این طرح با اواخر عمر مجلس ششم همراه شد. در همان زمان حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر فعلی آموزش و پرورش با آن مخالفت کرد و با استناد به اصل 30 قانون اساسی، گفت که آموزش عمومی باید در ایران رایگان باشد، اما دولت اصلاحات قصد دارد مدارس را بفروشد. هرچند که این اتفاق برای حدود هزار مدرسه افتاد، اما با تغییر دولت و آمدن محمود فرشیدی، هیات امنایی شدن مدارس متوقف شد. عمر وزارت فرشیدی به نیمه دولت نهم نرسید، جانشین او، علیرضا علی احمدی، اما به برخی برنامه های دولت قبلی احترام گذاشت. یکی از آنها هم هیات امنایی شدن مدارس بود. دقیقا یک سال پیش و در دیماه آموزش و پرورش تصمیم گرفت مدیریت بخش بزرگی از مدارس را مردم واگذار کند.
هرچند که این خبر با مخالفانی در دو طیف سیاسی مواجه شد، اما در پایان سال تحصیلی 88-87 مدیریت بیش از 850 مدرسه به هیات امنایی متشکل از معلمان، انجمن اولیا و مربیان، مدیر، معاون، مربی پرورشی و برخی از معتمدین محلی (کسی که دستش به دهانش می رسد) و تعدادی دیگر واگذار شد. به گفته ابراهیم پور اکنون در زمستان امسال مدیریت 1410 مدرسه به هیات امنا واگذار شده است.
در حال حاضرمدارس هیات امنایی با بودجه دولت اداره می شوند، اما به اندازه دانش آموزان سرانه می گیرند. بسیاری عقیده دارند، با چنین طرحی بودجه آموزش و پرورش گم نمی شود و کمتر اتفاق می افتد وزیر آموزش و پرورش اعلام کند دستگاه مطبوعش با دو هزار و 700 میلیارد تومان کسری بودجه مواجه است. اما با این اوصاف و با توجه به اظهارات مدیران وزارت آموزش و پرورش، باید حاجی بابایی را معترض دیروز و حامی امروز هیئت امنایی کردن مدارس است.