به گزارش خبرآنلاین، «شارلوت، امیلی و آن» برونته سه خواهر انگلیسی بودند که بخشی از آثارشان در قرن نوزدهم میلادی با نامهایی مستعار منتشر شد. این سه خواهر به ترتیب با انتشار رمانهای «جین ایر»، «بلندیهای بادگیر» و «اگنس گری» به شهرت رسیدند؛ نویسندگانی که محدودیتهای دوران حیاتشان را با عشق به نویسندگی پشت سر گذاشتند و به مفاخر ادبی بریتانیا تبدیل شدند.
«مستأجر وایلدفل هال» نوشته که دومین و آخرین اثر «آن برونته» محسوب میشود حالا در 670 صفحه و با قیمت 30 هزار تومان عرضه شده است. این رمان در سال 1848 با عنوان «The Tenant of Wildfell Hall» منتشر شد که برخی آن را مهمترین رمان خواهران برونته میدانند.
داستان این رمان به طور خلاصه اینچنین است که دختری نقاش دل به آرتور می بازد و به قصر او می رود اما دنیای پر از عیش و نوش آرتور جای او نیست پس هلن راه وایلدفل هال زادگاهش را در پیش می گیرد.مارکهام دلباخته هم منتظر اوست و البته شایعاتی بس غریب...«مستأجر وایلدفل هال» در زمان حیات «آن برونته» به موفقیت زیادی دست یافت اما خواهر وی، شارلوت، بعد از مرگ او، جلوی انتشار کتابش را گرفت. چاپ این کتاب با استقبال زیادی مواجه شد و شش هفته بعد از انتشار، تمام نسخههای آن به پایان رسید.
ناشر در معرفی این رمان آورده است: قهرمان داستان بعد از سرخوشیهای جوانانه سختیهایی را پشت سر میگذارد که آداب جامعه و عادات افراد در آن سهم بسیار مهمی دارد. این رمان با گستره عظیم رویدادها و صحنهها و آدمها و زمانها و مکانها عملاً نقد کوبندهای است بر مناسبات مبتذل اجتماعی، و نیز اثری در تقبیح اعتیادی خانمانبرانداز. آیا همیشه «پایان شب سیه سپید است؟»
بنابراین گزارش رمان «پروفسور» نخستین اثر شارلوت برونته نیز حالا در 350 صفحه و با قیمت 22هزار تومان در بازار کتاب ایران توزیع شده است. قهرمان داستان، کودک یتیمی بوده که پیشنهاد نزدیکانش را برای اینکه در نقش یک روحانی فعالیت کند، نمیپذیرد زیرا خود را برای این شغل مناسب نمیبیند. او به بلژیک میرود و شغل معلمی را برای خود برمیگزیند. دانستن زبانهای خارجی در این راه به او کمک زیادی میکند. این پسر برادر ثروتمندی هم دارد، اما تلاش میکند روی پای خودش بایستد و در این میان با معلم جوان و فقیر زیبایی نیز آشنا میشود... نویسنده در این کتاب بلوغ یک مرد جوان و ماجراهای عشقی و شغلیاش را در مدرسهای دخترانه بیان میکند.
به روایت ناشر البته «قهرمان داستان شغلی را که دوست ندارد رها میکند و در جستوجوی معاش و کار به سرزمین بیگانه میرود. ماجراهایی را پشت سر میگذارد تا سرانجام عشق را تجربه میکند. بعد از همه تلاشها، آیا میرسد به آنچه میخواهد؟ نابرده رنج گنج میسر نمیشود.»
تصاویر دقیق رئالیستی شارلوت برونته از کار در کارخانه و همچنین محیط آموزشی و ظرافتهایش در شخصیتپردازی و توصیف روحیات آدمها از طریق تعابیر بدیع در وصف روحیات و خلقوخوی آنها، از مهمترین ویژگیهای رمان پروفسور است. پروفسور، داستان مردی است که به جستوجوی کار، سختیهای گوناگونی را از سر میگذراند.
«پروفسور» اولین رمان شارلوت است و البته آخرین رمانی که از این نویسنده منتشر شد، چراکه وقتی شارلوت برونته این رمان را نوشت و به ناشران مختلفی داد، هیچیک حاضر به چاپ آن نبودند و پس از مرگ او و شهرتش به واسطه رمانهای دیگرش بود که این رمان منتشر شد. در مقدمه مترجم میخوانیم، شارلوت برونته خود درباره این رمان و دلیل استقبالنکردن ناشران از آن گفته است: «من این رمان را موقعی نوشتم که دیگر انشانویسیهای پرزرقوبرق و دورودراز را کنار گذاشته و به نثر بیپیرایه و صمیمانه روی آورده بودم... به خودم میگفتم که قهرمان داستانم باید همانطور راه خود را در زندگیاش بگشاید که من در زندگی واقعی شاهد بودهام... اما متوجه شدم که ناشران زیاد با من موافق نیستند و مطالب خیالی و شاعرانهتر را ترجیح میدهند، مطالبی سازگارتر با سوداهای ساخته و پرداخته، غریزههای تبآلود، احساسهای لطیف، والا، غیرخاکی و... خلاصه، فهمیدم که اگر نوشتهام را دور نریزم هیچ وقت نمیفهمم چه انبانی از احساس و شور و حال در سینهها نهفته است که حتی فکرم به آن قد نمیداده. میگویند کسانی که اهل تجارتاند معمولا واقعیات را ترجیح میدهند، اما خیلی وقتها، پای امتحان که به میان میآید، این گفته نقض میشود. گویا در پس ظواهر آرام و متین، نوعی میل به جنبههای ناآرام و شگفتآور و هیجانانگیز و خیرهکننده و پرسوزوگداز و عجیب و غریب نهفته است.»
6060