نامه نیوز نوشت:

یک کارشناس مسائل بین الملل بر این باور است که غرب تلاش می کند که ایران را در شرایطی قرار دهد که رضایت دهد به نمایندگی از آنها وارد مبارزه با داعش شود و هزینه هایی این عملیات نظامی و دخالت مستقیم بر دوش ایران باشد، ولی تهران هوشیار تر از آن است که تن به این اقدام دهد.
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل خاورمیانه، با اشاره به تلاش های غرب برای وارد کردن ایران به ائتلاف های ضد داعش، گفت: نباید فکر کنیم که هیچ همکاری میان ایران و غرب در عراق و در مقابله با داعش وجود ندارد چرا که روشن است با توجه به شرایط خطیر عراق و پیشروی های داعش زمینه های همکاری مشترک میان دو طرف فراهم شده است.

او گفت: از سوی دیگر همکاری های نظامی صرفا به عملیات‌های هوایی محدود نمی‌شود چرا که این عملیات ها در عمل به شکست داعش منجر نخواهد شد بنابراین مهم است که عملیات نظامی در زمین نیز ادامه داشته باشد، جایی که نقش ایران از دیگر کشورها پررنگ تر است و رابطه خوب و قوی با گروه های مختلف عراقی دارد و از این نظر تاثیرگذاری بالایی دارد.

این کارشناس گفت: معتقدم غرب تلاش می کند که ایران را در شرایطی قرار دهد که رضایت دهد به نمایندگی از آنها وارد مبارزه با داعش شود و هزینه هایی این عملیات نظامی و دخالت مستقیم بر دوش ایران باشد، ولی معتقدم تهران هوشیار تر از آن است که تن به این اقدام دهد.

ملازهی با بیان اینکه برای ایرانیها همکاری در سطح حمایت از نیروهای عراق مطرح است، گفت: باید در نظر داشت که داعش مساله ساده ای نیست و در صورت عدم تدبیر و هوشیاری و ورود مستقیم به جنگ با داعش برخی از کشورهای عرب سنی مذهب، ترکیه و پاکستان و خود داعش را علیه ایران به اقدام وامی دارد، عواقبی که در صورت وارد شدن رسمی و روشن ایران به جنگ علیه داعش ایران را تهدید خواهد کرد چرا که هر حرکت حساب نشده ای ممکن است داعش را به خاک ایران بکشاند.

او گفت: به نظر می رسد ایران و آمریکا در حال همکاری هستند و حداقل این همکاری از یک نگاه مشترک درمبارزه با یک دشمن مشترک در جریان است وباید بپذیریم که ایران هیچ گاه نمیخواهد زیر بلیط و فرماندهی آمریکایی‌ها وارد عمل شوند.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: داعش گروهی است که اگر تضعیف و سرکوب نشود از ظرفیت های های بالایی برای رشد برخوردار است، برای اینکه نارضایتی ها در عراق و دیگر کشورها منطقه وجود دارد و زمینه پیشروی های داعش را فراهم می کند.

او گفت: تهران و غرب اکنون در مناسبات عادی قرار ندارند با وجود آنکه در دولت روحانی تنش‌ها میان ایران و غرب تا حد زیادی پایین آمده اما واقعیت این است که چالش های عمیق میان دو کشور همچنان وجود دارد، چالش‌هایی که تهران و واشنگتن را با وجود توافقات و اختلافات در پرونده هسته ای ایران و مسائل منطقه همچنان مقابل یکدیگر قرار داده است.

پیرمحمد ملازهی، در ادامه با بیان اینکه کشورهای عرب منطقه موضع بسیار سفت و سختی درباره حضور ایران در نشت‌های مربوط به مقابله با داعش داشتند، گفت: این کشورها با آگاهی از نقش بسیار مهم ایران در منطقه و به ویژه عراق به حضور ایران در نشست پاریس و همکاری نظامی با این کشور برای مقابله با داعش روی خوش نشان ندادند.

 

45231

 

منبع: نامه نیوز
"