ایسنا نوشت:

معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایران گفت: سهم کشور ما در سال ۲۰۱۳ از محل درآمدهای گردشگری و جابجایی گردشگران در دنیا تنها نیم درصد بوده است.

مسعود سلطانی‌فر در مراسم افتتاح موزه علم و صنعت شهرستان گرمسار با اعلام این مطلب گفت: در سال ۲۰۱۳ در کل جهان یکهزار و ۲۵۰ میلیارد دلار از محل جابجایی گردشگران درآمد کسب شده که سهم ایران از این درآمد تنها نیم‌درصد بوده است.

سلطانی‌فر ادامه داد: با توجه به اینکه ایران در زمره ۱۵ کشور اول دنیا از نظر منابع گردشگری و طبیعی و فرهنگی قرار دارد و با توجه به این رتبه، سهم درآمدی ایران از این محل باید به ۳ تا ۵ درصد افزایش پیدا کند.

وی تصریح کرد: در سند چشم‌انداز توسعه پیش‌بینی شده که تا سال ۱۴۰۴ ایران باید میزبان ۲۰ میلیون گردشگر اروپایی باشد و از این تعداد ۲۵ میلیارد دلار درآمد ارزی کسب کند، اگرچه تاکنون و طی ۸ سال گذشته که از این چشم‌انداز می‌گذرد تراز ایران منفی بوده است، اما با توجه به سیاست تعامل ایران با کشورهای غربی و تنش‌زدایی که از برنامه‌های دولت تدبیر و امید است ما آغاز خوبی در عرصه گردشگری داشته‌ایم.

افزایش ۲۰۰ درصدی ورود گردشگران اروپایی به ایران

معاون رئیس جمهور همچنین اذعان کرد: در ۲ ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال ۹۲ ورود گردشگران اروپایی به ایران با تورهای مختلف گردشگری حدود ۲۰۰ درصد رشد داشته است و ظرفیت هتل‌های ۴ و ۵ ستاره ایران تا ۸ ماه آینده پر شده و از این زمان به بعد تورهای مسافرتی برای ۲۰۱۵ ثبت‌نام می‌کنند.

سلطانی‌فر با بیان اینکه باید فرهنگ بهره‌برداری موزه خصوصی در ایران رشد کند، گفت: ایران اسلامی با توجه به تاریخ و قدمت بین ۷ تا ۱۰ هزار سال، مجموعه‌ای غنی از موارد فرهنگی هویتی و ریشه‌ای را در خود جای داده است و باید برای ساماندهی و شناسایی این موارد تلاش کرد.

وجود ۴۴۷ مجموعه موزه‌ای در ایران

وی اظهار داشت: موزه تاریخ و هویت فرهنگ یک ملت را در اعصار مختلف به تصویر می‌کشد و در ایران ۴۴۷ مجموعه موزه‌ای فعالیت می‌کنند که ۲۳۱ مورد آن در اختیار سازمان است و مابقی در اختیار نهادهای مختلف قرار دارد.

سلطانی‌فر گفت: ایجاد موزه‌های خصوصی در دنیا متداول است، اما در ایران هنوز این امر رونق نیافته و تنها ۳۲ موزه خصوصی در ایران وجود دارد.

وی در خصوص موزه علم و صنعت گرمسار نیز گفت: این موزه و مکان‌های جانبی آن در آینده می‌تواند به عنوان یکی از نقاط گردشگری کشور شناسانده شود.

 

23503

منبع: ایسنا