سرپرست وزارت علوم گفت: اسامی متخلفین استخراج شده و نامه‌های رسیدگی به پرونده آن‌ها به مراجع قضایی و هیأت‌های انتظامی، دستگاه‌های اجرایی و هیأت علمی ارسال شده است. پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ محمدعلی نجفی امروز در یک نشست خبری در ساختمان وزارت علوم گفت: به علاوه ٨٤٠ نفر ٤٤٨نفر هم هستند كه مي توانستيم بگویيم همه آنها خلاف است. اما براي اينكه حقشان ضايع نشود پرونده را به هيات امنا فرستاديم اگر آنها تصويب كردند مي توانند ادامه تحصيل بدهند.

او گفت: ١٦٥نفر هم به عنوان ايثارگر بودند كه ٢٣نفر فاقد شرايط هستند بقيه هم ديوان محاسبات ايراد گرفته. ٧٢٩ نفر هم به خارج از كشور رفته اند كه خواستيم درسشان را تمام كنند و برگردند اما براي هيات علمي شدن انها دوباره بررسي خواهيم كرد.

نجفی گفت: ٣٧٧٢ نفر تعداد كل بورسيه شدگان است كه در عرض دو ماه و يك هفته كار بسيار سختي بود رسيدگي به همه اينها و با كمال رافت و شفقت پرونده ها را بررسي كرديم. يكي از اقايان از مسوولان قبلي دولت گفته مگر شما مدعي العموم هستيد كه من در جواب مي گويم ما مدعي العموم نيستيم اين تخلفي است كه در وزارتخانه اتفاق افتاده و انچه ما تا به حال اعلام كرديم در جهت روشنگري است. چه در مور دارندگان بورس و چه دهندگان بورس.

او گفت: ما بر اساس وظايف قانوني خود عمل كرديم و مجلس نيز مي تواند نظارت كند. وظيفه مجلس نظارت و رسيدگي به اين پرونده هاست و خارج از اين دو مسووليت چيزي را از مجلس قبول نمي كنيم ديوان محاسبات هم حق دارد درباره محاسبات بودجه نظر بدهد و سازمان بازرسي نيز به عنوان ناظر ديگر.

سرپرست وزارت علوم گفت: ما از ٣طريق مقصران را پيگيري مي كنيم؛ اگر كارمند وزارت علوم يا از دستگاه هاي دولتي ديگر باشند كه از دستگاه هاي وابسته به وزارت كشور و ديوان محاسبات داشتيم، از طريق هيات هاي رسيدگي به تخلفات پيگيري مي كنيم. دوم اگر عضو هيات علمي باشند از طريق انتظامات هيات علمي و موارد حاد دو گروه را از طريق مراجع قضايي.

او درباره در پاسخ به برخی از نمایندگان که خواستار بررسی بورسیه ها دو دولت سازندگی و اصلاحات بودند هم گفت: عده اي خواستار بررسي از زمان اصلاحات هستند من ميگويم بياييد از سال ٦٠كه بنده وزير اموزش و فرهنگ بودم بررسي كنيد اما موضوع پرونده ما بورسيه ها بود كه بايد هرچه زودتر به سرانجام ميرسيد چون عده اي بلاتكليف بودند.

نجفی گفت: در زمان هاي گذشته هم دو بررسي يكي در سال ٧٢ توسط مجلس و يكي سال ٨٣-٨٤ توسط سازمان بازرسي انجام شده كه در هر دو بررسي مورد خاصي به چشم نيامده است.

 

متخلفان چه می شوند؟

او در مورد تکلیف متخلفان بورسیه گفت: ٣٦ نفر هر ٣ امتيازشان لغو مي شود.  بقيه بورسیه ها فاقد شرايط آيين نامه هاي وقت بودند كه دو تا از امتيازاتشان يعني بورس و استخدام بعد از ان حذف مي شود. ما از اين ٣٦نفر خسارتي نمي گيريم. فقط هزينه هايي كه شده مي گيريم يعني ٣٥-٤٠ میلیون تومان بابت شهريه ها همان اول پرداخت شده و به طور متوسط ماهي يك ميليون. این افراد تا ١٥بهمن فرصت تسويه دارند و اگر خزانه قبول كند مي توانند به صورت اقساط پرداخت كنند و ادامه تحصيلشان هم منتفي مي شود.

سرپرست وزارت علوم گفت: گروهي نيز كه تعدادشان به ١٢٤٠ نفر مي رسد با توجه به بورسيه بودن از دانشگاه اعلام نياز نكرده اند اين افراد بايد اعلام نياز داشته باشند تا بورس آنها شروع شود وقتي هيچ دانشگاهي به كسي اعلام نياز نكند طبيعي است كه هزينه اي براي او نشود.

او گفت گفت: اسامی متخلفین استخراج شده و نامه‌های رسیدگی به پرونده آن‌ها به مراجع قضایی و هیأت‌های انتظامی، دستگاه‌های اجرایی و هیأت علمی ارسال شده است. پرونده دانشجویان بورسیه بسته شده است اما پرونده مسئولان و افراد متخلف باز است.

نجفی درباره روند بررسی بورسیه ها گفت: از همان روزي كه اطلاعيه را داديم دو كار را شروع كرديم نامه هايي به هر يك از افراد بورسيه شده و دانشگاه هاي محل تحصيلشان داديم و كار دوم استخراج اسامي مسوولان وقت و تعيين مراجع يعني كساني كه تصميم گير اصلي بودند.

او درباره بازگشت بورسیه ها گفت: در هر دوره ١٥-٢٠ درصد از بورسيه ها بازگشت نداشته اند يعني تقريبا از سال ١٣٦٦كه بورسيه ها شروع شده است.

سرپرست وزارت علوم در مورد اسامي منشر شده از سوي برخی رسانه ها گفت: هيچ مرجعي از وزارت علوم هيچ اسمي اعلام نكرده اگر كسي اسمي داده و نام افرادي را اورده اين افراد مي توانند شكايت كنند.

او در مورد اينكه در مورد كساني كه به خارج اعزام شدند هيچ سخت گيري نشده گفت: تعداد كساني كه تبديل به داخل شدند خيلي بيشتر از انهايي بودند كه به خارج رفتند يك جاهايي نيز رعايت مصالح هم عين عدالت است. از ميان ٧٢٠ نفر بيش از نيمي از انها درسشان تموم شده و هيچ نفعي براي كشور نداشت كه بورسشان را قطع كنيم و قرار شد اجازه دهيم درسشان تمام شود اگر به درد خوردند، از انها استفاده كنيم.

نجفي در مورد انتخاب محمود نيلي احمدآبادی به عنوان گزينه وزارت علوم گفت: انتخاب ايشان، انتخاب بسيار شايسته اي است در مقاطعي با سپاه پاسداران همكاري مي كردند. ٨١ مقاله اي اس اي دارند و استاد برجسته دانشگاه تهران هستند. اقايان نمايندگان مجلس نمي توانند خدشه اي به نيلي وارد كنند ٧سال مدير دانشكده فني بودند و از جهت سياسي نمي توان نقطه ضعفي برايشان مطرح كرد.

۴۷۴۷

منبع: خبرآنلاین
"