سال ۹۳، سال خونریزی و سال خیزش های گروه های تروریستی غیر دولتی بود. خطری که چندین سال است هشدار وقوع آن شنیده می شود. در ادامه مروری داریم بر شخصیت های سال و رخدادهایی که به واسطه آن در صدر اخبار سال قرار گرفتند.
ابوبکر بغدادی: خلیفه خودخوانده گروه تروریستی داعش با عنوان دولت اسلامی عراق و شام در سال ۹۳ تا توانست خون ریخت و سر برید و آتش زد تا به تنهایی رکوردی تازه در زمینه کشتار بشریت در قرن بیست و یکم به ثبت برساند.
ولادمیر پوتین: رئیس جمهور روسیه در سال جاری نبردی تازه در منطقه قفقاز ترتیب داد و با حمله به کریمه و اشغال بخشی از اوکراین نشان داد که بازگشت دوباره اش به جایگاه ریاست جمهوری با سوداهای جاه طلبانه فراوانی همراه شده است.
باراک اوباما: در سال ۹۳ به دست آوردی اساسی در عرصه سیاست خارجی دست یافت. او توانست مشکل چند دهه ای آمریکا با کوبا را حل و فصل نماید. برای این امر هزینه های داخلی فروانی هم پرداخت، اما اوباما نشان داد برای پیگیری خواسته هایش باکی از مخالفت های داخلی ندارد. اوباما را همچنین می توان نخستین رئیس جمهور ایالات متحده دانست که اینچنین تمام قد مقابل اسرائیل ایستاده است. روابط واشینگتن - تل آویو در یک سال اخیر نقطه عطفی از حیث تنش در مناسبات تاریخی دو طرف به شمار می رود.
سید حسن نصرالله: رهبر حزب الله لبنان هم همچون سالهای قبل می تواند در لیست چهره های سال بگنجد. چرا که با رهبری داهیانه خود توانسته امنیت و ثبات را در این سرزمین برقرار سازد.
الکسیس سیپراس: رهبر چپگرای یونان در هم می توان در فهرست چهره های سال قرار داد. او بازتعریفی تازه از ظهور چپگرایی در مهد لیبرالیسم ارائه داد و توانست با سوار شدن بر موج بحران اقتصادی این کشور به قدرت برسد.
نراندرا مودی: نخست وزیر هندوستان در سال جاری موفق شد نسخه حزب کنگره خاندان گاندی را بپیچد و پس از چندین دهه حزبی به جز کنگره را در این کشور به قدرت برساند. مودی با تغییرات ساختاری در اقتصاد و سیاست خارجی این کشور همچنین موفق شد رونقی تازه به هندوستان ببخشد.
آنگلا مرکل: صدر اعظم آلمان امسال خود را به عنوان رهبر اروپای واحد معرفی کرد و با رایزنی های فراوانش تلاش کرد اتحادیه اروپا همچنان یک اتحادیه باقی بماند. مرکل در سال ۹۳ هرچند تنفرهای زیادی را در میان ملت های درگیر بحران اقتصادی به جان خرید اما در عین حال در تاریخ از او به عنوان یکی از محورهای حفظ اروپا یاد خواهد شد.
بنیامین نتانیاهو: همیشه هم نباید چهره سال از میان خوب ها باشد و حتی بدها هم می توانند در رده های بالای این لیست قرار بگیرند. نخست وزیر اسرائیل با تلاش های خستگی ناپذیر خود همه کار کرد تا میانه بین ایران و ۵+۱ را بر هم بزند اما تنها چیزی که در پایان برای بنیامین باقی ماند تمسخر بود. کار حتی به جایی رسید که دستگاه اطلاعاتی این رژیم هم سخنان او را تکذیب کرد. نتانیاهو را می توان به این دلیل در فهرست سال قرار داد که توانست به موفقیت رابطه میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را تیره و تار کند. اتفاقی که تا کنون محقق نشده بود. هرچند ناگفته پیداست جنایت های او در فلسطین و کودک کشی ها او هم که دیگر تکراری شده و همه ساله شاهد جنایات روزافزون این رژیم و سردمداران آن هستیم.
اشرف غنی، عبدالله عبدالله: این دو سیاستمدار افغان به ساز و کاری تازه در اداره حکومت دست یافتند و با ارائه مدلی بدیع هر دو با هم و در کنار هم قدرت را به دست گرفتند. تا اینجای کار هم غنی و عبدالله مشکل چندانی در عرصه حکومت نداری با یکدیگر نداشته و توانسته اند کشور را از بحران های دوران انتخابات و شمارش آرا خارج کنند.
رجب طیب اردوغان: اردوغان در سال جای از چانکایا به کاخ سفید رفت و از نخست وزیری به ریاست جمهوری نقل مکان کرد. رجب طیب که روزهای دشواری را پشت سر می گذاشت موفق شد از سبد آرای مردمی به سلامت عبور کند و نشان دهد با وجود اتهامات مالی و اقتصادی و همچنین محدودیت های جامعه مدنی، همچنان مرد شماره یک ترکیه در نظر افکار عمومی این کشور است.
جان کری: وزیر خارجه آمریکا سال پر سفر و پر مشغله ای را سپری کرد. بحران اوکراین و تقابل با روسیه، بحران انتخابات افغانستان و آشتی دادن اشرف غنی و عبدالله و عبدالله و همچنین مذاکرات هسته ای با ایران از مهمترین دغدغه های آقای وزیر بود. جان کری ضمن کمک به پیشبرد گفتگوهای هسته ای با ایران در منقشه افغانستان هم موفق عمل کرد و توانست این کشور را از بحران جنگ داخلی احتمالی نجات دهد.
چه نظراتی تایید می شود؟
- نظراتی که در آن نام شخص مورد نظر و دلیل اینکه چرا این انتخاب را داشتید باشد.
- منتخب شما باید شخص حقیقی باشد.
- دلایل خود را کوتاه و حداکثر در 10 کلمه بنویسید.
- نظرات در صورتیکه در بازه ساعت 8 تا 20 ثبت شود حداکثر پس از 4 ساعت تایید میشود. نظرات ثبت شده خارج از این زمان ممکن است با تاخیر بیشتری تایید شود
چه نظراتی تایید نمی شود؟
-چهره مورد نظر شما شخص حقیقی نباشد . عباراتی همچون داعش، بوکوحرام ،کوبانی و.. تایید نمیشود.
-دلیل خود را برای این انتخاب درج نکرده باشید.
-بیش از یک نفر را در یک کامنت معرفی کنید.
- پاسخ به دیگر نظرات در صورتیکه حاوی دلایلی در رد یا تایید نظر قبلی باشد .
-بعضی از اسامی به دلایل مختلف قابل تایید نیستند . لطفا از ثبت کامنتهای بعدی در اصرار به این نظرات خودداری کنید. از این که به عنوان یک مخاطب فرهیخته شرایط ما را در جایگاه یک رسانه درک می کنید واقعا سپاسگزاریم.
-چهره هایی که قبل از سال 93 فوت کرده باشند.
رای شماری چگونه است؟
- در پایان این مرحله نظرخواهی -16 اسفند- شخصی که توانسته باشد بیشترین رای را به خود اختصاص دهد بعنوان چهره بین الملل در سال 93 معرفی خواهد شد . منتخبین هر حوزه در نظر سنجی نهایی برای انتخاب چهره سال 93 با هم رقابت خواهند کرد.
- کامنتهای مشابهی که از یک آی پی دریافت شده باشد در شمارش نهایی محاسبه نمی شود .
4949