به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آتبین حسینی که پیش از این به عنوان تدوینگر در عرصه سینمای مستند فعالیت داشت، امسال با اولین فیلم مستند خود به نام «مرز مهآلود» در بخش مسابقه ملی دهمین جشنواره بینالمللی سینماحقیقت حضور دارد. این فیلم داستان سربازی است که زمان جنگ جهانی دوم به تنهایی مقابل ارتش روسیه میایستد.
این فیلمساز درباره موضوع مستند خود توضیح داد: «رضاشاه در سال 1320 به ارتش روسیه اجازه ورود به ایران را میدهد و اعلام میکند که این ارتش براساس توافق صورت گرفته وارد کشور میشود، اما حسینعلی صدآفرین نمیتواند این اتفاق را بپذیرد و چهار صبح سوم شهریور ماه 1320، بیرون پست کلوز که حالا به پاسگاه صدآفرین معروف است، هشت سنگر درست میکند و در هر کدام یک تفنگ برنو پُر از فشنگ میگذارد. او به مدت چهار ساعت با شلیک از این سنگرها مقابل ارتش روسیه میایستد، بهطوریکه بعدها روسها به او لقب صدآفرین میدهند، چون معتقد بودهاند که او بهتنهایی حریف صد سرباز روس بوده است.»
حسینی با بیان این که درباره حسینعلی صدآفرین هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، تصریح کرد: «ما در جستجوهایی که داشتیم به روستای «جوراب کندی» رسیدیم که در این روستا شخصی ادعا میکرد حسینعلی براساس گفتههای مادرش دایی او بوده است. براساس تحقیقات ما این ادعا دور از ذهن هم نبود و ما در قالب گفتگو با افراد مسن روستا به روایت داستان این فرد پرداختهایم. البته ضمن روایت این داستان به اتفاقاتی که هنگام ورود ارتش روسیه به روستا رخداده و وحشت مردم از ورود یکباره جمع زیادی از روسها به محل زندگیشان هم میپردازیم.»
او از حسینعلی صدآفرین بهعنوان قهرمان ملی منطقه پیلهرود یاد کرد و افزود: «مردم این روستاها او را با اسطوره ملی چون کوراوغلو مقایسه میکنند. من از بچگی درباره این شخص از خانوادهام شنیده بودم و برای ساخت مستندم تحقیقات پراکندهای انجام دادم تا ایده کلی شکل گرفت و فیلم طی یک سال برای نمایش آماده شد.»
این مستندساز با بیان اینکه جشنواره سینماحقیقت اولین و تنها جشنواره مستند کشور است، خاطرنشان کرد: «این تنها جشنواره بودن حسن بزرگی محسوب میشود. سینماحقیقت درحد جشنوارههای مشابه در کشورهای دیگر است. در باقی جشنوارهها مانند فجر تنها بخشی به فیلمهای مستند اختصاص مییابد که هر سال هم بر سر بودن یا حذف آن بحثهایی وجود دارد، اما در جشنواره سینماحقیقت مستندسازان یکدیگر را ملاقات کرده و فیلمهای یکدیگر را میبینند.»
5757