به گزارش خبرآنلاین ،غیر منتظره ترین صحنه ای که اهالی شهرستان هرسین در بهار امسال دیدند، آب قهوه ای رنگی بود که از روز 20 فروردین از لوله های آب شرب خانه ها بیرون می زد.
این غافلگیری البته در میان تایید و تکذیب های مسئولان شهرستان و آبفای استان تا چند ماه ادامه یافت و شهروندان را حسابی سردرگم کرد.
بسیاری از مردم از ترس مصرف آب آلوده تا هفته ها آب خوردن خود را از چشمه های اطراف شهر تهیه کردند.
شفاف شدن آب اما شهروندان را از تهیه آب شرب با دبه منصرف کرد؛ هرچند این بار نگاه های بسیاری به تصفیه خانه نیمه کاره هرسین دوخته شد که از عمر آن سال ها گذشته است.
متوسط بارندگی شهرستان هرسین در سال آبی گذشته 600 میلی متر بود که نسبت به متوسط سال پیش از آن 110 درصد و متوسط بلند مدت (35 ساله) بیش از 90 درصد رشد داشت؛ این اتفاق خوب برای مردم اغلب کشاورز شهرستان، به بهای غیرقابل شرب شدن آب لوله کشی تمام شد.
* خبر خوش فرماندار
با وجود گذشت هشت سال از آغاز ساخت تصفیه خانه شهر هرسین هنوز این طرح تکمیل نشده است.
البته اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه در جریان سفر 29 اردیبهشت خود به هرسین وعده کرد که این طرح امسال به بهره برداری می رسد.
آنچنان که سرپرست فرمانداری شهرستان هرسین هم به خبرنگار ایرنا گفت، تصفیه خانه این شهرستان به زودی راه اندازی می شود.
امیر شاه آبادی در باره آخرین وضعیت احداث تصفیه خانه هرسین گفت: مطالعات بهره برداری از تصفیه خانه در حال احداث شهرستان توسط شرکت گاماسیاب با هزینه 600 میلیون ریال انجام شده است.
آنچنان که شاه آبادی بیان کرد، این مطالعات به این دلیل اهمیت دارد که 'نوع دستگاه تصفیه آب' را مشخص می کند؛ زیرا دستگاه باید متناسب با جنس آب، املاح و آلودگی آن باشد.
به گفته او، نتیجه مطالعات به وزارت نیرو ارائه می شود و پس از بررسی 10 تا 15 روزه، دستگاه مناسب تصفیه آب شهرستان طی یک مناقصه تهیه سپس نصب خواهد شد.
شاه آبادی افزود: امیدواریم که تا پیش از زمان تشدید بارندگی های پاییز امسال، تصفیه خانه شهر راه اندازی شود.
از نظر او این تصفیه خانه توان تامین آب شرب سالم برای کل جمعیت شهرستان را دارد.
طبق اعلام سرپرست فرمانداری شهرستان هرسین 45 میلیارد ریال برای تهیه این دستگاه تخصیص یافته و همه چیز منتظر برگزاری مناقصه است.
* منبع جایگزینی وجود ندارد
سرپرست فرمانداری هرسین افزود: به نسبت شدت بارندگی هر ساله سراب هرسین تا حدودی کدر می شد اما بهار امسال با توجه به شدت بالای بارش باران، این آب کاملا گل آلود شد.
او عنوان کرد که طبق نظر کارشناسان به احتمال زیاد دلیل این اتفاق ورود مستقیم آب سیلاب در سرچشمه به نهرهای زیرآبی و گل آلود شدن منبع آب شهر است.
به اعتقاد شاه آبادی، 'برای کنترل این وضعیت باید سال ها پیش برای ایجاد تصفیه خانه در شهرستان اقدام عملی می شد زیرا در حالت عادی هم آب شهرستان دارای برخی املاح و ناخالصی هاست و نیاز به تصفیه دارد.'
تنها منبع آب شهر هرسین سراب این شهر است که تقریبا هیچ کنترلی بر روی کیفیت آن وجود ندارد و سلامت آب، بستگی به شدت بارش ها یا سایر عوامل طبیعی و انسانی دارد.
به همین دلیل تهیه یک منبع آب جایگزین به عنوان یکی از راهکارهای حل مشکل مطرح شده اما گویا این کار هم پیچ و خم های زیادی دارد و زمانبر است.
شرکت آب شرکت آبفای استان کرمانشاه اعلام کرده که چون امکان حفر چاه در محدوده شهر هرسین وجود ندارد، نسبت به انجام مطالعات طرح های میان مدت با حفر چاه از فاصله 20 کیلومتری و طرح بلندمدت از طریق احداث سد اقدام شده که نیاز به تامین هزینه های بالایی دارد و تاکنون به مرحله اجرا نرسیده اما مطالعات آن در دست تکمیل است.
شهرستان هرسین در 44 کیلومتری شرق مرکز کرمانشاه واقع شده است و طبق نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال 1390، بیش از 86 هزار نفر جمعیت دارد.
۴۸