ماجرای حافظ پایانناپذیر است و تفسیر، تصحیح و ترجمه اشعار او همواره بحث جدیدی را طرح کرده است. به تازگی دو کتاب «فرهنگ شرحهای حافظ» نوشته بهادر باقری و «غزلهای حافظ، نخستین نسخه یافتشده از زمان حیات شاعر» به کوشش علی فردوسی منتشر شده است. نشست هفتگی شهر کتاب به نقد و بررسی این دو اثر اختصاص دارد که با حضور ضیاء موحد، محمود عابدی، بهاءالدین خرمشاهی و بهادر باقری برگزار میشود.
حافظ پژوهی در ایران در اوائل قرن بیستم تنها به چاپ نسخههای مختلف از دیوان حافظ به اشکال مختلف محدود میشد، اما در سالهای 1941 تا 1978 چاپ دیوان حافظ به تصحیح محمد قزوینی و قاسم غنی، نقطه عطفی در حافظپژوهی بود و همچنان از معتبرترین نسخههای دیوان حافظ است. در همین دوران تصحیح دیوان حافظ توسط محمود هومن، پژمان بختیاری، انجوی شیرازی، مسعود فرزاد، جلایی نایینی، سلیم نیساری، رشید عیوضی، هاشم رضی و احمد شاملو منتشر شد. در این دوره 350 مقاله و 45 کتاب پیرامون زندگی و شعر حافظ منتشر شد.
در دو دهه آخر قرن بیستم نیز تصحیحهای تازهای از دیوان حافظ توسط پرویز ناتل خانلری، نصرالله مردانی، نورانی وصال، سلیم نیساری، بهاءالدین خرمشاهی، هاشم جاوید و هوشنگ ابتهاج منتشر شد. همچنین کنگره جهانی بزرگداشت حافظ با حضور بیش از دویست تن از حافظپژوهان ایران و جهان به ابتکار یونسکو در شیراز برگزار شد. و 400 مقاله و 60 کتاب پیرامون زندگی و شعر حافظ منتشر گردید. در این دوران مرکز حافظشناسی تشکیل شد و 20 مهرماه هر سال به نام روز حافظ نامگذاری شد که هر ساله حافظپژوهان آثار خود را در این روز ارایه میدهند و هر ساله در مجموعه مقالاتی به نام «حافظ پژوهی» منتشر میشود.
نشست هفتگی شهر کتاب روز سهشنبه ۱۳ اسفندماه از ساعت 16:30 در سالن اجتماعات شهر کتاب مرکزی واقع در خیابان حافظ شمالی، نبش زرتشت شرقی، طبقه اول برگزار میشود.