تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۰۲

روزنامه همشهری زنجان نوشت؛ رشته رزمی ووشو در زنجان بیش از2 دهه به شکل رسمی فعالیت می‌کند. در این مدت ووشوکاران استان با پیراهن تیم ملی در همه رده‌های سنی و در سطوح مختلف جهانی، بین المللی و آسیایی مدال‌های رنگارنگ به گردن آویخته‌اند. امروز نیز ووشوکاران زنجان با الگوپذیری از قهرمانان سال‌های گذشته ماحصل تلاش پیشکسوتان را ارج نهاده و با تلاش بر سکوی قهرمانی‌ها ایستاده‌اند.

«رامین موحدنیا» از قهرمانان سال‌های گذشته سانداست که اکنون بر صندلی ریاست هیات ووشوی استان تکیه زده است. وی موفقیت روزافزون این رشته مدال‌آور استان را منوط به حمایت‌های مالی می‌داند و اعتقاد دارد تعامل صنعت با ورزش بستر توسعه روز افزون ورزش به خصوص ووشو را مهیا می‌کند.

چند سال است تیمی از استان در لیگ برتر حضور ندارد. چرا؟

حضور در لیگ برتر مستلزم حمایت‌های مالی است که ورود بخش خصوصی و دولتی به این امر ضروری است. در چند سال گذشته نبود حامی مالی راه ورود ووشوی استان را به لیگ برتر مسدود کرده است.

در این مورد هیات ووشوی استان با بخش‌های دولتی و خصوصی وارد مذاکره شده است؟

هیات با برخی شرکت‌های دولتی و خصوصی برای فراهم کردن زمینه‌های سرمایه‌گذاری در رشته رزمی ووشو وارد مذاکره شد اما در نهایت تمامی وعده‌ها رنگ واقعیت نگرفت.

چرا در زنجان همچنان مشکل ورود بخش خصوصی به ورزش وجود دارد؟

تعامل صنعت با ورزش حلقه مغفول مانده ورزش استان و صنعت است. با وجود برخی ظرفیت‌های بالقوه استان در صنایع هنوز ارتباط آن با ورزش شکل نگرفته است. باید موضوع ورزش و سلامت در بین اهالی صنعت و فعالان بخش تولید به یک باور عمومی تبدیل شود.

نقش مسئولان استانی را در ارتباط ورزش و صنعت چگونه می‌بینید؟

تعامل دو سویه بین ورزش و صنعت در ساختن جامعه توسعه یافته بسیار اثرگذار است. نگاه اقتصادی به ورزش باید از سوی مسئولان استانی و بخش خصوصی شکل بگیرد تا کم‌کم با تشکیل کمیته ویژه صنعت و ورزش بستر لازم برای رفع مشکل حامی مالی در ورزش مرتفع شود.

استقبال شهرستانی‌ها از این رشته رزمی چگونه است؟

ابهر و خرمدره جزو پایگاه‌های ووشوی استان هستند. به ویژه شهرستان خرمدره که یکی از قطب‌های ووشوی کشور نیز محسوب می‌شود و وجود مربیان و قهرمانان ملی بر اهمیت کار افزوده است. در سایر شهرستان‌ها نیز با وجود برخی محدودیت‌ها اوضاع رو به بهبود است.

این محدودیت‌ها در چه مواردی خلاصه شده است؟

نبود سالن اختصاصی کمبود امکانات تجهیزات تخصصی بر مشکلات هیات‌های شهرستانی افزوده است. برای مثال با توجه به جایگاهی که شهرستان خرمدره در پرورش قهرمانان بخش ساندا دارد، فراهم کردن امکانات و تجیهزات به روز لازم و ضروری است.

علت تغییر رئیسان شهرستان‌های ابهر و خرمدره چه بود؟

تغییرات در عرصه ورزش امری طبیعی است. هیات ووشوی استان بعد از تغییر رئیسان ادارات شهرستان‌های ابهر و خرمدره با هدف استفاده از ظرفیت رئیسان توانمند تغییر در این 2 هیات را در دستور کار قرار دارد. هدف هیات از این تغییرات، رشد و بالندگی ووشو در شهرستان‌هاست. انتظار داریم روسای جدید با توجه به جایگاه ووشو در این شهرستان‌ها بیش از پیش در پرورش و استعدادیابی علاقه‌مندان به ووشو قدم بردارند. در سایر شهرستان‌ها نیز با وجود محدویت‌ها در بخش مالی و امکانات، تعامل و نگاه ورزشی مسئولان شهرستانی زمینه رشد این رشته ورزشی را موجب خواهد شد.

برای معرفی و رشد بیشتر ووشو در بخش آموزش چه برنامه‌هایی اجرا شده است؟

آموزش، محور برنامه‌های هیات ووشوی استان است و با این سیاست زمینه ارتقای مربیان و داوران را در برنامه داریم. برگزاری دوره‌های مربیگری درجه2 و3 با هدف بالا رفتن سطح علمی و آگاهی مربیان از برنامه‌های امسال هیات استان است. اواخر این هفته نیز دوره بازآموزی داوری و کارگاه عملی مربیگری با حضور استاد محمد پورغلامی، استاد بزرگ ووشوی کشور در زنجان برگزار خواهد شد. البته دوره ارتقای شالبند ووشو با حضور این استاد نام آشنا از دیگر برنامه‌های هیات استان است.

موضوع ساخت مستند «محسن محمد سیفی» قهرمان ساندای جهان از سوی اداره کل ورزش و جونان استان به کجا رسید؟

با وجود پیگیری این موضوع از سوی مدیر کل ورزش و جوانان استان و تأکید بر شروع فیلمبرداری هنوز کار خاصی انجام نگرفته است. امیدواریم با پیگیری‌های مسئولان ورزشی شروع این پروژه کلید بخورد.

هیات در بحث استعدادیابی چه برنامه‌هایی را انجام داده است؟

برگزاری همایش استعدادیابی با حضور بیش از 100 شرکت کننده و کارگاه‌های آمایش استعدادیابی جزو برنامه‌های هیات استان برای ارتقای سطح استعدادیابی و پرورش نسل آینده ووشوی استان است. پیشبرد برنامه‌های پرورش علاقه‌مندان به ساندا و تالو جزو سیاست‌های استان است تا با فراهم شدن زمینه‌های آموزشی بستر فعالیت‌ها پررنگ شود.

چرا استقبال از ساندا نسبت به تالو بیشتر است؟

بخش تالو در شهرستان‌ها به دلیل نبود مربی فعال نیست و همین امر موجب شده تا زمینه برای پرورش سانداکاران فعال شود. هم اکنون شهرستان خرمدره یکی از مهدهای پرورش تالوی استان است که همسو با مرکز استان سهم قابل توجهی را در تیم‌های ملی دارد.

مسابقات استانی ووشو چه زمانی برگزار می‌شود؟

این مسابقات هر سال با حضور ووشو کاران تالو و ساندا برگزار می‌شود. آذر امسال نیز این مسابقات با مشارکت آموزش و پرورش استان و سپاه منطقه همزمان با هفته بسیج برگزار می‌شود.

46