تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۲

عصر روز شنبه هفته گذشته وزیر تازه فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دکتر صالحی‌امیری با برخی سینماگران و نه نمایندگان سینماگران (هیات مدیره خانه سینما) دیدار کرد.

 وي در اين ديدار فزون بر برشمردن ظرفيت هاي فرهنگي انساني و اقتصادي سينما، مطالبات دولت از سينماگران را آنچنان كه خبرگزاري ايسنا منتشر كرده است دو چيز دانسته؛نخست كمك به كاهش آسيب هاي اجتماعي و ديگري تعميق روابط خانوادگي. 

صالحي‌امیری كه پيشتر نقش معاون اجرايي دكتر حسن روحاني را در مركز مطالعات استراتژيك داشت به خوبي از تنگناها و گلو گاه‌هاي سينماي ايران آگاه است. گواه اين ادعا بر گزاري چهار سمينار مفصل در بررسي وضعيت سينماي ايران در دوران دولت دهم (كه با خانه سينماييان ) بر سر جنگ بود، است.

اينكه صالحي‌اميري نخستين ديدار علني شده خود با سينماگران را نه با هيات مديره خانه سينما بلكه آن چنانكه ايسنا گزارش كرده با برخي سينماگران بر گزار مي كند پيام روشني دارد و حتما هيات مديره و مدير عامل خانه سينما (كه خود از دعوت شدگان انفرادي اين نشست بوده) بايد آسيب شناسي و تدبير كنند.

بدون هيچ شكي سينماي امروز ايران فرزند و باليده انقلاب اسلامي است و اينكه اين سينما هم چون فعالان ساير كسب و كارها واجد نمايندگاني براي پيگيري مطالبات شان هستند نيز پر واضح است. هم چنين اين نكته نيز آشكار شده كه سينماگران در اين سال ها بر دو چيز بيش از همه تاكيد كرده اند؛ نخست امنيت شغلي كه مولفه هاي آن در هفت گام و مرحله توسط خانه سينما به آگاهي مقامات و مسيولان ديروز و پريروز دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي رسيده است و ديگري مشاركت موثر نمايندگان شان در مجامع تصميم گير و تصميم سازي كه بر كسب و كار آنان تاثير دارد.

اگر مجاز باشم تعبير علي معلم منتقد و سردبير نشريه سينمايي را اندكي تغيير دهم، مديريت سينمايي دولت تدبير و اميد، اگر پلي نساخت سدي هم نزد! اما اين (نزدن سد) براي دولتي كه روي كار آمدنش بر دوش اقبال نخبگان هنر و از آن ميان سينماگران بود نه تنها كفايت نمي كند بلكه موجب ريزش همراهان و ياس آور است!

كوشش و مراقبت دايمي دكتر ايوبي ريس سازمان سينمايي كشور براي جلب رضايت دلواپسان امروز و غوغاييان منتسب به اصولگرايان ديروز موجب شده تا كاركرد صنفي خانه سينما در تنظيم مقررات كسب و كار و تامين امنيت شغلي سينماگران بطور كلي به فراموشي سپرده شود و از آن بدتر اشخاص به عنوان سينماگر و نه نمايندگان اصناف در ميهماني كاري وزير دعوت شوند.

دكتر حجت الله ايوبي بزودي مسندش را ترك خواهد كرد و چنانچه در مدت كوتاه باقي مانده ١) در زمينه مشاركت موثر اصناف در مجامع و مراكز تصميم گيري ٢) تغيير و اصلاح زير ساخت هاي پوسيده حقوقي سينمايي٣) تامين امنيت شغلي سينماگران ، اقدام عملي نكند به عنوان ديپلماتي خوش سيما و منظر كه مدتي را براي گذران معيشت و منزلت در وزارت فرهنگ و ارشاد بيتوته كرده بود از وي ياد خواهد شد.

منتشر شده در نشريه شرق