیشتری نسبت به نمونه‌های عادی قرمزرنگ برخوردارند.

این گونه جدید که به «رز نیلی» (Indigo Rose) موسوم است، در ابتدای رشد مانند همه گوجه‌فرنگی‌ها سبزرنگ بوده اما در زمان رسیدن، به رنگ سیاه درمی‌آید.

گونه جدید که با اصلاح گیاهان گوجه‌فرنگی قرمز و بنفش پرورش یافته، به عنوان یک ابرغذا امسال برای اولین بار به بازار آمده است.

دانشمندان برای تولید این گونه جدید، گوجه‌فرنگی بنفش حاوی آنتوسیانین، آنتی اکسیدانی که گفته می‌شود به مبارزه با دیابت و چاقی کمک می‌کند، را با انواع قرمز طبیعی پرورش داده‌اند.

این گوجه سیاه‌رنگ برخلاف گونه‌های عادی شیرین نبوده، بلکه طعم خوشمزه‌ای دارد و براحتی در غذاها و سالادها بصورت ساده یا پخته قابل استفاده است.

دستاورد جدید با تلاش پرفسور جیم میرز از دانشگاه اورگان آمریکا بدست آمده و بر پایه پژوهش دانشجویی است که به بررسی خواص درمانی این گیاه علاقمند شده بود.

محققان گوجه‌فرنگی‌های بنفش را با گونه‌های وحشی ترکیب کرده و در نهایت به سویه سیاه رنگ دست پیدا کردند. این محصول برای اولین بار در بازار انگلستان در معرض فروش قرار گرفته است.

 

45503

منبع: ایسنا
"