ایرنا نوشت:

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده افزون بر ۳۵ درصد از خانواده‌های تهرانی دارای یک فرزند هستند، مشکلی که در همه جای کشور وجود دارد.

محمداسماعیل مطلق روز دوشنبه در نشست آموزشی توجیهی ارتقا نرخ باروری کلی ویژه مسوولان مشارکت‌های مردمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور در مشهد افزود: تک فرزندی باعث بر هم خوردن تعادل و توزان نسلی و کمرنگ شدن همبستگی اجتماعی می‌شود که تبعاتی را بدنبال دارد.

وی گفت: بررسی‌ها نشان داده تک فرزندی در میان پدران بیکار هشت برابر بیشتر از سایر خانواده ها است و از سوی دیگر تک فرزندی با افزایش اشتغال زنان نیز افزایش می یابد.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تک فرزندی را یکی از مشکلات ارتقا سلامت باروری در کشور عنوان و بیان کرد: افسردگی و اضطراب سالمندی در والدینی که دارای یک فرزند هستند بیشتر است و از سوی دیگر فرزندان آن‌ها نیز به دلیل نداشتن خواهر و برادر دچار عدم توازن نسلی می‌شوند.

وی با اشاره به چالش‌های باروری گفت: هم اکنون عمده استان‌های کشور دارای شاخص نرخ باروری کمتر از سطح جانشینی (۲.۱ فرزند) هستند.

دکتر مطلق افزود: اکنون نرخ باروری تنها در دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان از سطح جایگزینی بالاتر است و این مساله در کشور تهدید بزرگی برای پیر شدن جمعیت به شمار می‌رود.

وی اظهارداشت: افزایش سن ازدواج، تاخیر در ازدواج، افزایش طلاق و عدم تمایل به فرزندآوری هم اکنون مهمترین چالش‌های باروری در ایران هستند.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاخیر در ازدواج را یکی مهمترین چالش‌های نرخ باروری ذکر و بیان کرد: ۱۱ میلیون دختر و پسر در سطح کشور در سنین ازدواج قرار دارند و سن باروری را پشت سر می‌گذارنند.

وی گفت: هم اکنون میانگین سن ازدواج در ایران برای مردان ۲۷ سال و برای زنان ۲۴ سال است و این رقم نسبت به سال‌های گذشته از رشد چشمگیری برخوردار بوده بطوری که افزایش سن ازدواج در شهر تهران بیش از ۱۰ سال نسبت به گذشته بوده است.

مطلق افزود: از سوی دیگر تعداد ازدواج‌ها هر سال کاهش می‌یابد بطوری که نسبت ازدواج‌های ثبت شده در طول سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ بیش از ۶۰ هزار مورد کاهش داشته است.

وی با اشاره به کاهش ۳۸ درصدی نسبت ازدواج به طلاق در کشور گفت: سال ۱۳۸۳ به ازاء ۹.۸ ازدواج، یک طلاق ثبت شده در حالی که این میزان اکنون به شش ازدواج به ازاء یک طلاق رسیده است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: هم اکنون در هر ساعت ۱۸ طلاق در کشور رخ می‌دهد.

وی گفت: این در حالی است که ۸۰ درصد این طلاق‌ها زیر سن ۳۰ سالگی زوجین است و ۱۴ درصد در یک سال اول زندگی و ۵۰ درصد در پنج سال نخست زندگی رخ می‌دهد.

دکتر مطلق افزود: این در حالی است که زوجین معمولا نخستین فرزند خود را بعد از سن ۳۰ سالگی به دنیا می‌آورند، در حالی که با افزایش سن خطر فشار خون و دیابت افزایش می‌یابد.

وی بهترین سن باروری را بین ۱۸ تا ۳۵ سالگی عنوان کرد.

او گفت: از سوی دیگر هم اکنون فاصله بین ازدواج تا فرزند نخست سه و نیم سال طول می‌کشد و فاصله تولد فرزند نخست تا دوم بین نیز چهار تا پنج سال است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود:

همه این مسائل چالشی در برابر نرخ باروری در جامعه می‌باشد لذا باید در خصوص آن چاره اندیشی شود.

همایش آموزشی و توجیهی ارتقا نرخ باروری کلی با حضور مسوولان مشارکت‌های مردمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور تا ۲۷ آبان ماه در مشهد ادامه دارد.

 

45503

منبع: ایرنا
"