به گزارش خبرآنلاين، علي لاريجاني در نطق امروز صبح خود بار ديگر از نامه رهبري به رئيس جمهور در مورد اجراي برجام تشکر کرد و از عنايت ايشان به مصوبه مجلس تقدير کرد.
وي با بيان اينکه نامه مقام معظم رهبری به موقع، جامع، دقیق، در بعد راهبردی و غیر آن راه را روشن کرد، اظهار کرد: موضوع هستهای که بیش از دو دهه تلاش را در بر دارد، نمودی از روحیه علمی ایرانیان است که پس از انقلاب اسلامی در مسیر اعتلاء قرار گرفت و در این تلاش نقش مقام معظم رهبری بسیار موثر و پیشبرنده بود. رهبری معظم با هدایت خود پایداری ملت را در برابر ستم غرب ساماندهی کرد. مقام معظم رهبری در مقطع فعلی با نقش هدایتگر و به موقع در هدایت مذاکرات چارچوبهای روشنی را تعریف کردند و در نهایت با تأیید خود و ضوابط مشخص در اجرا پرونده طولانی هستهای را به سرانجام رساندند. قطعاً این نقش بیبدیل در ذهن ملت ایران و تاریخ خواهد ماند.
رئيس مجلس که «محتاطانه» خواندن قانون مصوب مجلس از سوي رهبري را ارج مي نهاد و از اشارات ايشان به بندهاي متعددي از اين مصوبه در نامه به رئيس جمهور ياد مي کرد؛ ادامه داد: توصیف مصوبه مجلس به قانونی محتاطانه که راه درست را پیش پای دولت قرار داد، نشانگر ارزش کار ستودنی نمایندگان است و از طرف دیگر دقت نظر رهبری بر ارکان این امر مهم را نشان میدهد که باید در مسیر درستی در کشور به نتیجه برسد که منزل آخر آن تصویب در مجلس بود.رئیس قوه مقننه در ادامه اظهار کرد: خالی از لطف نیست به نکتهای که یکی از همکاران در نوشته خود درج کرده، اشاراتی داشته باشم. ایشان تصور کرده که محتاطانه صفتی است که در آن تعریض است و به نحوی جسورانه را صفت بافضیلت تلقی کرده. حال اینکه بنده در هیچ کتاب اخلاقی نیافتم که محتاطانه را صفتی از جنس رذائل بدانند و در عوض جسورانه را صفتی از جنس فضائل تلقی کنند. این از عجایب روزگار است که برخی جای فضیلت و رذیلت را اشتباه گرفتند.
رئيس مجلس در ادامه سخنان خود بي آنکه به جلسه سه نفره با شمخاني و حجازي اشاره کند، گفت: بررسیهای طرح برجام در مجلس در جلسات مختلف در خارج از صحن علنی و با هماهنگیهای متعدد با دو فراکسیون و هماهنگی با دبیرخانه شورای عالی انجام شد که در این روند مسائلی مطرح شد که شاید در این مقطع لزومی به بحث درباره آنها نباشد ولی باز هم باید در جای خود مورد توجه قرار گیرد. از جمله آن مواردی است که بنده مستقیم برای نمایندگان نقل کردم. آنچه را بنده مستقیم برای نمایندگان نقل کردم همگی در کمال صحت بود. از اینرو برخی حرفهای رسانهای که عدهای آن را رد و تکذیب کردند به هیچ وجه قابل قبول نبود و نیست.
لاريجاني از زاکاني و يا نماينده ديگري که گفته بود اين جلسه کذب محض است، هم نام نبرد و در ادامه افزود: بنده ظاهراً موجود زنده هستم و نمیتوانم در حضورم در جلسهای تخیل کرده باشم. گاهی چیزهایی نفی میشود که انسان دچار حیرت میشود.
در جريان بررسي طرح برجامي مجلس جلسه اي ميان دو فراکسيون اصولگرايان و رهروان ولايت برگزار شد و هر دو فراکسيون در مورد اين طرح به توافق رسيدند. اما در صحن علني اعضاي فراکسيون اصولگرايان -اقليت- به تعهد خود پايبند نبود و با اين طرح مخالفت کرده و مانع از تصويب دو فوريت آن شدند. رئيس مجلس در نطق امروز خود به اين روند اشاره اي نکرد و تنها گفت:
حال چرا باید به تعهدات پایبند نبود و مگر توافق در متن صورت نگرفته بود؟ پس چرا عدهای مطلب را طور دیگری جلوه دادند؟ چرا آنچه توافق شد به موقع به دوستان خود منتقل نکردند؟ اینگونه برخورد با مسائل مهمی که با سرنوشت کشور مربوط میشود تنها ضعف و بیاعتمادی ایجاد میکند. بنده نمیخواهم به این مسائل بپردازم ولی این رفتارها مسائلی را نشان داد که قابل تأمل برای همگان شد. از آن مهمتر عدم پایبندی به تعهد را به نحو دیگری به دیگران منتقل کردن کار خلاف دیگری است. بنده نمیخواهم این امور را باز کنم اما آقایانی که مرتب نفی و تکذیب میکنند بدانند که بر کار خلاف قبلی خود بار جدیدی مینهند و نقض عهد را نمیتوان با فرار به جلو به گردن دیگران انداخت.
رئيس مجلس در پايان نطق خود به اظهارات اخير مقامات کشورهاي عربستان نيز واکنش نشان داده و گفت: برخی اظهارات مقامات سعودی در دشمنی با ایران از حد عادی دیپلماتیک خارج شده است که به نظر میرسد رفتار توأم با عصبانیت آنها متأثر از نتایج اقدامات غلطی است که در منطقه داشتهاند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فاجعه منا گفت: سعودیها در ماجرای غمانگیز منا نیز رفتار و گفتار غیرصادقانهای داشتند به طوری که تا چند روز پیش تعداد کشتهها را 750 نفر اعلام میکردند اما بعد از فشارهای زیاد خودشان اعلام کردند که این فاجعه 7500 کشته داشته است. حال اگر حادثهای رخ داده چرا آن را مخفی کردید و بدون اجازه ملتها آنها را غیرعادی دفن کردید؟ مگر سعودیها میزبان حجاج نبودند پس چرا اجساد را در شرایط بدی نگه داشتید که اینها همه نشان میدهد دولت سعودی گرفتار نابسامانی سیاسی و حکمرانی شده است.
وی افزود: اخیراً سعودیها با کشورهای بزرگ تماس میگیرند و حرفهای نادرست و نسنجیدهای میزنند که بعضاً اسباب خنده آنها شده است. سعودیها باید بفهمند کشوری پیشرو در افکار، آیین حکمرانی و ارائه تفسیر متین از دین نیستند. نفوذ کشورها صرفاً با پول حاصل نمیشود بلکه جاذبه فکری و نظری، آیین کشورداری و سایر حوزهها تأثیرگذار است. سعودیها باید از گذشته پند بگیرند و باعث تفرقه مسلمین نشوند که غیرمسلمانان و صهیونیستها از آن بهره گیرند.
2727