عکاسان دفاع مقدس سهم غیر قابل انکاری در ثبت لحظه به لحظه‌ی دفاع مردم ایران در 8 سال جنگ تحمیلی دارند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خبرگزاری ایرنا با انتشار عکس‌های دیده نشده از دفاع مقدس بخش‌هایی از هنر عکاسان آن روزها را به مخاطبان امروز نشان می‌دهد.

این سلسله تصاویری که می‌بیند در قاب دوربین محمود ظهیرالدینی ثبت و ماندگار شده‌اند، عکاسی که کارش را از سال 1363 آغاز کرد و در عملیات‌های مختلفی حضور داشت. او در زمان جنگ تحمیلی عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) بود. ظهیرالدینی پس از جنگ هم فعالیت‌های حرفه‌اش را ادامه داد و از حوادث مهم ملی و بین‌المللی عکاسی کرد. او دبیری بخش عکس خبرگزاری ایرنا و روزنامه‌هایی چون ایران، ابرار، انتخاب و جام جم را به عهده داشته است. او در حال حاضر عضو شورای سردبیری خبرگزاری خبرآنلاین است.

ظهیرالدینی با بیان این مطلب که عکاسی در زمان دفاع مقدس بسیار متفاوت بود، درباره‌ی فرایند رساندن عکس‌ها به دفتر خبرگزاری و روزنامه‌ها در زمان جنگ می‌گوید: «مثلا دو سه روز پس از عملیات در اولین فرصت به یکی از شهرهای نزدیک به مناطق عملیاتی آمده و نگاتیو ها را از طریق اتوبوس یا خودروهایی که عازم تهران بودند و به انها اطمینان داشتیم به دست مسئولان در ایرنا می رساندیم.»
او می افزاید، در برخی مواقع که خودم قصد بازگشت به تهران را داشتم نگاتیوها و عکس ها را شخصا به خبرگزاری تحویل می دادم مگر انکه عملیات ادامه داشت و مجبور به حضور در جبهه بودم که در این صورت نگاتیو را پست می کردم.»

به گفته ظهیرالدینی، ایرنا پس از دریافت و ظهور عکس، به روزنامه های مختلف اطلاع می داد که عکس های مربوط به مناطق جنگی به دست ما رسیده، آنها هم می آمدند و از عکس های ارسالی استفاده می کردند.

او درباره‌ی ارسال عکس به آژانس‌های خارجی هم می‌گوید: «برای ارسال عکس ها به آژانس های خبری خارجی که ارتباط با ایرنا داشتند نیز از سیستم تله فتو استفاده می کردیم که بسیار هم زمان بر بود، هر عکس دو ساعت زمان می برد تا کشور دریافت کننده تایید کند که عکس را دریافت کرده یا نه چون باید به تاریکخانه می رفت که معمولا هم گفته می شود عکس ها غیرقابل استفاده است و دوباره باید این پروسه طی می شد.»

5757

منبع: خبرآنلاین