زاهدی به دلیل تلاشهای خود در جهت ارتقای شبیهسازیهای رایانهای رفتار سیالات که با هم مخلوط نمیشوند، این جایزه را دریافت کرده است. این محقق جوان ایرانیالاصل که در میان 10 دریافت کننده با سن 35 سال و کمتر قرار دارد و همچنین یکی از تنها 9 زن دریافت کننده جایزه EMS از زمان آغاز آن در سال 1992 بوده است. این جایزه شامل یک هدیه نقدی 5000 یورویی است. او استادیار «موسسه سلطنتی فناوری» در سوئد است. این دانشگاه خود از معتبرترین دانشگاههای اروپاست.
تحقیقات این ریاضیدان متمرکز بر توسعه روشهای محاسباتی، برای حل «معادلات دیفرانسیل با مشتقات پارهای» در حوزههای در حال تحول است. این حوزهها، برای نمونه، شبیهسازی جریانهای چند مرحلهای است. آنچه خود در حوزه مکانیک سیالات قرار میگیرد.
دینامیک سیالات محاسباتی، خود از بزرگترین زمینههاییست که مکانیک قدیم را به دنیای کامپیوتر وصل میکند. یافتهها و تحقیقات فعلی که خانم زاهدی مشغول انجام آنها است، میتواند در نهایت به کاهش صدمات ناشی از نشت نفت در محیط، برای نمونه بر زندگی آبزیان و دریاها، موثر باشد.زاهدی مدرک فوق لیسانس را در سال 2006 و دکترای خود را در سال 2011 از موسسه سلطنتی فناوری (KTH) دریافت کرد و پس از گذراندن مطالعات فوق دکترا در دانشگاه اوپسالا، به عنوان دانشیار در موسسه مشغول به کار شد.
این ریاضیدان جوان ایرانی متخصص تحلیل عددی است که به نمایش چگونگی دقیقتر و بهینهتر کردن شبیهسازیهای رایانهای میپردازد. وی شبیهسازیهایی از سیالاتی مانند آب، نفت و بنزین ایجاد کرده که با هم مخلوط نمیشوند. رابط بین این مایعات باعث جذب زاهدی به این حوزه شد. به گفته این ریاضیدان، تحقیقات وی میتواند در کاهش آسیب ناشی از نشست نفت به محیط زیست مفید باشد.
او معتقد است هر کسی توان فهم ریاضی را دارد و در این باره میگوید: ما باید خیلی بیشتر به سمت گروههای سنی جوان برویم و به آنها نشان دهیم که ریاضی در دنیای واقعی چه کاربردهایی دارد. من معتقدم که برنامهنویسی باید به عنوان یک رشته درسی در مدارس تدریس شود.
5454