به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ وزارت آموزش و پرورش و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای الگوسازی و آموزش کودکان و نوجوانان پیرامون شناخت و صیانت از آثار تاریخی و فرهنگی، ترویج هنرهای سنتی، صنایع دستی و توسعه صنعت گردشگری، تفاهم نامه ای میان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منعقد شد.
در مراسم امضای تفاهم نامه علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش و مسعود سلطانی فر رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حضور داشتند.
علی اصغر فانی با اشاره به اینکه یکی از سیاست های آموزش و پرورش در دولت یازدهم توسعه مشارکت است، گفت: ما 5سیاست را اعلام و برنامه هایمان را ذیل آنها تعریف کردیم. توسعه مشارکت به دلیل اینکه مخاطب عام دارد مورد استقبال فراوان نیز قرار می گیرد.
فانی در ادامه گفت: 13میلیون دانش آموز در حال تحصیل داریم که همراه با خانواده هایشان حدودا جمعیت 39میلیون نفری را تشکیل می دهند که همگی مخاطب آموزش و پرورش هستند. به همین دلیل آموزش و پرورش به عنوان مهم ترین نهاد در هر کشوری مطرح است.
وزیر آموزش و پرورش کارکردهای این وزارتخانه را اینگونه برشمرد: یکی از کارکردهای آموزش و پرورش در نظام های تعلیم و تربیت دنیا انتقال فرهنگ است. بنابر این ما باید فرهنگ ایرانی _ اسلامی خود را به نسل های بعدی منتقل کنیم. برای همین آموزش و پرورش در مسیر انتقال فرهنگ می تواند همکاری های خوبی را با سازمان میراث فرهنگی داشته باشد.
او ادامه داد: فرهنگ ایران به عنوان فرهنگ طراز اول دنیا مطرح و آموزش و پرورش می تواند در راستای اهداف خود این فرهنگ را گسترش دهد. دانش آموزان از سن 6 تا 17 سالگی که در مدارس هستند زمینه های خوبی را برای نهادینه سازی، حفظ فرهنگ و انتقال آن دارند. و هدف ما نیز تعمیق، تعمیم و ماندگاری فرهنگ ایرانی اسلامی است.
فانی کارکرد دوم وزارت آموزش و پرورش را تربیت نیروی انسانی دانست و گفت: اقتصاد کشور توسط نیروی انسانی می چرخد که زیرساخت آن توسط آموزش و پرورش فراهم می شود. صنایع دستی نیز به عنوان یکی از شاخه های اقتصادی است. کسانی که صنایع دستی را شکل می دهند و تجربه های خود را منتقل می کنند در حال نابودی هستند. در نتیجه ما با ایجاد هنرستان ها به دنبال تربیت این نیروها هستیم.
او ادامه داد: ما خوشحالیم که در این تفاهمنامه آموزش مربیان هنرستان ها، هنرجویان و تعریف رشته های جدید برای حفظ صنایع دستی داریم که یک گام بزرگ برای حفظ صنایع دستی کشورمان است.
وزیر آموزش و پرورش با توجه به اهمیت حوزه گردشگری نیز گفت: در حوزه گردشگری نیز ما با توجه به اینکه یک میلیون فرهنگی و 750هزار بازنشسته داریم که می توانند با خانواده هایشان از امکانات میراث استفاده کنند. ما با تجهیز مراکز وابسته به آموزش و پرورش به خصوص در تابستان می توانیم در توسعه گردشگری داخلی نقش عمده راداشته باشیم.
او در پایان یکی از مزایای این تفاهم نامه را هم افزایی در وزارتخانه و سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: امیدواریم با پیش بینی مباحث لازم در کتاب های درسی و مجلات کمک آموزشی که با تیراژ بیش از 40میلیون مجله و 126میلیون جلد کتاب درسی در سال است بتوانیم در تحقق اهداف سازمان میراث موثر باشیم.
46233