معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه اگر چه بحران کم آبی یک تهدید به شمار می رود، اما از آن می توان به عنوان یک مزیت بهره گرفت، گفت: بحران کم آبی را با تغییر الگوی کاشت به فرصت تبدیل می کنیم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ علی وطنی، بر لزوم توجه به کمبود آب و بحران کم آبی تاکید کرد و گفت: با چنین وضعیتی الگوی کشت محصولات کشاورزی با روش های سنتی نه تنها پاسخگوی داخل کشور نیست بلکه منجر به منفک شدن بخش عمده ای از نیروی کار از بخش کشاورزی شده است. 

وی افزود: تحقیقات نشان می دهد که کدام نقطه از کشور با بحران کمبود آب مواجه است این امر اگر چه یک تهدید به شمار می رود. اما از آن می توان به عنوان یک مزیت بهره گرفت. چرا که فرصت لازم را برای کشت و توسعه گیاهان دارویی که نیاز به آب کمتر دارند فراهم می کند.

دکتر وطنی با اشاره به وضعیت آب و هوای برخی از استانهای کشور و مساعد بودن جنس خاکشان برای کشت گیاهان دارویی از نوع کم آب خواه، خواستار تبدیل این تهدید به فرصت شد.

به گفته وی در آینده نه چندان دور بخش گیاهان دارویی یکی از بیشترین زمینه های اشتغال را در کشور به خود اختصاص می دهد و متعاقب آن داروهای گیاهی صنعت بزرگی را پوشش خواهند داد.

معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه ما باید واقعیت را بپذیریم و بدانیم که توجه به بخش گیاهان دارویی علاوه بر ایجاد اشتغال ارزش افزوده چندبرابری به همراه دارد، گفت: این مهم به آن معناست که ما با توسعه کشت گیاهان دارویی یک وقت راه را به اشتباه نرویم و با خام فروشی از مسیر اصلی توسعه شرکت های دانش بنیان و ایجاد ارزش افزوده منحرف نشویم.

دومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به همت ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی از 7 تا 10 مهرماه در مصلی تهران برگزار می شود.

۴۷۴۷

منبع: خبرآنلاین